Sisältö

Miten välttää aknearvet

av_votre-peau_cicatrisation_acne_1x1 473x473

Mikä aiheuttaa aknearpia?

Akne on kokoelma erilaisia iholeesioita. Kun iho joutuu hyökkäyksen kohteeksi, se reagoi. Iho käyttää tulehdusmekanismia puolustautuakseen mikrobeja vastaan ja korjausprosessia vaurioituneen kudoksen korjaamiseksi. 

Valitettavasti joissakin tapauksissa tulehduksesta jää jälki, kun näppylä on hävinnyt. Toisissa tapauksissa iho ei pysty korjautumaan kokonaan ja siihen jää arpi. Aknen kohdalla ennaltaehkäisy on paras hoito.

Akne on arkaluonteinen asia, riippumatta iästä. Siksi on tärkeää tarttua asiaan viivyttelemättä, jotta näppylät eivät pahenisi eikä niistä jäisi arpia. Mikään ei voita asiantuntijoiden neuvoja ihonhoidossa!

Aknen asianmukainen hoito on tärkeää 

Mikä on paras tapa estää arpia? Vältä arpia aiheuttavia syitä. Tämä saattaa vaikuttaa loogiselta, mutta sitä ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä. 

Tärkeintä aknen hoidossa on itse sairauden hoito asianmukaisella seurannalla. Mitä vaikeampi akne ja mitä myöhemmin sen hoito aloitetaan, sitä suurempi on arpien syntymisen riski. Jokaiselle aknetyypille on oma hoitomuotonsa.   Älä epäröi ottaa yhteyttä ihotautilääkäriin tai kysyä neuvoa apteekista.

Mikä ihonhoitorutiini on paras akneiholle?

Vähemmän on enemmän... Se pitää paikkansa myös ihonhoitotuotteissa. Älä käytä monia erilaisia tuotteita. Yksinkertaisuus ja tehokkuus kulkevat käsi kädessä: käytä hellävaraista puhdistusainetta ja voiteita, jotka eivät tuki ihohuokosia sekä akneiholle tarkoitettuja hoitotuotteita.

av_votre-peau_cicatrisation_routine_1x1 473x473

Neljä sääntöä

aknearpien välttämiseksi

1 – Älä koskettele näppylöitä. Yritä olla puristelematta näppylöitä... Se on pahinta, mitä voit tehdä! Näppylöiden puristelu lisää rumien, pysyvien arpien syntymisen riskiä.
2 – Kosteuta ihoasi akneiholle tarkoitetulla kosteusvoiteella. Voide edistää paranemista.

3 – Vältä liiallista hankaamista. Tämä voi lisätä näppylöiden tulehdusta, mikä osaltaan aiheuttaa arpeutumista.
4 – Suojaa ihosi auringolta erittäin korkean suojakertoimen aurinkotuotteella. Liiallinen auringolle altistuminen voi aiheuttaa ihon hyperpigmentoitumista ja näkyvämpiä arpia.

 

YSTÄVÄLLISTÄ, ASIANTUNTEVAA NEUVONTAA
 

Apua! Puristin näppylän!
 

Saattaa olla vaikea olla puristelematta näppylöitä. Jos niin on käynyt, sinun pitää olla entistä hellävaraisempi ihoasi kohtaan ja autettava sitä korjaamaan itseään.

Rikkoutunut aknenäppylä on kuin naarmu kasvoissasi, joten on tärkeää välttää sen tulehtumisriskiä.

Kun alue on puhdistettu miedolla tuotteella, levitä kahdesti päivässä voidetta, joka edistää korjaantumista ja rajoittaa arpien syntymistä. 

Ja seuraavalla kerralla yritä olla puristelematta! Mielummin parin päivän näppylä kuin koko elämän kestävä arpi, eikö vain?

Palaa alkuun