Sisältö

Aikuisten ihottuma ja psoriaasi: kosteuttaminen

Ihottuma ja psoriaasi: Herkkä iho tarvitsee kosteutusta joka päivä! Ihottumassa ja psoriaasissa iho on tulehtunut, ihon läpäisyesteen toiminta on häiriintynyt ja iho on kuiva. Muutamia vinkkejä ihon päivittäiseen kosteuttamiseen. Käytä oikeanlaista voidetta ja levitä sitä hellävaraisesti.

Ihottuman kosteuttaminen

Olitpa sitten toimistossa tai treffeillä, raapimisen tarve voi yltyä hallitsemattomaksi ja alkaa juuri pahimpina hetkinä. Keskity kosteuttamiseen 

Opettele, miten kosteuttaa ihoasi erityisesti sinun ihosi tarpeisiisi tarkoitetulla tuotteella. Kun olet oppinut oikean levitystekniikan, sinulla on kaikki mahdollisuudet

YSTÄVÄLLISTÄ, ASIANTUNTEVAA NEUVONTAA

Iholta puuttuu öljyjä. Iho vaatii erittäin hellävaraisia, ärsyttämättömiä puhdistusaineita ja pehmentäviä aineita eli aineita, jotka tasapainottavat ihon kuivuutta.

Kosteutus : keinot ihottumaa vastaan

On tärkeää kosteuttaa säännöllisesti, jotta iho ei ehdi kuivua liikaa. Jotta voisit elää ihottuman kanssa, ajoita hellävaraiset kosteusrituaalit sopiviin aikoihin päivässä. Pehmentäviä kosteusvoiteita tulisi käyttää:

– Kerran tai kahdesti käsienpesun jälkeen. Tai aina silloin kun ihosi on kuiva. 

 – Jokaisen suihkun tai kylvyn jälkeen. Yksinkertaisesti sanottuna: käytä kosteusvoidetta.

Luokka

Vinkkejä ihon hellävaraiseen kosteuttamiseen

 

1 Levitä pehmeästi ja tasaisesti

Ota voidetta käsiesi väliin ja levitä sitä sitten pieninä osina koko iholle. Levitä suurin, hellävaraisin vedoin koko kämmenen pinnalla, jotta tuote imeytyy ja peittää koko alueenhankaamatta ja ärsyttämättä ihoa.

2 Ohut kerros

Ihottuman ja psoriaasin hoitoon tarkoitetut pehmentävät kosteusvoiteett on suunniteltu levitettäväksi ohuina kerroksina, ne imeytyvät hyvin eivätkä jätä ihoa tahmaiseksi. 

Älä levitä voidetta paksuja kerroksia, se voi ärsyttää ihoa ja aiheuttaa kirvelyä. Jos käytät voidetta säästeliäästi, se tuntuu paljon paremmalta!

YSTÄVÄLLISTÄ, ASIANTUNTEVAA NEUVONTAA

Hemmottele päänahkaasi

Päänahan kosteuttaminen vähentää kutinaa ja kuollutta ihoa. Pehmentävien aineiden levittäminen päänahkaan on tärkeää, jos sinulla on ihottumaa tai psoriaasi. Levitä pehmentävää tuotetta sormenpäilläsi koko päänahkaasi pyörivin liikkein, jakaus kerrallaan. Jos sinulla on aikaa, anna päänahallesi myös hieronta. Parhaan kosteutuksen saavuttamiseksi jätä pehmentävä tuote päänahkaan kolmeksi tunniksi tai yön yli, ennen kuin huuhtelet sen varovasti pois miedolla shampoolla. 

Vinkkejä ihottuman kosteuttamiseen

Koska ärsytyksen lähde voi kuivattaa ihoa, suosi haaleita suihkuja.

Joka kerta suihkun jälkeen, taputtele jokainen kehon osa pyyhkeellä kuivaksi ennen pehmentävän tuotteen levittämistä. 

Käytä tulehdusta ehkäiseviä voiteita punaisiin laikkuihin

Palaa alkuun