Sisältö

Ihosi tuntuu ärtyneeltä. Mikä on oireiden syy?

av_votre-peau_cicatrisation_irritations_bras_1x1 1:1

Jokaiseen ihottumaan löytyy ratkaisu

Ihottumat ovat osa jokapäiväistä elämää. Pienet haavat, vaatteiden tai ihon hankaus, kylmä, aurinko, tuuli, ärsyttävät tuotteet, bakteerit, virukset tai sienet... Hyvin monet tekijät voivat vahingoittaa ihoa. Nämä haittatekijät vaikuttavat ihon läpäisyesteeseen, joka ei enää pysty täyttämään tavanomaisia suojaavia ja kosteutta sääteleviä tehtäviään. Hoito vaihtelee tietysti ihottuman tyypin mukaan. Voit auttaa ihoasi korjaamaan itseään oikealla hoidolla ja huolenpidolla. 

Muutama sana asiantuntijaltamme

Tietyt tekijät voivat laukaista tai pahentaa ihosi yliherkkyyttä ja ihosi reagoi voimakkaasti silloin, kun et haluaisi sen reagoivan. Ihottumat voivat aiheuttaa suurta fyysistä ja henkistä pahaa oloa, jota haluaisimme välttää. On tärkeää tunnistaa ärsytyksen syy asianmukaisen hoidon löytämiseksi.

Mikä aiheuttaa kosketusärsytystä ja miten sitä hoidetaan?

Oletko koskaan kuullut kosketusärsytyksestä (”kosketusdermatiitti”)? Se on hyvin yleistä. Se on eräänlainen ihotulehdus, joka liittyy ulkoiseen tekijään:  ilmasto, hankaus, parranajo, huonosti siedetyt tuotteet (voiteet, kodin puhdistusaineet, pesuaineet jne.).
Iho muuttuu punaiseksi ja siinä esiintyy lievää kutinaa.
Iho voi olla kivulias, kireä, kihelmöivä ja joskus kutiava, varsinkin jos ihottuma johtuu allergisesta reaktiosta. Ihon rauhoittaminen

Vinkkejä ihottuman lievittämiseen 

  • Tunnista ärsyttävä tekijä ja vältä sitä.
  • Puhdista ihosi miedolla, saippua-aineettomalla tuotteella.
  • Käytä sopivaa ihonhoitotuotetta, jota ihosi sietää ja jolla on tehokas kosteuttava vaikutus. Jos ihottumasi märkii, valitse sen sijaan kuivattava voide. 
av_votre-peau_cicatrisation_irritations_solager_conseils_1x1 1:1

Miksi on tärkeää tunnistaa

tulehdusihottumat?

Joillakin ihottumilla on tulehdukselliset syyt. Joskus virukset, bakteerit, sienet ja muut loiset pääsevät ihollemme. Näistä vesirokon ”etuna” on, että se on selvästi tunnistettavissa. Intiimeillä alueilla ihottumat voivat olla erittäin ärsyttäviä, kuten emättimen, vulvan, peniksen tai peräaukon ihottumat.

On tärkeää toimia nopeasti. Mutta miten?

 

• Auta ihoa korjaamaan itseään valitsemalla hoitotuote, joka sisältää kuparia ja sinkkiä, joilla on antibakteerinen ja sieniä ehkäisevä vaikutus.
• Älä raavi, sillä se hidastaa ihon paranemista ja voi jättää rumia jälkiä.

• Älä leiki terveydelläsi... Älä siis leiki ihollasi. Suosittelemme ottamaan yhteyttä apteekkiin tai lääkäriin, jos sinulla on ihoosi liittyviä huolenaiheita. Jotkin ihottumat saattavat vaatia ylläpitohoitoa.

YSTÄVÄLLISTÄ, ASIANTUNTEVAA NEUVONTAA

Kun stressi jättää jälkensä ihoon

Stressi ei ole koskaan vähäpätöistä. Se laukaisee elimistössäsi lukemattomia reaktioita ja vaikuttaa myös ihoosi! Jos olet altis ihottumille ja iho-ongelmille, stressi voi pahentaa niitä.
Sinun on ensisijaisesti pyrittävä löytämään stressin lähde. Yritä tunnistaa stressin syy, jotta voit löytää toimivia ratkaisuja sen hallintaan. Urheilu, jooga, meditaatio, psykoterapia, ruoanlaitto, ompelu tai origamien teko... Stressin lievitykseen on olemassa monia keinoja. Etsi sinulle sopivin, ja ihosi kiittää sinua! Se on kaiken vaivan arvoista.

Oikeat keinot vauvan pepun hoitoon

Oikeat keinot vauvan pepun hoitoon

Harva vauva välttyy kuuluisalta ”vaippaihottumalta”. Vaikka tämä tulehdus on hyvänlaatuista, se voi olla tuskallista lapsellesi mutta myös sinulle, joka joudut seuraamaan lapsesi kärsimystä. Meiltä saat kaikki neuvot vauvasi pehmeän ihon hoitamiseen!

Kaikki neuvomme vaippaihottuman ehkäisyyn ja hoitoon
Palaa alkuun