Sisältö

Tatuoinnin paraneminen

Olet vihdoin päättänyt tehdä sen. Hankkia tatuoinnin, josta olet aina haaveillut! Se on erityinen hetki, joka jättää muiston ihoosi ikuisiksi ajoiksi. Ja koska tämän ainutlaatuisen teoksen on tarkoitus näyttää hyvältä loppuelämäsi ajan, päätöstä ei pidä tehdä kevyesti. Tässä kaikki, mitä sinun tulee tietää, jotta tatuointisi pysyy hyvänä!

av_cicalfate_paulina_015-1x1 473x473

Miten parantaa tatuointiarvet

Tatuoinnit ovat suosituimpia kuin koskaan. Tatuoinnin otto ei ole kuitenkaan mikään vähäpätöinen toimenpide.
Jotta muste saadaan ihon alle, tatuoija lävistää ihon tuhansia kertoja neulalla, joka sisältää liuottimia ja pigmenttejä. Tämä toimenpide aiheuttaa ihoon pieniä haavoja, jotka ovat alttiita bakteereille. Siksi on tärkeää huolehtia tatuoinnista tulehdusten välttämiseksi ja sen paranemisen edistämiseksi, jotta saat parhaimman mahdollisen lopputuloksen.

Tatuointi jää ihoon koko loppuelämäksesi. Valitse tatuoija huolellisesti ja varmista, että hän noudattaa tarkkoja hygieniasääntöjä, ja noudata tiukasti tatuoijan antamia hoito-ohjeita. Ole kärsivällinen, sillä ihosi paranee vaiheittain. Ja mitä paremmin tatuointi paranee, sitä kauniimpi siitä tulee!

Huonosti paranevan tatuoinnin tunnistaminen

Miten tunnistaa infektion merkit huolestumatta, kun tunnet kutinaa tai pistelyä iholla.
Ensimmäisten päivien aikana ihosi on lämmin ja vuotaa todennäköisesti veriplasman ja musteen seosta. Yleensä ajan myötä ihosi alkaa kuoriutua ja tatuointi todennäköisesti kutiaa. Tämä on yleensä hyvä merkki! Se on merkki siitä, että ihosi uudistuu. 

Huolestuttavia oireita? 

Tietyistä oireista tulee huolestua. Jos tatuointisi näyttää painuneelta, siinä esiintyy epäilyttävää, jatkuvaa vuotoa, voimakasta kipua tai punoitusta tai jos sinulla on kuumetta, ota yhteys lääkäriin mahdollisimman pian.
 

av_cicalfate_paulina_108-1x1_3282770148763 473x473

Tatuoinnista huolehtiminen

Hyviä tapoja

2–3 viikon ajan: puhdistus ja korjaus

Tatuoija suojaa lopuksi tatuointisi läpinäkyvällä kalvolla, joka on poistettava heidän määrittelemänsä ajan jälkeen. Puhdista tatuointi 2–3 kertaa päivässä saippualla, jossa on fysiologinen pH, tai puhtaalla vedellä, jonka jälkeen taputtele se varovasti kuivaksi. Heti kun orvaskesi on parantunut, voit levittää ohuen kerroksen arpia parantavaa voidetta.

Läpi elämän jatkuvana hoitona: kosteuta ja suojaa ihoasi auringolta

Kosteuta tatuointiasi säännöllisesti, jotta iho pysyy elinvoimaisena.Suojaa se korkean suojakertoimen aurinkovoiteella (SPF 50+), jotta tatuoinnin värit säilyvät kirkkaina. Tatuoinnin kauniina pitäminen kestää koko elämän!

YSTÄVÄLLISTÄ, ASIANTUNTEVAA NEUVONTAA

Lisää vinkkejä tatuoinnin kauniina pitämiseen

  • Pidä huolta hygieniastasi. Kaiken, mikä joutuu kosketuksiin tatuoinnin kanssa paranemisprosessin aikana, on oltava puhdasta: kädet, pyyhkeet, vaatteet, lakanat jne.
  • Älä raavi tatuointiasi! Vaarana on rupien repeytyminen ja arpien jääminen. 
  • Vältä uintia (kylpemistä, merivettä, uima-altaassa uintia mutta myös saunomista ja kylpylöitä). 
  • Pidä pieni, 1–2 viikon, tauko urheilusta tatuoinnin jälkeen, sillä ihon orvaskesi tarvitsee lepoa parantuakseen kunnolla.
  • Käytä väljiä, mukavia vaatteita, jotta vältät tatuoinnin hankautumisen, ja joka hidastaa paranemista.
Palaa alkuun