Erittäin kuivan ihon ja ihottuman hoito

Erittäin kuivan ihon ja ihottuman hoito

Punaisia laikkuja, kutinaa, kuiva iho. Mitä tuotteita vauvan ihottumaan kannattaa käyttää? Vauvan ihottumaa tulee hoitaa erityisillä pehmentävillä voiteilla ja hygieniatuotteilla. Tutustu vauvojen atooppiselle iholle tarkoitettuun ihonhoitoon

4 tulokset "Erittäin kuivan ihon ja ihottuman hoito"

LUE LISÄÄ
LUE LISÄÄ

Vauvojen atooppinen ihottuma: mistä sen tunnistaa?

Vauvan ihottuma puhkeaa yleensä 3–24 kuukauden iässä. Se ilmenee ihottuman lehahduksina: punaisina laikkuina, joissa on rakkuloita. Jälkimmäisiin liittyy myös äärimmäistä ihon kuivuutta ja voimakasta kutinaa. Tämä oire johtaa usein unihäiriöihin.

Jos ihoa raavitaan tai hierotaan, pienet näppylät rikkoutuvat, mikä aiheuttaa vuotoa ja kellertäviä rupia.

Vauvojen ihottumalehahdukset vuorottelevat remissio – eli elpymäjaksojen kanssa, jolloin oireet vähenevät hetkeksi.

Ennen yhden vuoden ikää vauvojen atooppista ihottumaa voi esiintyä kehon ja kasvojen koholla olevilla alueilla, kuten otsalla, poskilla, leuassa, käsivarsilla ja reisissä. Ensimmäisen vuoden jälkeen ihottuma näillä täyteläisemmillä alueilla vähenee ja siirtyy ihon poimuihin (kyynärpäihin, jalkoihin ja korvantauksiin).

Useimmat leesiot häviävät ennen nuoruusikää.

Vauvojen ihottuman syyt

Vauvan ihottuma johtuu yleensä geneettisestä allergisesta taustasta: atopiasta. Iholle tulee atooppista ihottumaa ruoka- tai kosketusallergian (koit, eläinkarvat, siitepöly, pesuaine jne.) seurauksena.

Atooppisesta ihosta kärsivillä vauvoilla on huokoinen ihon läpäisyeste ja erittäin reaktiivinen immuunijärjestelmä. Siksi allergeeni pääsee helpommin orvasketeen pienestäkin kosketuksesta, ja immuunisolut ylireagoivat. Tämä puolestaan laukaisee ihotulehduksen, joka on ominaista lasten ihottumalle.

Vauvojen ihottuman puhkeamista pahentavat ulkoiset tekijät:

Mitä hoitomuotoja vauvan ihottuman hoitoon kannattaa käyttää?

Lastenlääkärit ja ihotautilääkärit suosittelevat kolmea keinoa vauvojen atooppisen ihottuman hoitoon:

  • Ihotulehduksen hoitaminen lääkkeillä paikallisesti käytettävien kortikosteroidivoiteiden muodossa. Tätä paikallista hoitoa tulee levittää vauvan punaisiin laikkuihin.
  • Muualla vartalossa olevan kuivan ihon hoito kosteuttamalla sitä tehokkaasti vauvoille tarkoitetuilla pehmentävillä voiteilla.
  • Vauvan peseminen miedoilla saippua-aineettomilla puhdistusaineilla.

Mitä tuotteita kannattaa käyttää ihottumasta kärsivän vauvan pesemiseen?

Ihottumasta kärsivän vauvan jokapäiväisiin hygieniarutiineihin kuuluu ihon hellävarainen puhdistus ja ihon valmistelu voiteisiin. Tämä lisää lääkärin määräämän hoidon tehoa, jos ihottuma lehahtaa uudelleen.

Saippuapohjaisia ja hajustettuja hygieniatuotteita ei saisi käyttää lainkaan. Hyvä valinta on esimerkiksi Xeracalm A.D. Ultra-Rich Cleansing Bar, sillä sen erittäin hellävarainen puhdistuspohja ja fysiologinen pH eivät vahingoita ihoa suojaavaa läpäisyestettä. Tämä tuote on suunniteltu rajoittamaan allergiariskiä.

Voit myös antaa vauvallesi pehmentävän kylvyn käyttäenXeracalm A.D. Cleansing Oil-puhdistusöljyä. Tuotteen lipidejä täydentävä teho palauttaa vauvan ihon ihon läpäisyesteen ja vähentää kutinaa.

Muita neuvoja:

  • Pese vauvasi 32–34 °C:n vedessä kerran päivässä ja enintään kymmenen minuutin ajan, jotta kontakti vesijohtoveteen olisi mahdollisimman vähäistä.
  • Kylvyn päätteeksi voit vähentää vauvan punoitusta suihkuttelemalla Avène Terveyslähdevettä.
  • Kuivaa lapsi hankaamatta, taputellen hellävaraisesti pyyhkeellä.

Voiteemme vauvojen ihottumaan

Kun olet pessyt lapsesi, levitä pehmentävää voidetta useita kertoja päivässä, jotta voit ehkäistä atooppisen ihottuman puhkeamisen. Pehmentävän aineen kosteuttava ja ravitseva vaikutus vähentää ihon kuivuutta ja vahvistaa ihon läpäisyestettä, jotta iho pidättää paremmin vettä.

Avène-laboratoriot ovat kehittäneet vauvoille sopivia pehmentäviä voiteita, jotka perustuvat Sterile Cosmetics -teknologiaan. Koostumuksessa on mahdollisimman vähän ainesosia ja vain vauvan iholle olennaiset ominaisuudet: hajusteeton ja säilöntäaineeton hoito. Lisäksi tuotteissa on täysin tiivis suojapakkaus (pumppupullo ja kapseliputki).

Vauvan kuivalle herkälle iholle sopii Xeracalm A.D. Cream, joka palauttaa ihon läpäisyesteen toiminnan tehden ihosta miellyttävän tuntuisen ja vähentäen kutinaa.

Jos vauvallasi on erityisen kuiva, paksuuntunut iho tai kuivia laikkuja, jotka hilseilevät tai muodostavat rupia, valitse Xeracalm A.D. Balm tehokkaaseen kosteutukseen.

Jos vauvalla on ihottumalehahduksia ja voimakasta kutinaa, joka estää häntä nukahtamasta, käytä Xeracalm A.D. Soothing Concentratea. Sen raapimista vähentävä vaikutus on välitön, ja tätä pehmentävää hoitovoidetta voidaan käyttää koko perheen kasvoille, vartalolle ja silmäluomille .

Lisäksi Cicalfate Spray kuivattaa raapimisen aiheuttamaa vuotoa ja Cicalfate Cream rauhoittaa vauvan ihoärsytystä.

Palaa alkuun