Ihonhoito akneen

Ihonhoito akneen

Rasvainen kiiltävä iho, näppylöitä ja mustapäitä – akne on aina otettava vakavasti. Akneiho vaatii erityisiä hoitotuotteita.

Suodata tuotteet
Suodata tuotteet

10 tulokset "Ihonhoito akneen"

IHOSI
IHOSI

Tiesitkö, että aknea voi esiintyä raskauden aikana?

LUE LISÄÄ
LUE LISÄÄ

Syyt akneihoon

Tiedeyhteisö on edelleen jossain määrin erimielinen aknen syistä , mutta yksi asia on varma: kyseessä on hormonaalinen ja tulehduksellinen tila.  

Hormonaaliset muutokset, kuten murrosikä, kuukautiset, raskaus ja vaihdevuodet, voivat lisätä talin ja ihosolujen (sarveissolujen) tuotantoa. Näitä ilmiöitä kutsutaan hyperseborreaksi ja hyperkeratoosiksi.

Ihosolujen kerääntyminen pilosebaceus-rauhasten seinämiin tukkii karvojen juuressa sijaitsevat talirauhaset, mikä estää talia virtaamasta kunnolla. Tällöin huokoset laajenevat ja syntyy pidätysleesioita eli mustapäitä ja valkopäitä.

Talirauhasiin kertyy liikaa talia, mikä aiheuttaa tulehduksen ihon pinnalla. Tämä tulehtunut alue on ihanteellinen kasvualusta bakteereille, erityisesti Cutibacterium acnes -bakteerille. Jälkimmäinen hajottaa talia ja vapauttaa tulehduksen välittäjäaineita, jotka lisäävät ja levittävät tulehdusta ympäröivään kudokseen.

Muut tekijät aiheuttavat aknea tai pahentavat sitä tukkimalla huokoset tai kiihdyttämällä talirauhasten toimintaa:

  • Stressi synnyttää kortisolihormonia, joka vaikuttaa talirauhasten toimintaan.
  • Tuotteet ja toimenpiteet, jotka kuorivat ihoa liikaa, kiihdyttävät talin tuotantoa.
  • Liian rasvainen ja täyteläinen kosmetiikka ja meikki tukkii ihohuokoset.
  • Geneettinen alttius.
  • Tupakointi.
  • Jotkin lääkkeet.

Miten hormonaalisen aknen tunnistaa?

Aikuisten hormonaalinen akne johtuu hormonaalisesta muutoksesta, joka stimuloi talirauhasia, jotka aiheuttavat näppylöitä kasvojen alaosaan. Erona nuoruusiän akneen on se, että leesiot esiintyvät U-muodossa leuan ja kaulan ympärillä.

Sen sijaan murrosiän akne näkyy koko kasvoilla ja erityisesti T-alueella, mutta myös kaulalla, rinnassa, hartioilla ja yläselässä.

Myös aikuisten akneiho voi kehittyä tulehduksellisiksi näppylöiksi, joista voi jäädä arpia. Jos ihossa on vähän talia, näppylät kuivuvat ja ärsyyntyvät helposti vääränlaisesta hoidosta.

Myös oireiden ajoitus kertoo jotain: jos näppylöitä esiintyy kerran kuukaudessa kuukautisten aikaan, kyseessä on todennäköisesti hormonaalinen aknelehahdus. Huomaa, että näppylöillä on taipumus ilmaantua uudelleen samoihin kohtiin, joissa huokoset ovat laajentuneet aiempien näppylöiden takia.

Miten aknesta pääsee eroon?

Voit vähentää näppylöitä löytämällä sopivan ihonhoitorutiinin akneen ja ylläpitämällä sitä – pitkäjänteisyys palkitaan.

Puhdista kasvosi kahdesti päivässä puhdistusaineella, joka on erityisesti kehitetty rasvoittuvalle ja akneiholle. Aamulla ja/tai illalla käytettävä Cleanance Cleansing Gel puhdistaa ihoa, vähentää ylimääräistä talia ja antaa iholle mattapinnan vähentäen kiiltoa. Cleanance Micellar Water sopii täydellisesti silmä- ja kasvomeikin sekä epäpuhtauksien poistoon. Se myös vähentää liiallista talia ja kiiltoa.

Käytä sen jälkeen iho-ongelmiisi sopivaa tuotetta: ihohuokosia tukkimatonta mattapintaista kosteusvoidetta kiiltävälle iholle, näppylöitä ehkäisevää tuotetta mustapäiden ja näppylöiden tapauksessa tai silottavaa tuotetta aknearville. Valitse tuote aina ihosi tarpeiden ja ikäsi mukaan.

Cleanance-sarja on suunniteltu erityisesti aikuisen naisen rasvoittuvan akneihon hoitoon. Sarjaan kuuluvat muun muassa nämä tuotteet:

  • Cleanance Comedomed Anti-Blemish Concentrate , joka torjuu näppylöitä ja rajoittaa niiden uusiutumista seitsemän päivän ajan.
  • Yhdistä niihin , jota käytetään kerran tai kahdesti viikossa koko kasvojen ihon kuorintaan ja puhdistukseen.

Laboratoriomme ovat myös kehittäneet ihonhoitotuotteita akneiholle, joka on kuivunut ja ärtynyt reseptillä määrättyjen aknehoitojen seurauksena. Ne palauttavat iholle miellyttävän tunteen sekä vähentävät ärsytystä ja kasvojen punoitusta. Jos ihotautilääkärisi on määrännyt aknelääkkeitä, suosittelemme seuraavia hoitotuotteita:

Jos altistut auringolle, muista suojautua helposti levittyvällä, hyvin imeytyvällä ja talineritystä säätelevällä tuotteella, kuten Cleanance Solaire SPF 50+.

Tutustu lopuksi meikkivinkkeihimme akneiholle.

Kuinka kauan akne kestää?

Nuorilla akne kestää keskimäärin kolmesta neljään vuotta ja häviää 18–20-vuotiaana. Jos aknea ei hoideta, se voi kestää pidempään.

Se voi ilmaantua uudelleen myös aikuisiässä pääasiassa naisilla hormonaalisten häiriöiden seurauksena (raskaus, kuukautiset, menopaussi).

Palaa alkuun