av_eczema-psoriasis_nuque_dos_1x1
Sisältö

Ihottuma ja psoriaasi: kutinaa aiheuttavat sairaudet

Ihottuma ja psoriaasi eivät ole harvinaisia, mutta ne eivät ole yleisesti hyvin tunnettuja...

title

Ihottuma ja psoriaasi numeroina

2,5

miljoonaa ranskalaista naista sairastaa ihottumaa

15 %

vauvoista sairastaa ihottumaa

3 %

väestöstä sairastaa psoriaasia

1. https://www.associationeczema.fr/
2. https://francepsoriasis.org

Ihottuma ja psoriaasi eivät ole harvinaisia, mutta ne eivät ole yleisesti hyvin tunnettuja, ja niihin liittyy monia väärinkäsityksiä. Ei, nämä ihosairaudet (dermatoosit) eivät tartu. Ei, ne eivät johdu huonosta hygieniasta. Entä, jos voisimme auttaa sinua korjaamaan harhaluulot? 
Ihottuma eli ekseema on krooninen tulehduksellinen ihosairaus, joka oireilee punaisina laikkuina, ärsytyksenä ja kutinana (pruritus). Oireiluvaiheet ja oireettomat vaiheet vaihtelevat. Ihottumaa on useita eri tyyppejä: yleisimpiä ovat kosketusihottuma ja atooppinen ihottuma. On tärkeää erottaa ne toisistaan, jotta sairauden aiheuttaja saadaan selville ja sairautta voidaan parhaiten hoitaa ja ehkäistä. 
Psoriaasi eli psoriasis on myös krooninen tulehduksellinen ihosairaus. Se oireilee punaisina läiskinä, joita peittää valkea hilse. Psoriaasia esiintyy geneettisesti alttiilla henkilöillä, tiettyjen ympäristötekijöiden vaikutuksesta. Tässäkin sairaudessa kutina on yleistä. 
Nämä kaksi sairautta ovat monessa suhteessa samankaltaisia, mutta ne ovat kuitenkin erilaisia. Psoriaasi on hyvin harvinaista pikkulapsilla, kun taas 15 %:lla alle vuoden ikäisistä lapsista on atooppinen ihottuma. Siksi on tärkeää erottaa nämä kaksi sairautta toisistaan, jotta niitä voidaan hoitaa asianmukaisesti. 

title

JAOTTELU

Kun ymmärrät sairauttasi, voit hoitaa itseäsi paremmin

av_eczema-psoriasis_plaque_interieur-bras_1x1 472x472

Ihottuma (Ekseema)

Ihottuma eli ekseema on toiseksi yleisin ihosairaus aknen jälkeen, ja se voi olla atooppista tai kosketusihottumaa. Olipa kyse sitten aikuisista tai lapsista, tässä esittelemme sairauden, joka voi tehdä elämästä vaikeaa, mutta jota voidaan myös hoitaa hyvin. 
Ihottuma (ekseema) – atooppinen ihottuma 

Tutustu
av_eczema-psoriasis_psoriasis_close-up_1x1 472x472

Psoriaasi

Psoriaasi johtuu ihon uloimman kerroksen liiallisesta ja nopeutuneesta uusiutumisesta, johon liittyy tulehdusreaktio. Taudin muodot ja esiintymisalueet vaihtelevat. Tarkastellaan tarkemmin sen syitä, ominaisuuksia ja hoitomuotoja.

Tutustu
av_eczema-psoriasis_enfant_maman_dermatologue_4x5 472x500

Parempaa elämää ihottuman ja psoriaasin kanssa

Näkyvät ihottumalaikut, kutina... Ihottuman ja psoriaasin tärkeimmät oireet voivat vaikuttaa jokapäiväiseen elämään. Sairauden kanssa on kuitenkin mahdollista elää hyvin, kun huolehtii oikeanlaisesta hygieniasta, riittävästä nesteytyksestä ja noudattaa muutamaa yksinkertaista suositusta raapimisen välttämiseksi. Asiantuntijoiden vinkit auttavat taas nauttimaan ihostasi ja elämästäsi.

Tutustu
Avène-hydroterapiakeskuksessa hoidamme joka kaudella yli 2 000:ta näistä ihosairauksista kärsivää henkilöä. Hoidamme heidän oireitaan ja vaivojaan. Mutta opetamme heille myös, miten he voivat saada sairauden hallintaansa ja elää sen kanssa paremmin joka päivä: kun iho voi hyvin, ihminenkin voi hyvin.
Haluamme tarjota pysyvää helpotusta.

Ratkaisumme ihottumaan ja psoriaasiin

Ihon kutinaa lievittämään suunnitellut Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet
av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld -2-

XeraCalm A.D – Lipid-Replenishing Balm

Suosikkituotteeni! Minulla ei ole enää punoitusta, kutinaa tai allergioita. Ihoni on pehmeä. Tutustu valikoimaan
Palaa alkuun