Sisältö

Elämä ekseeman ja psoriaasin kanssa – Aikuiset

Jatkuva kutina, tulehdus, epämukava olo... Ihosi ei jätä sinua rauhaan. Ihottuman ja psoriaasin kaltaiset ihosairaudet heikentävät elämänlaatua, koska ne haittaavat harrastuksia ja sosiaalista elämää. Onneksi on monia ratkaisuja, joilla voit helpottaa oireita ja parantaa vointiasi joka päivä.

av_eczema-psoriasis_demangeaisons_froid_1x1

Ihottuma ja psoriaasi: kylmällä kutinaa vastaan

Kutina (pruritus) on ihottuman ja usein myös psoriaasin merkittävin oire. Kutinan hillintään on useita ratkaisuja, joista kylmän käyttö on osoittautunut tehokkaaksi. Esimerkiksi sileitä kiviä voi pitää jääkaapissa ja asettaa kutisevalle alueelle ehkäisemään raapimisen tarvetta. Lisää vinkkejä löydät sivultamme, jossa on vinkkejä kutinan ehkäisyyn ja hoitoon.

Ihottuma ja psoriaasi: lääketieteellinen meikki korjaa ja auttaa

Hilseilyä, johon voi liittyä yliherkkyyttä ja punoitusta... Ihottumaan ja psoriaasiin on olemassa lääketieteellisiä meikkiratkaisuja. Herkimmällekin iholle sopiviksi kehitetyt tuotteet ja mukautetut tekniikat mahdollistavat ihovaurioiden korjaamisen ja ihonsävyn tasoittamisen. Tutustu kaikkiin käytettävissäsi oleviin vaihtoehtoihin, joilla voit peittää ongelmalliset ihoalueet ja samalla varjella sen tasapainoa.

Kasvojen psoriaasi

Kasvojen ja kaulan ihottuma

Aikuiset: ihottuman ja psoriaasin hydroterapia

av_eczema-psoriasis_maquillage-medical_1x1

Käytin villatakkeja jopa kesällä. Mieluummin vaikka kärsin kuumasta kuin näytin kyynärvarteni.

Carole

Terapeuttisella koulutuksella parempaa elämää sairauden kanssa

Ihottuma ja psoriaasi ovat hyvin näkyviä ihosairauksia. Punaiset, nestettä tihkuvat ihottumat tai hilseilevät laikut näkyvät ulospäin. Tällä on suuri vaikutus sekä itsetuntoon että sosiaalisiin suhteisiin niin henkilökohtaisessa elämässä kuin työssäkin. Siinä tuntee helposti olevansa silmätikku ja arvostelun kohteena. Kun saat enemmän tietoa sairaudestasi, pystyt ymmärtämään sen toimintaa ja voit elää sen kanssa paremmin. Tässä ihonhoitoalan ammattilaisilta saatu terapeuttinen koulutus tuo merkittäviä etuja. Koulutuksessa annetaan myös neuvoja siitä, miten ihon kuntoa ja siten myös elämänlaatua voidaan parantaa sekä päivittäin että pitkällä aikavälillä.

Ihottuma ja psoriaasi: ihon kutina

Aikuiset: ihottuman ja psoriaasin hydroterapia

Ihottuma ja psoriaasi: raapiminen ihoa vahingoittamatta

Ihottuman ja joskus psoriaasinkin kutinaa on mahdoton vastustaa taudin oireillessa, toisinaan jopa oireettomina aikoina. Tämä on täysin normaali reaktio. Käyttämällä sopivia tarvikkeita ja lievittämällä raapimisen tarvetta, iho ei vaurioidu ja kärsi entistä enemmän. Esimerkiksi pyöristetty hierontarulla on hyvä vaihtoehto. Toinen keino on raapia... jotain muuta. Voit raaputtaa tarranauhan pehmeää puolta niin kovaa kuin haluat.

Aikuisten psoriaasi ja ihottuma: vinkit hoitoon ja kutinan ehkäisyyn

av_eczema-psoriasis_demangeaisons_roulette-massage_1x1_v2

Ihottuma ja psoriaasi: pehmentävän tuotteen levittäminen hyvin kuivalle iholle

 

av_eczema-psoriasis_femme_jambe_serviette_1x1_v2

Ihottuma ja psoriaasi: päivittäinen hygienia

Hyvien hygieniarutiinien noudattaminen joka päivä auttaa parantamaan erittäin kuivan ja herkän ihon vointia. Pesuaineettomien tuotteiden valinta, hellävarainen käsienpesu lämpimällä vedellä ja kuivaksi taputtelu ovat kaikki hyväksi havaittuja menetelmiä, joilla voidaan lievittää ihon oireita ja helpottaa arkea. Muista myös levittää sopivaa pehmentävää voidetta hieman kostealle iholle. Löydät kaikki neuvomme oikeanlaista hygieniaa käsittelevältä tietosivultamme.

Elämä ihottuman ja psoriaasin kanssa – Aikuiset – Oikeanlainen hygienia

Ystävällinen (ja asiantunteva) neuvo

Suihkuttelemalla Avène Thermal Spring Water -vettä saat raikkaan tunteen, joka lievittää kutinaa. Terveyslähdeveteen kastettujen hauteiden vaikutus on vieläkin rauhoittavampi.

Aikuisten psoriaasi ja ihottuma: vinkit hoitoon ja kutinan ehkäisyyn

Ihottuma ja psoriaasi: toimenpiteet kotona

Ympäristöllä on tärkeä rooli ihottuman ja psoriaasin oireiden puhkeamisessa. Siksi niitä voidaan ehkäistä muutamalla yksinkertaisella, kotona tehtävällä toimenpiteellä. Tuuleta asunto päivittäin sisäilman epäpuhtauksien, kuten homeen, bakteerien ja puhdistustuotteiden jäämien poistamiseksi. Pyykinpesussa ei tarvita kahta huuhtelusykliä, mutta jätä kone hieman vajaaksi ja käytä vähemmän pesuainetta. Silloin kone pystyy poistamaan kaikki pesuainejäämät.

av_eczema-psoriasis_femme_fenetre_environnement_1x1_v2 472x472
av_eczema-psoriasis_antistress_1x1

 

Stressin ehkäisemisellä ihottumaa ja psoriaasia vastaan?

Joogan tai meditaation harjoittaminen voi parantaa ihottumasta tai psoriaasista kärsivien potilaiden elämänlaatua. Näiden menetelmien on osoitettu parantavan unta ja vähentävän myös stressiä ja ahdistusta, joita sairauksista usein aiheutuu.

Valeuutisia? Siksi olemme täällä.

Yleisesti ottaen lemmikin ottamiseen ei ole esteitä, vaikka sairastat ihottumaa. Kannattaa kuitenkin muistaa muutama varotoimenpide: imuroi säännöllisesti, älä nuku lemmikkisi kanssa äläkä harjaa lemmikkiä sisällä.

Vaikka stressi ei koskaan ole ainoa syyllinen ihottuman syntyyn, stressitilanteiden ja oireiden puhkeamisen välillä on usein yhteys.

Ei, psoriaasi ei tartu – ei käsistä, ei vaatteista eikä fyysisestä kosketuksesta. Se on useista tekijöistä johtuva sairaus, johon on mm. geneettisiä ja immunologisia syitä.

Jos ainakin toinen vanhemmista sairastaa tätä tautia, lapsen riski sairastua psoriaasiin kasvaa.

av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld -2-

Ratkaisumme atooppiselle iholle

Rakastan sitä! Minulla ei ole enää punoitusta, kutinaa tai allergioita. Ihoni on pehmeä. Tutustu XeraCalm A.D -valikoimamme kutinaa ehkäiseviin tuotteisiin
Palaa alkuun