av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_visage_1x1 473x473

Ihottumien selitykset

Ihottumat ovat osa elävää, vaurioitunutta ja korjautuvaa ihoa. Ihomme on ensimmäinen suojakilpemme ulkomaailmaa vastaan. Se suojaa meitä monilta erilaisilta ärsykkeiltä päivittäin. Joskus sen toiminta menee kuitenkin ”liian pitkälle” ja tietyt tekijät vaikuttavat ihon läpäisyesteeseen ja aiheuttavat tulehduksen.

Punoitusta, turvotusta, laikkuja, polttavaa ja kiristävää tunnetta, kutinaa... Ihottumaa on monenlaista, ja sitä esiintyy eri puolilla kehoa, myös intiimeimmillä alueilla. On tärkeää tunnistaa ihottuman syy, jotta sitä voidaan hoitaa asianmukaisesti. On tärkeää auttaa ihoa rauhoittamaan ja korjaamaan itseään...

Miten erottaa ihottuma ja allergia toisistaan?

Punoitusta kasvoissa, laikkuja käsivarsissa, näppylöitä sormien välissä tai silmäkulmassa... Kun iho voi huonosti, on luonnollista yrittää löytää sille selitys. Joskus mietityttää, onko kyseessä allergia vai ”vain” ihottuma?

Ihottumat ovat yleensä paljon yleisempiä kuin todelliset ihoallergiat. Ne näyttävät paikalliselta tulehdukselta paikassa, jossa ne ovat joutuneet kosketuksiin ihoa ärsyttävän tekijän kanssa.

Allergiat taas ovat immunologinen reaktio (allergeenille). Iholla tämä näkyy selvinä oireina: punaisina laikkuina ja pieninä rakkuloina, voimakkaana kutinana, turvotuksena ja märkimisenä.
Jos sinulla on allergisia reaktioita, ota välittömästi yhteys lääkäriin. Lääkäri ohjaa sinut ihotautilääkärin tai allergialääkärin vastaanotolle, joka tekee tarvittavat allergiatestit määrittääkseen, mikä ainesosa saa ihosi reagoimaan.

av_votre-peau_cicatrisation_irritations_allergies_visage_4x5_1 473x473
av_votre-peau_cicatrisation_irritations_allergies_visage_4x5_2 473x473

”Kasvojeni ihottuma vaikutti suuresti mielenterveyteeni ja itseluottamukseeni. Sen vuoksi minusta tuli myös hyvin ”ärtyisä”! Syiden selvittämisen ja hoitojen löytämisen jälkeen, en enää edes ajattele koko asiaa!”

Aurélie42 vuotta

Kosketusärsytys: yleisin ihottuma

Yleisimpiä ihottumatyyppejä on kosketusärsytys (ärsyttävä kosketusihottuma). Tätä ihottumaa saattaa ilmaantua, kun vaatekappale hankaa toistuvasti leukaa vasten, kun reidet hankautuvat toisiinsa, kun hikoilet urheillessa, kun reagoit johonkin tuotteeseen (voide, pesuaine jne.) tai kaikki pienet arkiset vammat... On niin monia tapoja joutua kosketuksiin ärsyttävien tekijöiden kanssa! Miten ärtynyttä ihoa voidaan rauhoittaa muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä? Meiltä kaikki vinkit!

Ehkäise ja rauhoita ihottumaa

SOS-hoito vauvan ärtyneelle pepulle

Auts... Ikävää nähdä vauvan pikku peppu punaisena ja kipeänä. Paniikkiin ei kuitenkaan ole syytä. Vaippaihottuma on lievä ihottuma, joka yleensä häviää muutamassa päivässä, jos hoidat sitä oikein.

 Kaikki mitä tarvitset pikkuisesi ihon rauhoittamiseen!

av_votre-peau_cicatrisation_irritations-fesses-bebe_1x1 473x473

Tarttuvan ihottuman kohdalla valppaus on valttia

Herpes, vesirokko, vyöruusu, impetigo eli märkärupi... Jotkut ihottumat voivat johtua virus-, bakteeri- tai sieni-infektiosta, kuten usein sukupuolielinten infektioiden kohdalla. Jos epäilet tällaista ihottumaa, ota yhteys apteekkiin tai lääkäriin.

  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_varicelle_4x5_367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_herpes_4x5_367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_irritations-infectieuses_zona_4x5_367x460</span>

Entä jos kyseessä on ihosairaus?

Laikkuja, punoitusta, kutinaa... Onko sinulla toistuva ihottuma, joka alkaa viedä liikaa tilaa elämästäsi? Kyseessä voi olla krooninen ihosairaus, kuten psoriaasi tai ihottuma. Onneksi niihin on olemassa paljon rauhoittavia ratkaisuja.

Kaikki vinkit psoriaasin ja ihottuman hoitoon

YSTÄVÄLLISTÄ, ASIANTUNTEVAA NEUVONTAA

Huolehdi ihostasi valitsemalla tuotteita, joilla on hyvä siedettävyys herkälle iholle (tuotteita, joissa on mahdollisimman vähän ainesosia) ja välttämällä ympäristön haittatekijöitä (kuten kylmää, kuumaa, tuulta ja aurinkoa). Kiinnitä huomiota myös elintapoihin: poista stressiä aiheuttavat tekijät, kuten tupakointi, alkoholi, tietyt elintarvikkeet ja tietysti... stressi.

av_votre-peau_cicatrisation_peau-irritee_apaiser_1x1 473x473

Vinkkejä ihottuman hoitoon

Kuten mainittu, ihottumaan on monia syitä. Sen vuoksi myös ratkaisuja on monia... Voit kuitenkin päästä eroon useimmista ihottumista muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä. Rauhoitutaanpa.

  • Anna ihon levätä lopettamalla epäilyttävien tuotteiden käyttö.
  • Puhdista iho tuotteella, jonka pH vastaa ihon pH-arvoa.

  • Käytä sopivaa ihonhoitotuotetta, jolla on hyvä siedettävyys ja joka auttaa ihoa korjaamaan itseään.
  • Suojaa ihosi auringolta erittäin korkean suojakertoimen aurinkovoiteella.

Tietoa päivittäisen ihottuman hoitamisesta

Iho ja COVID-19

Kasvomaskit, elämäntapamuutokset, stressi... Ihosi reagoi ensimmäisenä muutoksiin. Tämä ennennäkemätön tilanne voi johtaa ihottumaan. Muutamia vinkkejä, joiden avulla voit rauhoittaa ja hoitaa ihoasi.

Miten hoitaa ihoa COVID-19-pandemian aikana?

av_votre-peau_cicatrisation_covid-19_1x1 473x473

RATKAISUMME IHON KORJAAMISEEN

Välttämättömät tuotteet koko perheen herkän ja ärtyneen ihon korjaamiseksi, rauhoittamiseksi ja puhdistamiseksi.

VASTAAMME KYSYMYKSIISI

Autamme sinua erottamaan faktat fiktiosta.

Kyllä, stressi voi aiheuttaa ihottumaa, erityisesti herkillä ihmisillä. Stressi vaikuttaa ihomme vastustuskykyyn, jolloin se muuttuu herkemmäksi ja sen uudistumiskyky heikkenee. Se voi johtaa ihottuman, psoriaasin, aknen ja muiden sairauksien puhkeamiseen. Onko siihen ratkaisua? On hyvä opetella keinoja hallita stressiä ja oppia nauttimaan ihostaan.

Useimpiin arkisiin ihottumiin liittyy kosketus ärsyttävän tekijän kanssa (hankaus, kylmä, tuuli, aurinko, reagoiminen johonkin tuotteeseen jne.). Jotkut ihottumat voivat kuitenkin johtua virus-, bakteeri- tai sieni-infektiosta, ja ne saattavat vaatia lääkehoitoa. Ota yhteys tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaiseen.
Tietoa ihottumien syistä

Ihottuman hoito riippuu tietenkin sen syystä. On kuitenkin olemassa muutama tapa rauhoittaa tulehtunutta ihoa: tunnistaa ärsyttävä tekijä ja poistaa se (helpommin sanottu kuin tehty!), käyttää hellävaraisia, saippua-aineettomia puhdistusaineita ja ihoa korjaavaa voidetta.
Tietoa ihottuman hoitamisesta

Peräaukon ihottuman hoito riippuu sen syystä. Hyvä hygienia on tietenkin tärkeää: puhdista alue hellävaraisestii jokaisen vessakäynnin jälkeen vedellä tai miedolla tuotteella ilman saippuaa ja kuivaa huolellisesti. Voit myös käyttää rauhoittavia, parantavia voiteita. Ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen, jos oireet jatkuvat tai pahenevat.

On erittäin suositeltavaa kääntyä lääkärin puoleen ihottuman syyn selvittämiseksi. Joihinkin intiimialueiden ihottumiin liittyy bakteeri-, sieni- tai virusinfektio, joka vaatii lääkehoitoa. Tiettyihin tulehdustyyppeihin, kuten vulvan (vulvitis) tai terskan (balanitis) tulehduksiin, voit käyttää myös tuotetta, joka sisältää kuparia ja sinkkiä, joilla on antibakteerinen ja sieniä ehkäisevä vaikutus.

Vaippaihottuma johtuu vauvan takapuolen kastumisesta ja happamoitumisesta (vaippojen käytön vuoksi). Tämän välttämiseksi on tärkeää vaihtaa lapsi kuiviin säännöllisesti. Entä jos ihottumaa ilmenee siitäkin huolimatta? Rauhoita vauvan ihoa hellävaraisilla, rauhoittavilla ja palauttavilla voiteilla.
Uusinta tietoa vaippaihottumasta

AV_CICALFATE_Brand-website_Cicalfate-plus -Repair-cream

Cicalfate+ Repairing Protective Cream

Sen jälkeen kun löysin tämän tuotteen, en voi enää elää ilman sitä. Ihoni on korjaantunut suuren näppylän jälkeen ja saanut takaisin kimmoisuutensa.

Karine, 42 vuotta

LISÄÄ: ARPIEN PARANEMINEN

LISÄÄ: ARPIEN PARANEMINEN

Nirhauma polvessa, haava sormessa, palovamma kädessä, naarmu kasvoissa... Nämä arkiset vahingot ovat hyvin tuttuja tiimillemme! Mutta tiedätkö, miten hoidat niitä oikein välttyäksesi näkyviltä jäljiltä? Vinkkejä, neuvoja ym... Kaikki mitä sinun tulee tietää arpien parantumisesta.
Palaa alkuun