Sisältö

Ihottuman ehkäisy ja rauhoittaminen

av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_visage_1x1 473x473

Ihoärsytyksen tunnistaminen

20 %:lla väestöstä on syntyessään herkkä iho, mutta me kaikki voimme altistua satunnaiselle ihottumalle. Arkiset kolhut, hankaumat, huonosti siedettyjen tuotteiden käyttö, ilmasto, tulehdukset... Nämä ympäristön haittatekijät vaikuttavat ihon läpäisyesteeseen ja aiheuttavat ihotulehduksia. Se näkyy iholla punoituksena, kuivuutena, halkeiluna... Ja se voi tuntua poltteluna, kiristyksenä, kipuna ja joskus kutinana... Mutta oireista ei tarvitse kärsiä. Rauhoita ihoasi oikealla hoidolla!

Jotkin ihottumat ovat tilapäisiä ja unohtuvat yhtä nopeasti kuin ovat ilmestyneetkin. Toisilla ihottumilla on taas taipumus palata. Koska iho on ensimmäinen kosketuspinta ulkomaailmaa vastaan, on helppo ymmärtää, kuinka suuri merkitys kroonisilla ihottumilla voi olla elämäämme. Ihottumat vaikuttavat fyysisen epämukavuuden lisäksi myös tunteisiimme, psykologiaamme ja sosiaaliseen kanssakäymiseen... Siksi on tärkeää toimia!

ÄRSYTYS: OPAS

Ei ole helppo antaa yleispätevää neuvoa ihottumissa. Ihottumien taustalla on monia erilaisia syitä, ja ne voivat sijaita eri puolilla kehoa: kasvoissa, silmäluomilla, suunpielissä, käsissä, reisissä, käsivarsissa... Ihottumaa voi esiintyä jopa intiimeimmillä alueilla, kuten emättimessä.  Hoito riippuu ihottumasta, mutta on muutamia perusasioita, joita voit noudattaa ihosi rauhoittamiseksi. Lue lisää!

Ärtyneen ihon rauhoittaminen

  • Anna ihosi levätä: lopeta epäilyttävien tuotteiden käyttö.
  • Puhdista ärtynyt alue haalealla vedellä ja tuotteella, jonka pH vastaa ihon pH-arvoa.
  • Levitä ärtyneelle alueelle sopivaa hoitotuotetta, joka auttaa ihoa korjaamaan itseään.
  • huolenaiheita?? Ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen.
av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_conseils_traitement_1x1 473x473

Tietoa kasvojen ihottumista

Punoitusta, laikkuja, halkeilua... Kasvot ovat se kehon osa, johon viimeisenä haluaisimme ihottumaa, koska näemme vain ne peilistä. Kasvojen ihottuman ehkäiseminen: Noudata hellävaraista ilta- ja aamupesurituaalia kasvojesi herkälle iholle.

• Puhdista iho miedolla, saippua-aineettomalla puhdistusaineella, jonka pH vastaa ihon pH-arvoa.
• Suihkuta terveyslähdevettä rauhoittamaan ja pehmentämään ärtynyttä ihoa, erityisesti parranajon jälkeen ja auringonpolttamien lievittämiseen!

• Levitä neutraalia, ärsytystä ehkäisevää kosteusvoidetta.
• Vältä meikin käyttöä, kunnes ihottuma häviää.

YSTÄVÄLLISTÄ, ASIANTUNTEVAA NEUVONTAA

Mikä tärkeintä, älä raavi!
 

Kun iho on ärtynyt, sitä saattaa polttaa ja kutittaa, ja on vaikea olla raapimatta sitä. On kuitenkin tärkeää vastustaa raapimista. Raapiminen voi johtaa mikrohaavojen syntymiseen ja edesauttaa bakteerien ja muiden epätoivottujen aineiden pääsyn ihon sisään, mikä hidastaa ihon korjaantumista. Paras tapa on pysyä rauhallisena, kosteuttaa ihoa säännöllisesti ja käyttää hoitotuotetta, joka edistää ihon korjaantumista.

Kaipaatko lisärauhoitusta? Tuuleta aluetta (esimerkiksi tuulettimella tai pahvinpalalla) ja/tai laita sen päälle jäätä, esim. kylmäkalle.

Parhaat tavat hyvään arpeutumiseen

Parhaat tavat hyvään arpeutumiseen

Olipa kyseessä kaatuminen polkupyörällä, palovamma grillatessa tai haava puutarhanhoidossa, iästä riippumatta kaikille sattuu arkisia onnettomuuksia! Kaikki tiedot hyvään arpeutumiseen

Kuinka auttaa ihoa arpeutumaan hyvin
Palaa alkuun