ASIANTUNTIJAN VINKIT

Ihon epäpuhtaudet

TARKASTELUSSA IHON EPÄTÄYDELLISYYDET

Arvet, näppylät, syntymämerkit ja elinvoimansa menettänyt iho ovat kaikki ihon virheitä, jotka voidaan korjata tai peittää asianmukaisella korjaavalla tuotteella.

Erilaiset ihovirheet

On olemassa monia erilaisia ihon virheitä. Jotkut ovat synnynnäisiä, kuten syntymämerkit. Ne voivat olla vaaleita, depigmentoituneita, pigmentoituneita tai punaisia (angioomat).
Toiset voivat olla seurausta ihosairauksista:

 • vitiligon eli valkopälven valkoiset läiskät (paikallinen pigmenttimuutos) ovat vaarattomia mutta rumia ja näkyvät pääasiassa tummalla iholla.
 • Tummat läiskät ovat seurausta liiallisesta altistumisesta auringolle. Ne ovat yleisempiä raskauden aikana, mutta niitä esiintyy myös muilla naisilla, jotka eivät ole raskaana, ja joskus jopa miehillä.
 • Joitakin kasvojen ihosairauksia (couperosa, ruusufinni jne.) voidaan parantaa erityishoidoilla, mutta niitä ei koskaan voida poistaa kokonaan.
 • Yleinen akne ansaitsee erityismaininnan. Jotkin aknenäppylät voivat jättää pitkäaikaisia jälkiä, varsinkin jos ne ovat suuria, syviä tai jos niitä on ”kosketeltu” liikaa.

Kasvojen kauneusleikkauksien tai plastiikkakirurgian jälkeen voi seurata ”vaikea” ajanjakso, jolloin paraneminen on vielä kesken. Myös nämä väliaikaiset virheet vaativat huolellista huomiointia.

Jotkut vakavammat ihosairaudet (iktyoosi, vakavat palovammat jne.) voivat vaatia korjaavaa meikkiä.

av_carnets-experts_imperfections-teint_dermatologue_1x1

Ennaltaehkäisyn avaintekijät

Ihotautilääkärit varmistavat, että kaikissa näissä tilanteissa voit saada parasta hoitoa, sekä ennaltaehkäisevää että parantavaa hoitoa. Ennaltaehkäisevän hoidon tärkeys pätee erityisesti kasvojen virheisiin.
Ennaltaehkäisyn avaintekijät ovat:

 • Ensinnäkin tulehduksellisen ihottuman varhainen ja tehokas hoito,
 • sitten hyvä aurinkosuoja. Useimmat pigmenttiläiskät ovat joko auringon aiheuttamia tai pahentamia. Huolellinen suojautuminen auringonvalolta on hyvä tapa tummien läiskien torjumiseksi. Valitse tuotteita, joissa on laajakirjoinen ja korkea suojakerroin sekä galeenisia koostumuksia, jotka tarttuvat hyvin ihoon ja ovat vaikutukseltaan pitkäkestoisia.
 • Vältä aiheuttamasta vaurioita.

Se ei ole aina helppoa, mutta sinun ei ainakaan pitäisi ”lisätä vahinkoja” käsittelemällä ihoasi varomattomasti.
Kynsillä on suuri riski aiheuttaa pysyviä jälkiä, olipa kyseessä sitten raapiminen tai nipistely.

 

Varo arpia!

Jos haava vaatii tikkejä tai leesio poistamista, korjaustoimenpide on tehtävä ihokirurgian sääntöjen mukaisesti, jotta arpi jäisi mahdollisimman huomaamattomaksi. Kaikista näistä varotoimista huolimatta kaikkia jälkiä ei ehkä pystytä estämään eikä niihin välttämättä pystytä puuttumaan niihin tehokkaasti millään tällä hetkellä käytössämme olevilla keinoilla.
Erityisesti näissä tapauksissa korjaavat meikkitekniikat ovat erinomainen vaihtoehtoinen ratkaisu.

av_carnets-experts_imperfections-teint_cicatrice-visage_1x1 473*473

Dermokosmeettiset hoidot

Tuotteet, joilla on korkea siedettävyys: käyttämällä ihonhoitotuotteita, joilla on korkea siedettävyys, voit vähentää ärsytystä, jota voi esiintyä, jos olet yliherkkä tai allerginen jollekin ainesosalle.

Dermatologinen meikki: korjaava meikki on tärkeä ase ihotautilääkärin tuotteiden joukossa. Olipa kyse tilapäisestä tilanteesta (iholeikkauksen jälkeen) tai pitkäaikaisista virheistä, hyvin käytettynä lääketieteellisellä meikillä on mahdollista luoda todella hämmästyttäviä tuloksia.

Peittävät meikkituotteet soveltuvat seuraaviin tarkoituksiin:

 • Ihotauteihin liittyvät sairaudet, kuten angioomat, vitiligo, ekseema, psoriaasi, couperosa, ruusufinni, akne ja aknearvet, seborrooinen ihottuma, melasma.
 • Myös ihotauteihin liittyvien toimenpiteiden, kuten laserin, dermahionnan, täyteaineinjektioiden, kuorintojen, jälkeen,
 • tai kirurgisten toimenpiteiden, kuten kohotusten, silmänympärysleikkausten, nenäleikkausten jne. jälkeen.

Perustoimenpiteet ihon virheiden korjaamiseksi ovat:

Kahden väriympyrässä toisiaan täydentävän värin käyttäminen neutralisoi ihon virheitä.

 • Vihreä neutralisoi punaisen (couperosa, arvet, angioomat jne.).
 • Keltainen neutralisoi violetin (tummat silmänaluset, suonikohjut jne.).
 • Ruskea peittää valkoisen.

Vaaleat sävyt kohottavat ja tummat sävyt muotoilevat.

Näillä kontrasteilla leikittelemällä voimme vaikuttaa kasvojen muotoihin, pienentää arpia tai painuneita alueita ja peittää värivirheitä.
Valkoinen sävy tasoittaa ja vangitsee valoa.

Asiantuntijamme vastaa kysymyksiisi

Parempi elämä epäpuhtauksiin taipuvaisen ihon kanssa

Syntymämerkkejä on monenlaisia. Syntymämerkkien häivyttämiseksi ota yhteyttä asiantuntijaan, jolta saat tarvittavaa tietoa, ja joka tekee tarvittaessa lääkärintarkastuksen ja selvittää, millaisia hoitoja on saatavilla. Syntymämerkkien peittämiseen voidaan käyttää korjaavaa meikkiä.

Se riippuu arvesta:
– Jos arpi on painunut (ontto), tasoita sitä meikkipuuterillamme ja käytä sitten peitepuikkoa.
– Jos arpi on koholla, ihon sävyn tasoittamiseksi levitä hieman lisää edellistä voidetta tummemman sävyistä Compact Foundation -meikkipuuteria (tummat värit eivät korosta arpea).

Kädet ovat usein samanväriset kuin kasvot, joten testaa väriä peukalon tyven lähelle (kämmenen ja kämmenselän väliin). Levitä meikkivoidetta vaaleammalle alueelle. Lähimpänä tummaa aluetta oleva sävy on se, joka kannattaa valita. Jos haluat vaaleamman tai tummemman sävyn, valitse sävy joka vastaa peukalon tyven alempaa tai ylempää osaa.

Puhdista ihosi perusteellisesti. Käytä meikinalusvoidetta, jonka olet valinnut ihosi herkkyyden mukaan. Peitä virheet peitepuikolla. Tasoita ihoa nestemäisellä meikkivoiteella tai meikkipuuterilla. Korjaa paikalliset virheet meikkisudilla. Kiinnitä meikki paikalleen Mosaic Powder -meikkipuuterilla. Korosta kasvojasi silmäluomille tarkoitetulla Mosaic Powder -meikkipuuterilla, kulmakynällä silmien kirkastamiseksi, sekä huulienrajauskynällä hymysi korostamiseksi.

Ihonhoitotuotteemme on mukautettu ihon virheisiin

Ihonhoitotuotteemme on mukautettu ihon virheisiin

Tutustu
Palaa alkuun