Sisältö

Säärien ja käsivarsien ihottuma

Ihottuma aiheuttaa ihoalueiden tulehtumista, punoitusta, turvotusta ja joskus myös nesteen tihkumista, minkä lisäksi iho on kuiva. Sääret ja käsivarret ovat hyvin herkkiä alueita, erityisesti polvi- ja kyynärtaipeet sekä ranteet. Katsotaan hieman tarkemmin näitä kehon alueita, joita kannattaa hemmotella.

av_eczema-psoriasis_femme_demangeaisons_bras_1x1_619_619

Herkät kehosi osat 

Kuivan ihon leesiot (punoitus, rakkulat, nesteen tihkuminen, ruvet) eivät oireile ainoastaan kasvoilla. Miksi juuri käsivarret ja sääret? Ihottumaa tulee helposti sellaisiin kehon osiin, joissa iho joutuu usein kosketuksiin kylmyyden, veden tai ärsyttävien tuotteiden kanssa. Sitä esiintyy polvi- ja kyynärtaipeissa, joihin kohdistuu usein hankausta ja joissa hikoilu pahentaa kutinaa.

Atooppinen ihottuma

Kosteusvoiteen levittäminen sääriin ja käsivarsiin on tärkeä, hellävarainen toimenpide, joka rauhoittaa ihoa ja lievittää kutinaa

Ihottumaa esiintyy käsivarren eri osissa iän mukaan:

  • Lapsilla (2-vuotiaista alkaen) ja nuorilla, käsivarsi-ihottumaa esiintyy tyypillisesti kyynärtaipeissa ja ranteissa. Anna lapsesi käsille muuta tekemistä. Se vähentää raapimisen halua.
  • Aikuisilla ihottuma oireilee kyynärtaipeessa, käsivarren ulkosyrjällä ja olkapäissä. Ranteessa ei kannata käyttää liian tiukkaa rannekorua tai kelloa, jotta se ei hankaa herkkää ihoa vasten.
av_eczema-psoriasis_comparatif_enfant_adulte_1x1 472x472 LAPSET1: Kyynärtaive 2: Polvitaive 3: Ranteet AIKUISET 4: Kyynärtaive 5: Käsivarren ulkosyrjä 6: Olkapää

Säärien ihottuma

Lue lisää säärien ihottumasta ja sen torjumisesta:

Säärien ihottuma

voi aiheuttaa niin sanotun prurigo-ilmiön. Siinä iholle muodostuu punaista ihottumaa ja pieniä rakkuloita, jotka kutisevat erittäin pahasti.

Säärien ihottumassa

esimerkiksi polvitaipeen iho paksuuntuu sekä muuttuu karheaksi ja vaaleaksi. Joillakin aikuisilla on niin sanottu varikoottinen ekseema. Sen syynä on huono verenkierto.

Kosteutusohjeet

YSTÄVÄLLINEN (JA ASIANTUNTEVA) NEUVO

Säärien ja käsivarsien ihottuma pikkulapsilla

Entä alle 2-vuotiaiden lasten säärien ja käsivarsien ihottuma?

Atooppista ihottumaa sairastaa 10 % alle 2-vuotiasta lapsista. Tämä tulehdussairaus kehittyy usein pyöreille alueille, kuten poskiin, pakaroihin, sääriin ja kyynärvarsiin (ulkosyrjään). Oireita on myös taipeiden alueella – mikä on hyvä tietää, kun lapsi ryömii ja ottaa ensimmäiset askeleensa. Pehmentäviä hoitovoiteita tulisi siis levittää hellävaraisesti kaikkiin kehon osiin, myös pienimpiin vakoihin. Käytä päivittäin vauvan kylvyssä tuotteita, joissa ei ole saippuaa tai hajusteita, sekä pehmentäviä (XeraCalm AD) ja korjaavia voiteita, joissa on kupari- tai sinkkipohja (Avène Cicalfate Repairing Protective Cream).

Pikkuvauvojen ihottuma

av_xeracalm_soothing concentrate_social_8_post_3282770114201_ld 472x472

Säärien ja käsivarsien ihottumaa voi lievittää!

Ihon läpäisyesteen muutokset aiheuttavat ihon kuivumista ja lisääntynyttä herkkyyttä ulkoisille rasituksille. Tämän torjumiseen on kaikissa ikäryhmissä yksi avainsana: kosteutus! 

  • Jos haluat välttää ihon hautumista, valitse terveysvesisuihkeet ja -voiteet, sillä niitä on helpompi levittää taipeisiin.
  • Levitä oireettomina aikoina päivittäin pehmentävää tuotetta, jolla voidaan vähentää ihon kuivumista ja raapimisen tarvetta.

Rauhoita ihottuman kutinaa

Samasta tuotesarjasta

Ratkaisumme ihottuman hoitoon

Käsivarsien ja säärien hoitoon suunnitellut Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet

Avène Terveyslähdevesisuihke

Avène Terveyslähdevesisuihke

Rauhoittava - Auttaa ihon suojakerrosta - Rauhoittaa

XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm

XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm

Ravitseva - Rauhoittava - Kosteuttaa - Ravitsee - Rauhoittaa

Palaa alkuun