Sisältö

Lasten psoriaasi ja ihottuma: sopiva hygienia

Vinkkejä hellävaraiseen puhdistukseen: Lapsen ärtynyt ja kutiava iho tarvitsee hellävaraista hoitoa. Pitäisikö päivittäinen pesu lopettaa? Noudata neuvojamme ja pese lapsesi hellävaraisesti mutta tehokkaasti joka päivä. Suihkussa käymisestä voi tulla miellyttävä jokapäiväinen hetki.

Ihottuma ja psoriaasi: päivittäisen pesun hyödyt

Ihottuma ja psoriaasi: päivittäisen pesun hyödyt

Ihottumaa tai psoriaasia sairastavan lapsen iho on ärtynyt ja heikentynyt.

Monet vanhemmat luulevat, että atooppisen ihon pesua on parempi lykätä, mutta hygienia on välttämätöntä erityisesti kesällä, kun hiki ja pöly kerääntyvät iholle.

Ihottuma ja psoriaasi: oikeanlainen peseytyminen

Ihottuma ja psoriaasi: oikeanlainen peseytyminen

Ihottuma ja psoriaasi: peseytyminen ärsytystä aiheuttamatta

On mahdollista peseytyä ärsyttämättä atooppista ihoa! Käytä peseytymiseen käsiäsi ja ihollesi sopivia tuotteita.

 

Älä käytä ylimääräisiä tarvikkeita

Kädet ovat paras tapa pestä lasten iho ärsyttämättä sitä. Vältä pesusienien käyttöä, sillä ne voivat aiheuttaa hankausta ja vahingoittaa jo valmiiksi herkkää ihoa. Lisäksi nämä kylpyhuonetarvikkeet ovat usein pöpöpesiä.

Älä hankaa pyyhkeellä

Peseytymisen jälkeen vältä hankaamasta ihoa pyyhkeellä. Paras tapa välttää kutinan puhkeamista on taputella keho varovasti kuivaksi. Tämä auttaa myös pitämään tietyn määrän kosteutta iholla, mikä helpottaa pehmentävän voiteen levittämistä.

YSTÄVÄLLISTÄ, ASIANTUNTEVAA NEUVONTAA

Ihottuma ja psoriaasi: oikea shampoo päänahalle

Lapsen hiusten ja päänahan peseminen hellävaraisesti on yhtä tärkeää kuin muun vartalon pesu, varsinkin kun lapsilla on usein päänahassaan ihottuma- tai psoriaasipesäkkeitä. Käytä mietoa dermatologista shampoota, joka sopii usein käytettäväksi. Vältä ehdottomasti hajustettuja tuotteita, sillä ne voivat ärsyttää lapsesi jo ennestään kuivaa päänahkaa.

Ihottuma ja psoriaasi: voiko lapseni kylpeä ammeessa?

Ihottuma ja psoriaasi: voiko lapseni kylpeä ammeessa?

Lämpimät, lyhyet suihkut ovat suositeltavia. Kylpyjä ei kuitenkaan tarvitse välttää kokonaan. Kunhan vesi on mieluummin haaleaa kuin kuumaa, eikä lapsi ole liian kauan kylvyssä (enintään 10 minuuttia) eikä käytä vaahtoavia tai hajustettuja tuotteita tai eteerisiä öljyjä. Kylpy voi siten olla lapsellesi erinomainen rentoutumisen hetki. Pitkän koulupäivän jälkeen se on mukava lepotuokio, sillä ihottumasta tai psoriaasista kärsivät lapset kokevat usein paljon stressiä päivän aikana.

Palaa alkuun