Sisältö

Kädet, jalat, kyynärpäät ja polvet: erityiset psoriaasin muodot

Psoriaasia voi esiintyä kaikissa kehon osissa. Ylä- ja alaraajat eivät ole poikkeus. Oireita voi olla jalkaholvissa, kämmenissä tai kynsissä. Sama koskee kyynärpäiden ja polvien hankaukselle altistuvia alueita.

av_xeracalm_soothing concentrate_social_8_post_3282770114201_hd 492x492

 

Herkät raajat

Psoriaasi voi vaikeuttaa kävelyä, jos oireet puhkeavat jalkateriin tai varpaisiin. Kämmenten, sormien tai kynsien psoriaasi vaikeuttaa puolestaan kättelyä. Kaikki nämä alueet ovat herkkiä. Kun kuiva hilse lopulta irtoaa, iho on hyvin arka, joten se voi vuotaa verta ja siihen voi ilmestyä pieniä halkeamia. Kun hoidat psoriaasiasi käyttämällä päivittäin pehmentävää voidetta, oireiluvaiheet voivat vähentyä ja harventua. Sen myötä alat tuntea olosi rennommaksi ja varmemmaksi muiden ihmisten keskuudessa.

Psoriaasin aiheuttaman kireyden tunteen torjumiseksi on tärkeää käyttää päivittäin kosteuttavaa tuotetta voiteen, emulsion tai balsamin muodossa.

France Psoriasis

Palmoplantaarinen psoriaasi oireilee jalkaterissä ja kämmenissä. Iho on näillä alueilla helposti ärtyvä. Kämmenet ovat jatkuvasti kosketuksissa ulkomaailmaan. Erittäin kuivien iholeesioiden ärsytyksen ja tulehduksen välttämiseksi käytä saippua-aineettomia hygieniatuotteita, joiden fysiologinen pH-arvo on neutraali, vältä kuumaa vettä käsien ja jalkojen pesussa ja kuivaa itsesi varovasti taputtelemalla. Pukeudu ja riisuudu varovasti: tähän psoriaasin muotoon liittyy usein märkärakkuloita, jotka voivat vaikeuttaa villapaitojen ja sukkien pukemista ihoon tarttuvien pienten lankojen vuoksi. Suojaudu käyttämällä käsineitä tiskatessasi ja levittämällä säännöllisesti korjaavaa ja suojaavaa käsivoidetta (Cicalfate Hands): se on kuin toinen iho, joka suojaa tehokkaasti ärsyttäviltä tuotteilta.

av_eczema-psoriasis_mains_bras_1x1 492x492

Psoriaasi kynsissä

Kynsipsoriaasi häviää todennäköisesti itsestään:

Vältä manikyyreja äläkä leikkaa kynsiä liian lyhyiksi, jotta et aiheuta ihoon pieniä vaurioita. Suojaa itsesi kosteudelta, jotta bakteerit ja sienet eivät pääse leviämään, tai käytä hoitavaa kynsilakkaa, joka suojaa hankaukselta.

Ota yhteyttä ihotautilääkäriin/reumalääkäriin, jos sormissasi esiintyy tulehduksellista nivelkipua, turvotusta ja jäykkyyttä. Silloin saat asianmukaista hoitoa, jos sinulla on nivelpsoriaasi, joka liittyy usein kynsipsoriaasiin.

YSTÄVÄLLINEN (JA ASIANTUNTEVA) NEUVO

Älä tupakoi, jos sinulla on käsien ja jalkojen psoriaasi!

Vältä tupakointia, jotta käsien ja jalkojen psoriaasin hoito olisi mahdollisimman tehokasta.

 Nikotiini ja tupakkatuotteet heikentävät ihoa ja immuunijärjestelmää ja lisäävät tulehdusreaktiota. Näistä syistä tupakointi lisää riskiä sairastua käsien ja jalkojen psoriaasiin. Erityisesti naisilla (jotka ovat herkempiä tupakoinnin vaikutuksille hormonaalisista syistä) tupakointi voi jopa heikentää tämän psoriaasin muodon hoitovastetta. Hyvä uutinen on se, että tupakoinnin lopettamisen on osoitettu parantavan nopeasti käsien ja jalkojen psoriaasia.

 

Kosteuta ihoa hellävaraisesti

Hoida psoriaasia levittämällä käsiisi ja jalkoihisi: Kuivalle iholle sopivia, hajusteettomia voiteita. Valitse itsellesi mieluinen pehmentävä koostumus, jotta toimenpiteestä tulee lempeä ja miellyttävä kokemus. Hiero voidetta ensin käsiesi välissä ja levitä se sitten iholle ohuina kerroksina. Näin saat parhaiten levitettyä voiteen hellävaraisesti ja tehokkaasti käyttämättä liikaa tuotetta kerralla.

Vinkit hoitoon ja kutinan ehkäisyyn

av_eczema-psoriasis_application_creme_bras_1x1 492x492
Samasta tuotesarjasta

Ratkaisumme psoriaasin oireiden lievittämiseen

Käsien ja jalkojen hoitoon suunnitellut Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet

Avène Terveyslähdevesisuihke

Avène Terveyslähdevesisuihke

Rauhoittava - Auttaa ihon suojakerrosta - Rauhoittaa

XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm

XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm

Ravitseva - Rauhoittava - Kosteuttaa - Ravitsee - Rauhoittaa

Palaa alkuun