Sisältö

Kasvojen psoriaasi

Kasvot eivät ole psoriaasin yleisin sijaintipaikka, mutta joillakin potilailla voi olla psoriaasia kasvoissa. Muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä kasvojen psoriaasin oireita voidaan kuitenkin helpottaa. Tässä joitakin vinkkejä.

av_eczema-psoriasis_visage_1x1_619_619

 

Mikä on kasvojen psoriaasi?

Kasvojen psoriaasi ei ole sairauden yleisin muoto. On harvinaista, että psoriaasia on vain kasvoilla. Useimmiten kasvojen psoriaasissa on itse asiassa kyse päänahan psoriaasista, joka ”leviää” otsalle. Aina ei kuitenkaan ole niin: lasten psoriaasi kohdistuu todennäköisemmin silmäluomiin ja suunympärysalueelle. Aikuisilla sitä voi esiintyä myös kulmakarvojen välissä ja nasolabiaalipoimuissa eli niin sanotuissa hymyjuonteissa

Psoriaasin alueet

Mistä kasvojen psoriaasin tunnistaa

Kasvojen psoriaasi voi muistuttaa muita ihosairauksia tai liittyä niihin. Esimerkiksi sebopsoriaasi on psoriaasin ja seborrooisen ihottuman yhdistelmä. Tämä sienen aiheuttama vaiva oireilee myös punaisina läiskinä ja hilseilevänä ihottumana, useimmiten kasvojen rasvaisilla alueilla.
Luota ihotautilääkäriisi, joka pystyy määrittämään kasvojen psoriaasin tarkan tyypin ja määrää asianmukaisen hoidon.

Psoriaasin hoidot

av_eczema-psoriasis_front_sourcils_1x1_619_619

Kasvojen psoriaasin oireiden lievittäminen

Kasvojen psoriaasin näkyvyyttä voidaan vähentää monin eri tavoin.

Meikki

Tiedätkö, miksi vihreitä peitevoiteita on niin paljon? Koska se on punaisen neutralisoiva väri. Kompaktiin meikkivoiteeseen yhdistettynä se sopii täydellisesti kasvojen psoriaasin peittämiseen. Leesioiden pahenemisen välttämiseksi on tärkeää valita herkälle iholle tarkoitettuja meikkituotteita, joita saa apteekeista.
Niin sanotun lääketieteellisen tai hoitavan meikin käyttö voi auttaa itsevarmuuden parantamisessa. Menetelmään voivat turvautua sekä naiset että miehet, jotka kaipaavat kohennusta itseluottamukseensa. Muista kuitenkin, että tällaista korjausta tehdään vain psoriaasiläiskiin. Kaksi tärkeää vaihetta: kosteuta kasvot ja psoriaasiläiskät herkälle iholle tarkoitetulla voiteella juuri ennen meikin levittämistä ja illalla. Poista meikki lopuksi sormenpäihin levitetyllä puhdistusemulsiolla ja levitä sen jälkeen kosteusvoidetta.

Aurinko

Tuuli ja kylmyys usein pahentavat kasvojen psoriaasia, mutta aurinko voi tehdä sille hyvää. Jos altistut auringolle vähitellen ja maltillisesti ja suojaat ihosi hyvin, UV-säteet voivat helpottaa ihotulehdusta ja vähentää ihottumaläiskien muodostumista. Kysy neuvoa lääkäriltäsi.

Aurinko ja psoriaasi

YSTÄVÄLLINEN (JA ASIANTUNTEVA) NEUVO

Syksy ja talvi ovat kasvojen psoriaasille erityisen vaikeaa aikaa.

Kuiva iho toimii usein psoriaasin ja kasvojen psoriaasin kasvualustana, erityisesti syksyllä ja talvella. Tämä johtuu ilmasto-olosuhteista, esimerkiksi tuulesta ja kylmyydestä, jotka aiheuttavat ihon kuivumista ulkona ollessasi. Se voi myös reagoida äkillisiin lämpötilan muutoksiin, sillä mikä tahansa ärsyke voi laukaista psoriaasin oireet.
Sinun ei silti tarvitse hautautua vaatteisiin nenänpäätä myöten! Paras psoriaasin ehkäisykeino on kosteuttaminen.

Parhaat käytännöt kasvojen psoriaasin hoitoon

Muista puhdistaa kasvot ja poistaa meikki aamuin illoin. Käytä kasvojen psoriaasiin sopivia tuotteita. Niiden tulisi olla saippua-aineettomia ja hellävaraisia. Valitse sormenpäillä levitettävät voiteet tai geelit, jotta vältetään vanulapuista syntyvä hankaus, sillä se voi olla liian voimakasta iholle. Suihkuta lopuksi rauhoittavaa ja ärsytystä ehkäisevää terveyslähdevettä, joka pehmentää ihoa. Jos haluat kosteuttaa herkkää ihoa, valitse pehmentäviä tuotteita, jotka muodostavat suojan ihovaurioita vastaan. Levitä tuotteita hellävaraisesti ja säännöllisesti, niin ihosi kiittää!

Samasta tuotesarjasta

Ratkaisumme kasvojen psoriaasiin

Kasvojen psoriaasin hoitoon suunnitellut Eau Thermale Avène -tuotteet

Avène Terveyslähdevesisuihke

Avène Terveyslähdevesisuihke

Rauhoittava - Auttaa ihon suojakerrosta - Rauhoittaa

XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm

XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm

Ravitseva - Rauhoittava - Kosteuttaa - Ravitsee - Rauhoittaa

Palaa alkuun