Ärtyneen ihon ihonhoito

Ärtyneen ihon ihonhoito

Punaiset laikut, punoittava peppu ja kaulan ihottuma vauvoilla Tutustu laajaan valikoimaan korjaavia tuotteita, jotka sopivat vauvasi herkälle iholle, niin voit vähentää vauvan ihon punoitusta ja näppylöitä.

Suodata tuotteet
Suodata tuotteet

2 tulokset "Ärtyneen ihon ihonhoito"

LUE LISÄÄ
LUE LISÄÄ

Vauvan punaiset laikut: ihottuman tunnistaminen

Punaiset laikut ja kutina vauvoilla

Onko vauvasi iho kuiva – jopa hilseilevän tai kuoriutuvan näköinen? Ovatko vauvan ihon punaiset läiskät lisäksi voimakkaasti kutiavia ja vuotavia? Vastasyntynyt vauvasi kärsii todennäköisesti ihottumasta.  

Ihottuma eli ekseema tai atooppinen dermatiitti on ihosairaus, joka ilmaantuu poskiin ja korvantauksiin ensimmäisten elinkuukausien aikana. Tätä vanhemmilla lapsilla sitä esiintyy ihopoimuissa. Ihottuma havaitaan sen lehahtamisen yhteydessä, ja siihen liittyy voimakasta kutinaa ja punoitusta, jota seuraavat rauhalliset jaksot. Ihottuman lehahtaessa lapsesi kokee varmasti unihäiriöitä.

Tällainen ihottuma johtuu atopiasta, allergioille alttiista tilasta, joka on usein perinnöllinen. Sitä esiintyy useammalla kuin yhdellä kymmenestä vauvasta, eikä se tartu.

Lastenlääkäri tai ihotautilääkäri voi määrätä kortikosteroidipohjaisia voiteita ihottuman hoitoon. Niiden lisäksi pehmentävät voiteet auttavat rauhoittamaan vauvan ärtynyttä ihoa ja tehostavat hoitoja.

Eau Thermale Avène on kehittänyt pehmentävistä ihonhoitotuotteista koostuvan Xeracalm A.D -sarjan. Nämä hoitotuotteet palauttavat ihon läpäisyesteen toiminnan, jotta kutina vähenee. Seuraavassa on vinkkejä, joiden avulla voit palauttaa pienen lapsesi ihon flooran vahingoittamatta ihon läpäisyestettä:

  • Pese vauvasi saippua-aineettomalla ja hajusteettomalla Replenishing Cleansing Oil-puhdistusöljyllä tai Ultra-Rich Cleansing Bar-puhdistuspalalla. Käytä lämmintä vettä, jonka lämpötila on 32–34 °C.
  • Kun olet taputellut lapsesi kuivaksi pyyhkeellä, levitä vauvan iholle pehmentävää Xeracalm A.D. Lipid-Replenishing Creamiatai hyvin kuivalle iholle Lipid-Replenishing Balmia .
  • Voimakasta kutinaa vauvalla helpottaa välittömästi Xeracalm A.D. Soothing Concentrate.
  • Käytä vuotaviin leesioihin Cicalfate Spray -suihketta, jolla on kuivattava ja korjaava vaikutus.

Punoitus ihopoimuissa

Onko pikkuisellasi punaisia laikkuja kaulan tai reisien poimuissa? Lämpimässä ja kosteassa ympäristössä tällaiset oireet viittaavat hautomaan. Tämä vaaraton ihoinfektio on yleinen vauvoilla, joilla on herkkä iho, ja aikuisilla.

Useimmiten tämä ihottuma johtuu mikrosienien (mykoosin) lisääntymisestä lämmön ja kosteuden vaikutuksesta. Tämä voi johtua liiallisesta hikoilusta, kun vauva on puettu liian paksusti, huolimattomasta kuivauksesta kylvyn jälkeen tai liian pitkästä vaipanvaihtovälistä.

Puutu hautumien syihin ja käytä ärsytystä vähentäviä hoitotuotteita, jotta punaisista laikuista päästään eroon. Jos ihottuma jatkuu, käänny lastenlääkärin puoleen.

Vältä hautumia:

  • Poista vauvalta vaatekerros helteellä.
  • Vaihda vauvan vaippa hyvin säännöllisesti.
  • Kun olet vaihtanut vaipan tai kylvettänyt lapsen, kuivaa hänen ihopoimunsa pyyhkeellä.

Rauhoita ja korjaa ärtynyttä ihoa:

  • Suihkuta välittömästi ärsytystä vähentävää Avène Terveyslähdevettä aina vaipanvaihdon yhteydessä ja taputtele sitten kuivaksi.
  • Levitä Cicalfate+ Repairing Protective Cream -voidetta punoittaviin kohtiin korjaamaan ihoa ja estämään bakteerien itämistä.

Punaisia laikkuja ja näppylöitä vauvan pepussa

Jos punaiset laikut ovat vauvan pepussa ja sukupuolielimissä, kyseessä on todennäköisesti vaippaihottuma.

Ihottumaan liittyy yleensä pieniä punaisia näppylöitä, jotka voivat joskus vuotaa verta. Tällaista ihottumaa esiintyy, kun vauvan peppu jää liian pitkäksi aikaa märkään vaippaan tai kun vauvan hampaat puhkeavat.

Lääkäri määrää tähän todennäköisesti hydrokortisonia tai sienitulehduksen hoitoon tarkoitettua voidetta. Voit käyttää täydentävänä hoitona ärsytystä vähentävää voidetta, kuten Cicalfate+ Repairing Protective Creamia. Avène Terveyslähdevesi -vesisuihketta kannattaa käyttää aina vaipanvaihdon jälkeen sen rauhoittavien ominaisuuksien vuoksi.

Jos vauvan punaisista läiskistä alkaa vuotaa nestettä tai verta, käytä voiteen sijaan Cicalfate+ Absorbing Repair Spray-suihketta.

Vaihda lisäksi vastasyntyneen vaippa säännöllisemmin ja anna pikku pepun hengittää ilman vaippaa noin kymmenen minuuttia useita kertoja päivässä.

Palaa alkuun