Sisältö

Vatsan ja selän ihottuma

Vatsan ja selän ihottumaa on vaikea jättää huomiotta, koska kutina voi olla niin voimakasta. Syitä voi olla monia, ja ihottuma voi puhjeta jo vauvan ensimmäisten elinviikkojen aikana. Kerromme, miten sitä voidaan ehkäistä ja lievittää.

av_eczema-psoriasis_dos_epaules_1x1 492x492

 

Tunnista vatsan ja selän ihottuma

Onko vatsassasi tai selässäsi yksi tai useampi punainen läiskä? Kutittaako niitä niin paljon, että sinun pitää raapia vaatteidesi läpi? On erittäin todennäköistä, että kutinan syynä on ihottuma. 

Oireiden puhjetessa iholle tulee punaisia laikkuja, mutta tiedätkö, mistä ne johtuvat? Tämä ei ole mikään turha kysymys, sillä on erittäin tärkeää tunnistaa vatsan ja selän ihottuman syyt, jotta oireita voidaan lievittää asianmukaisesti ja estää sen uusiutuminen.

 

Mikä aiheuttaa vatsan ja selän ihottumaa?

Ovatko ihottumalaikut hyvin paikallisia? Rintakehässä, navan ympärillä, selän keskellä? Silloin saatat olla allerginen jonkin voiteen sisältämille aineille tai vyönsoljen tai rintaliivien soljen nikkelille. Tämä on kosketusihottumaa: ihosi reagoi tiettyyn allergeeniin.

Jos taas ihosi on muutenkin kuiva ja herkkä ja jos muualla kehossa esiintyy punaisia laikkuja, kyseessä on todennäköisemmin atooppinen ihottuma. 

KosketusihottumaAtooppinen ihottuma

av_eczema-psoriasis_abdomen_1x1 492x492

Miten vauvan vatsassa ja selässä olevaa ihottumaa voidaan lievittää?

Vatsan ja selän ihottuma voi puhjeta muutaman viikon ikäisellä vauvalla.

Pikkuvauvan ihottuma

Vauvoilla vatsan ja selän ihottuma on useimmiten atooppista ihottumaa. Atooppinen iho on kuiva ja yliherkkä, ja oireiden puhjetessa siinä on tulehdusvaiheita. Laikut ovat yleensä hyvin punaisia.

Pikkuvauvojen ihottuma

Päivittäistä säännöllistä hoitoa 

Kun olet tunnistanut lapsesi ihottuman syyt ja noudattanut yleislääkärin, ihotautilääkärin tai lastenlääkärin suosituksia, voit ehkäistä ärsytyksen pahenemista esimerkiksi puhdistamalla ja kosteuttamalla lapsesi ihoa hellävaraisilla tuotteilla, suosimalla puuvillavaatteita ja käyttämällä pyykinpesussa vähemmän pesuainetta.

Lapset – vinkit ihottuman hoitoon ja kutinan ehkäisyyn

Laitan vähemmän pyykkiä pesukoneeseen ja käytän vähemmän pesuainetta varmistaakseni, että kaikki pesuaine huuhtoutuu pois.

Nina

YSTÄVÄLLINEN (JA ASIANTUNTEVA) NEUVO

Vatsan ja selän ihottumaa on mahdollista lievittää oireiluvaiheiden aikana ja niiden välillä.

Lääkärisi määrää yleensä herkän ja ärsyyntyneen ihon rauhoittamiseen kortisonipohjaista voidetta, jota levitetään muutaman päivän ajan tulehduksen aiheuttamiin punaisiin laikkuihin. Vatsan ja selän ihon kosteutuksesta on kuitenkin huolehdittava päivittäin, jotta oireet pysyisivät loitolla. Hoitovoiteen säännöllinen käyttö mahdollistaa ihon läpäisyesteen palauttamisen vähitellen.

Ihottuma – mitä hoitoja siihen on?

AV_Xeracalm AD_Lipid-replinishing cream 200ml_4_social_post_3282779405553_LD 492x492

 

 

Parhaat käytännöt vatsan ja selän ihottuman hoitoon

Vatsan kohdalla se on helppoa: annostele pehmentävää tuotetta käsiisi ja levitä sitä suurilla pyörivillä liikkeillä koko pinnalle. Voit pyytää jotakuta läheistäsi avuksi selän hoidossa. 

 

Samasta tuotesarjasta

Ratkaisumme vatsan ja selän ihottumaan

Vatsan ja selän ihottuman hoitoon suunnitellut Eau Thermale Avène -tuotteet

Avène Terveyslähdevesisuihke

Avène Terveyslähdevesisuihke

Rauhoittava - Auttaa ihon suojakerrosta - Rauhoittaa

Palaa alkuun