Vartalonhoito

Vartalonhoito

Vartalosta huolehtiminen tarkoittaa myös ihosta huolehtimista! Dermokosmeettiset vartalonhoitotuotteemme kosteuttavat ja ravitsevat ihoasi tarjoten rauhoittavan hetken arjessa. Hemmottele ihoasi ja suo sille tärkeä, nautinnollinen hetki.

Suodata tuotteet
Suodata tuotteet

14 tulokset "Vartalonhoito"

IHOSI
IHOSI

Orvaskesi sisältää 20–30 % vettä. On tärkeää ylläpitää tätä kosteustasoa rajoittamalla turhaa vesihukkaa.

LUE LISÄÄ
LUE LISÄÄ

Miksi on tärkeää huolehtia kehostasi ja ihostasi?

Iho on tärkeä läpäisyeste, joka suojaa kehoa ulkoisilta tekijöiltä (tuuli, äärimmäiset lämpötilat, saasteet jne.). Kaikki sen tasapainon häiriöt voivat vaikuttaa kehon terveyteen.

Ihon rakenne on erilainen eri osissa vartaloa, joten joillakin alueilla saattaa olla erityisiä tarpeita. Esimerkiksi käsien, jalkojen ja vatsan ihon rakenne on erilainen.

Päivittäinen pesu tarjoaa nämä hyödyt:

 • Poistaa iholta pölyn ja lian, jotka voivat aiheuttaa iho-ongelmia.
 • Poistaa hien ja epämiellyttävät hajut.
 • Rajoittaa bakteerien ja niiden tarttumis- ja leviämisriskiä – tähän kuuluu myös hyvä käsihygienia.
 • Virkistää, antaa lisää energiaa ja rentouttaa.

Toiseksi, vartalonhoitotuotteet auttavat:

 • Ylläpitämään tervettä ihoa esimerkiksi välttämällä epämukavuutta, kuten näkyvästi hilseilevää ihoa, karheita laikkuja tai ihon kiinteyden heikkenemistä.
 • Viivästyttämään ihon ikääntymistä.
 • Edistämään fyysistä ja henkistä hyvinvointia.

Miten hoidan ihoani?

Jos haluat pitkäkestoisesti pehmeän ja kimmoisan ihon, suosittelemme tätä vartalonhoitorutiinia.

Ihonhoito suihkussa

Pelkkä vesi ei riitä vartalon pesuun. Epäpuhtaudet on poistettava , kuten dermatologisella suihkupalallatai muulla suihkugeelillä, joka on hellävarainen herkälle iholle. Näin vältyt perinteisten saippuoiden aiheuttamalta ihon kuivumiselta ja kiristävältä tunteelta .

Samasta syystä on hyvä välttää ihon huuhtelua liian kuumalla vedellä. Kuuma vesi heikentää ihon läpäisyestettä (hydrolipidikalvoa) eli rasvaista kerrosta, joka suojaa ihoa ympäristön haittatekijöiltä.

Suosi lisäksi suihkua kylvyn sijaan, jotta iho on mahdollisimman vähän kosketuksissa vesijohtoveden kanssa. Sen kalkkipitoisuus nimittäin kuivattaa ja klooripitoisuus ärsyttää ihoa.

Kuivaa itsesi lopuksi hellävaraisesti taputtelemalla pyyhkeellä – älä hankaa voimakkaasti.

Viikoittainen kuorinta

Käytä kerran tai kahdesti viikossa vartalon kuorinta-ainetta, jotta voit poistaa kuollutta ihoa ja epäpuhtauksia. Tällöin vartalon iho hyötyy vieläkin enemmän kosteusvoiteen ominaisuuksista.

Kosteuttava vartalonhoito

Ihon päivittäinen kosteuttaminen – erityisesti kuorinnan jälkeen – auttaa ylläpitämään veden ja rasvan muodostamaa ihon läpäisyestettä. Avène on kehittänyt kosteuttavia vartalovoiteita sekä tuotteita, jotka on erityisesti mukautettu käsille– tämä kehon alue on hyvin alttiina.

Nämä hoitotuotteet auttavat pitämään ihosi heleänä, suojaamaan sitä, vähentämään kuivumista ja hidastamaan ihon ikääntymistä.

Aurinkosuoja

Suojautuminen auringolta on tärkeää, jotta ihosi pysyy nuorekkaana ja terveenä. Tutustu aurinkosuojatuotteisiimme , jotka on mukautettu eri ihonsävyille ja herkkyyksille. Tiheämpi levitys erityisen alttiille kehon alueille, kuten rintakehään, käsiin ja käsivarsiin, voi ehkäistä ja rajoittaa pigmenttiläiskienilmaantumista.

Pysyttele lisäksi visusti varjossa altistumisen huippuaikoina, yleensä kello 12–15.

Suojaus talvella

Pukeudu talvella lämpimästi, jotta voit suojella vartaloasi voimakkaiden lämpötilanvaihteluiden aiheuttamalta punoitukselta, kiristykseltä ja kutinalta.

Lämmityksestä johtuva kotien kuiva ilma on myös tärkeä syy ihon kuivuuteentalvella. Talvisin kannattaakin käyttää täyteläisempiä vartalonhoitotuotteita, jotka sisältävät cold cream -voidetta, jotta voit kosteuttaa ja suojata ihoa.

Mikä tuote sopii kullekin ihotyypille?

Vartalonhoitotuotteiden koostumus vaihtelee ihotyypin ja iho-ongelmien mukaan.

 • Kuiva iho sekä erittäin kuiva, kireä ja eriasteisesti hilseilevä iho vaativat tehokasta ja ravitsevaa kosteutusta. TriXera Nutrition -sarjan suihkuvoiteet, maidot ja hoitavat balsamit tarjoavat kaikki näiden ihotyyppien tarvitsemat lipidit.
 • Body-sarjanvartalonhoitotuotteet hoitavat herkkää ihoa hellävaraisesti.
 • Cicalfate-tuotteetsuihkeina, geeleinä ja voiteina korjaavat ärtyneen ihon pintakerroksia.
 • Onko vartalossasi kutisevaa ihottumaa? Xeracalm A.D.-tuotesarja rauhoittaa ja ravitsee ihoa. Sarjaan kuuluvat Cleansing Oil, Ultra-Rich Cleansing Bar,  Lipid-Replenishing Cream ja Balm sekä Soothing Concentrate.

Vartalotuotteen valinnassa kannattaa huomioida myös lämpötila. Valitse kylmällä säällä koostumukseltaan täyteläisiä vartalonhoitotuotteita, kuten balsami. Kesällä on hyvä suosia kevyitä koostumuksia, kuten emulsiovoiteita tai voiteita, jotka imeytyvät ihoon nopeammin.

Palaa alkuun