Sisältö

Leikkauksen jälkeinen arpi

Ymmärrä ihoasi sen paranemisen auttamisessa 

Ihosi on kuin kolmikerroksinen superkilpi (orvaskesi, verinahka, ihonalaiskerros), joka korjaa luonnollisesti itse itseään sen joutuessa kosketuksiin haittatekijöiden kanssa. Leikkauksen jälkeen monivaiheinen paranemisprosessi käynnistyy automaattisesti kudosten uudistamiseksi.
Arven kypsymisprosessi (orvaskeden uudelleenmuodostuminen) voi kestää jopa kaksi vuotta! Vaikka ihollasi on uskomaton kyky korjata itse itseään ajan mittaan, se ei tarkoita sitä, että sinun tulisi jättää ihosi selviytymään yksinääään. Voimme tehostaa ihon paranemisprosessia kohdennetuilla hoidoilla alusta alkaen.

Arpia on erityyppisiä: valkoisia ja huomaamattomia, hypertrofisia, keloidisia ja atrofisia. Mutta yksi sääntö pätee kaikkiin: pienilläkin asioilla voidaan parantaa arpien ulkonäköä huomattavasti. Ja mitä pikemmin, sen parempi!

Miten arpien ulkonäköä voidaan parantaa? 

Ihoa tai arpea ei voi koskaan hoitaa tarpeeksi. Noudata seuraavia neuvojamme(sääntöjämme).

1. sääntö: ole kurinalainen Noudata kirurgin neuvoja kirjaimellisesti, jotta vältät infektiot, jotka voisivat viivästyttää paranemista: haavan puhdistaminen, siteen vaihtaminen jne.

2. sääntö: ole valmiina Arpien paranemisen alkuvaiheesta lähtien käytä sopivaa hoitotuotetta, joka edistää ihon korjaantumista ja ehkäisee rupia, jotka voivat aiheuttaa rumia arpia.

3. sääntö: sinnikkyys ennen kaikkea!
Heti kun arpea ympäröivä orvaskesi on uudistunut
(uudelleenmuodostumisvaihe), yhdistä kohdennettujen tuotteiden käyttöön säännöllinen hieronta kahdesti päivässä 5 minuutin ajan. Tämä auttaa pehmentämään kudosta, vähentämään kiinnikkeitä ja stimuloimaan verenkiertoa.

av_votre-peau_cicatrisation_ameliorer-aspect_1x1 473x473

MITEN ARPIA HIEROTAAN
 

Ensimmäiseksi on määritettävä, kuinka kypsä arpi on.
Se on hyvin yksinkertaista. Seuraa, kuinka kauan ihon värin palautuminen kestää sen jälkeen, kun olet painanut ihoa sormella ja se on muuttunut valkoiseksi.

 • Alle 1 sekunti: epäkypsä arpi (yleensä enintään kuukausi haavan sulkeutumisen jälkeen).
 • 1–2 sekuntia: kypsyvä arpi.
 • 3 sekuntia tai kauemmin: kypsä arpi (yleensä kolmen kuukauden kuluttua).

Ole varovainen sillä liika hieronta voi pahentaa arven kehitystä ja ulkonäköä. Älä hiero arpea, joka on vielä tulehtunut.
Teitkö tuon pienen testin? Etsi sopiva hoitotuote ja ala hieroa!

 • <p><strong>Ep&auml;kyps&auml;t arvet: LEVIT&Auml; VAROVASTI</strong></p><p>Aloita levitt&auml;m&auml;ll&auml; tuotetta varovasti arpiin ja ymp&auml;r&ouml;iv&auml;&auml;n alueeseen kevyesti painelemalla. Tasoittele sitten arven suuntaisesti.</p>
  Epäkypsät arvet: LEVITÄ VAROVASTIAloita levittämällä tuotetta varovasti arpiin ja ympäröivään alueeseen kevyesti painelemalla. Tasoittele sitten arven suuntaisesti.
 • <p><strong>Kypsyv&auml; arpi: PURISTELE JA HIERO</strong></p><p>Puristele ihoa varovasti peukalon ja etusormen v&auml;liss&auml; ja rullaa yl&ouml;sp&auml;in arven suuntaisesti, kunnes tuote on imeytynyt (noin 5 minuuttia).</p>
  Kypsyvä arpi: PURISTELE JA HIEROPuristele ihoa varovasti peukalon ja etusormen välissä ja rullaa ylöspäin arven suuntaisesti, kunnes tuote on imeytynyt (noin 5 minuuttia).
 • <p><strong>Kyps&auml; arpi: VENYT&Auml;</strong></p><p>Venyt&auml; arpea etu- ja keskisormella, edelleen arven suuntaisesti, kunnes tuote on imeytynyt (noin 5 minuuttia).</p>
  Kypsä arpi: VENYTÄVenytä arpea etu- ja keskisormella, edelleen arven suuntaisesti, kunnes tuote on imeytynyt (noin 5 minuuttia).

YSTÄVÄLLISTÄ, ASIANTUNTEVAA NEUVONTAA

Lisävinkkejä entistäkin kauniimpiin arpiin! 

– Suojaa arvet auringolta siteellä, vaatteella tai erittäin korkean suojakertoimen aurinkovoiteella (SPF50+), erityisesti kauneusleikkauksen tai kasvojen dermatologisten toimenpiteiden jälkeen. 

– Estä vaatteita hankaamasta ja ärsyttämästä arpea (esim. keisarinleikkauksen, rintojen kohotusleikkauksen, rintojen pienennysleikkauksen jne. jälkeen).

– Ole lempeä itsellesi. Hyväksy, että sinun on elettävä jonkin aikaa varovaisemmin, jotta et rasita arpeasi liikaa. 

– Suosi tasapainoista ruokavaliota, jossa on runsaasti C-vitamiinia, proteiinia ja rautaa, jotka edistävät paranemista. Rajoita alkoholin ja tupakan käyttöä.

Palaa alkuun