Punoitusta ehkäisevä ihonhoito

Punoitusta ehkäisevä ihonhoito

Kasvojen punoitus: joskus punoitus on lievää tai sitä näkyy vaikkapa vain nenänympärysalueella – mutta joskus kasvot saattavat lehahtaa tomaatinpunaisiksi. Miten kasvojen punoitusta voi vähentää? Punoitusta vähentävillä ihonhoitotuotteillamme.

Suodata tuotteet
Suodata tuotteet

5 tulokset "Punoitusta ehkäisevä ihonhoito"

LUE LISÄÄ
LUE LISÄÄ

Näin tunnistat kasvojen punoituksen

Kasvojen punoitusta esiintyy pääasiassa vaaleaihoisilla. Sen tunnistaa eriasteisista kirkkaanpunaisista ja joskus violeteista värimuutoksista kasvoilla. Tämä epätavallinen värimuutos tunnetaan myös nimellä eryteema tai läikikkyys. Punoitus voi keskittyä tietylle kasvojen alueelle, kuten nenänympärysalueelle tai poskille, tai koko kasvojen alueelle.

Joskus punoitus on tilapäistä, kun taas erityisesti yliherkällä iholla se voi kestää kuukausia. Punoitukseen voi liittyä useita oireita, kuten ihon kuumotusta, kutinaa, punaisia läiskiä kasvoilla jne.

Kasvojen punoituksen syyt

Kasvojen punoitus johtuu verisuonten laajenemisesta dermiksessä ja orvaskeden alla.

Tämä ilmiö voi johtua kasvojen ihon ylikuumenemisesta voimakkaiden tunteiden (viha, häpeä, stressi tai ujous) tai ulkoisten tai sisäisten ärsykkeiden seurauksena:

 • Alkoholin tai mausteisen ruoan käyttö.
 • Fyysinen aktiivisuus.
 • Hyönteisten puremat.
 • Altistuminen erittäin korkeille lämpötiloille.
 • Jotkin reseptilääkkeet.
 • Vaihdevuosien kuumat aallot.
 • Altistuminen liialliselle UV-säteilylle tai ilman aurinkosuojaa , mikä aiheuttaa punaisia laikkuja tai auringonpolttamia.

Useat iho-ongelmat voivat myös aiheuttaa punaisia läiskiä kasvoihin:

 • Herkästi reagoivan ihon allergiat tietyille voimakkaille pesuaineille tai kosmetiikalle.
 • Ruusufinni tai couperosa eli krooninen sairaus, joka ilmenee ensin poskien ja nenän ja sitten otsan ja leuan punoituksena.
 • Akne voi aiheuttaa punaisia laikkuja kasvoihin tulehtuneista näppylöistä johtuen.
 • Nokkosihottuma ilmenee iholla punaisina paukamina ja läiskinä.
 • Seborrooinen ihottuma muodostaa punaisia laikkuja ja pientä hilseilyä kasvojen ja päänahan rasvaisiin osiin.
 • Psoriasis ja ekseema.

Miten kasvojen punoituksesta pääsee eroon?

Ensimmäinen askel kasvojen punoituksesta eroon pääsemisessä on tunnistaa sen syy ja eliminoida se mahdollisimman hyvin. Lääkäri tai ihotautilääkäri auttaa asiassa.

Varaa säännöllisesti aikaa rentoutumiseen, jotta voit vähentää stressiä. Vältä myös mausteita, alkoholia, äärimmäisiä lämpötiloja ja altistumista auringolle.

Koska kaikkia haittatekijöitä ei voi aina välttää, käytä ihonhoitotuotteita, jotka auttavat tasapainottamaan ja rauhoittamaan ihoa. Valitse alkoholittomia ja hajusteettomia tuotteita varmistaaksesi, ettei ihoreaktio lehahda.

Eau Thermale Avène on kehittänyt punoitusta vähentävän ihonhoitotuotesarjan. Sen avulla ihon punoituksesta kärsivät voivat omaksua kasvojen ihonhoitorutiinin, joka hoitaa tilapäistä ja kroonista punoitusta.

Voit aloittaa ihonhoitorutiinisi puhdistamalla kasvot Antirougeurs CLEAN Soothing Cleansing Milk-puhdistusmaidolla. Se puhdistaa ja poistaa meikin hellävaraisesti punoitukseen taipuvaiselta iholta ja kunnioittaa sen herkkyyttä. Ihosta tulee puhdas, virkistynyt ja rauhoittunut. Jos haluat tehostaa ihonhoitorutiinia, voit lopuksi suihkuttaa Terveyslähdevesisuihketta. Eau Thermale Avènen punoitusta vähentävät voiteet helpottavat ihon mikroverenkiertoa, vähentävät ihon reaktiivisuutta ja turvotusta sekä ylläpitävät ihon tasapainoa. Eri ihotyypeille ja iho-ongelmiin on saatavilla useita ruusufinni- ja couperosavoiteita:

Antirougeurs CALM Mask -naamio puolestaan sopii erityisesti SOS-hoidoksi, ja sillä on välitön hellävarainen teho.

Miten kasvojen punoitusta voi peittää?

Levitä vihreää korjauspuikkoa siveltimellä tai sormenpäällä peittämään punoitusta. Puikko ei sisällä hajusteita eikä säilöntäaineita.

Levitä tasaisesti, kunnes sävy näyttää harmaalta. Lisää sitten kerros Compact Foundation Cream -voidetta tai Fluid Foundation Corrector -voidetta (punoituksen voimakkuudesta riippuen), joka tasoittaa ihon sävyä ja suojaa auringolta SPF 30:n ansiosta. Viimeistele ja kiinnitä meikki Translucent Mosaic Powder -puuterilla.

Jos suosit sävytettyjä voiteita, Antirougeurs UNIFY Unifying Care kosteuttaa, korjaa ja vähentää kasvojen punoitusta tai lievää punoitusta samalla kertaa. Lisäksi tuotteessa on SPF 30, joten se suojaa ihoa punoitusta voimistavilta UVA- ja UVB-säteiltä.

Palaa alkuun