av_votre-peau_cicatrisation_irritations_enfant_coude_16x9
Sisältö

Arpien paraneminen ja ihottumat: ihon korjaantumisen ihme

title

Hyvä tietää

3

arvet paranevat kolmessa vaiheessa.

100

miljoonaa ihmistä saa uusia arpia joka vuosi.*

21 päivää

on keskimääräinen aika, jonka iho tarvitsee uusiutumiseen.

*B.C. Brown a,b, S.P. McKenna v, K. Siddhi v, D.A. McGrouther a,b, A. Bayat a,b,*The hidden cost of skin scars: quality of life after skin scarring.

Ihon herkkä mutta kestävä pinta törmää elämän aikana moniin arkisiin vaaroihin: veitsen lipsuminen ruoanlaitossa, kaatuminen leikkikentällä, vahingot nikkaroinnissa... Ihon saadessa pieniä tai isoja vammoja se käynnistää mekanismin, joka on yksi ihmiskudoksen merkittävimmistä ominaisuuksista: arpien paranemisprosessin.

Arpien paranemisprosessissa ihokudos korjaantuu kolmessa eri vaiheessa:
• 2–7 päivää kestävä tulehdusvaihe, jonka aikana punainen ja kuumottava iho puolustautuu. Jos tulehdus on liian voimakas, tarvitaan lääkehoitoa.
• Syvä paranemisvaihe, jonka aikana ihokudokset uudistuvat muodostamalla säikeitä eli runsaasti verisuonia ja soluja sisältäviä kasvustoja.
• Noin kahden viikon kuluttua alkaa pinnallinen vaihe, jota kutsutaan uudelleenmuodostumiseksi ja jossa orvaskesi sulkeutuu haavan reunojen ympärille. Tämä vaihe voi kestää jopa kaksi vuotta haavan muodostumisesta.

Haavojen lisäksi iho kohtaa myös muita toistuvia haittatekijöitä, kuten ihottumia, joiden syitä, ilmaantuvuutta, sijainteja ja muotoja on monia, ja ne voivat vaihdella yksilöstä toiseen. Arvista ja ihottumista kärsivää ihoa voidaan auttaa korjaamaan itseään monilla eri tavoilla. Jos annat ihollesi huomiota, hoitoa ja ennen kaikkea aikaa, se korjaa itse itsensä. 

title

Alaspäin

Auta ihoasi ja ihosi auttaa sinua

av_votre-peau_cicatrisation_genou_enfant_fille_4x5 473x473

Korjaavat tuotteet

Arpien paraneminen: Kun iho vahingoittuu, luonnollinen paranemisprosessi käynnistyy automaattisesti. Jos haava on syvä, sen umpeutuu ja orvaskesi korjaantuu nopeasti, mutta lopputulos ei ole aivan normaalin ihon kaltainen, sillä jäljelle jää arpi. Arpi paranee ja muotoutuu ajan myötä, ja se voi jopa kadota kokonaan useita kuukausia sen muodostumisen jälkeen. Joissakin harvinaisissa tapauksissa voi esiintyä todellisia paranemisongelmia. Kun hoidat arpeasi oikein alusta alkaen, autat ihoasi tässä herkässä paranemisprosessissa ja voit saada parhaat mahdollisuudet ihon nopeaan ja laadukkaaseen korjautumiseen. Tämä pätee myös aknearpiin, tatuointeihin ja leikkauksen jälkeisiin arpiin: ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito.

Tutustu
av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_4x5 473x473

Kuinka rauhoittaa

ärsytystä: Ärtynyt iho vaatii apua. Ärsytys on ensimmäinen hälytys, joka ilmoittaa ihoon tunkeutumisesta. Tunkeutuja voi olla hiukkanen, ruoka, kitka.... Vaikka ärsytys on vaaratonta, se aiheuttaa epämukavuutta ja hämmennystä, joka voi vaikuttaa jokapäiväiseen elämään. Jotkin ärsytyksen muodot vaikuttavat vain pienimpiin lapsiin, kuten vesirokko ja vaippaihottuma. Lisäksi on olemassa erilaisia ärsytyksen tyyppejä, joita kohtaamme jokapäiväisessä elämässä. Olipa ärsytyksen muoto mikä tahansa, sinun on suhtauduttava siihen vakavasti, jos haluat hoitaa ihoasi.

Tutustu
AV_Cicalfate-_Facebook_Post_Quarter2-2019_Repairing Protective Cream_3282770204667_2_High-resolution

Cicalfate+ Repairing Protective Cream

Löysin tämän tuotteen, kun tyttäreni oli hyvin pieni ja hänellä oli kasvoissaan isoja ikävän näköisiä kaatumisesta johtuvia nirhaumia. Sen jälkeen olen aina pitänyt sitä ensiapulaukussani, koska se parantaa kaiken! Varsinainen ihmetuote!

NANCY, 51

Tutustu tuotteeseen
Palaa alkuun