Sekaihon hoito

Sekaihon hoito

Sekaiho on yleinen ihotyyppi. Siinä posket ovat kuivat, mutta T-alueen iho kiiltää. Sekaihon hoitorutiini on tärkeä, jotta kasvojen pikku virheet saadaan poistettua ja jotta mahdollisesti herkkää ihoa voidaan tasapainottaa.

Suodata tuotteet
Suodata tuotteet

3 tulokset "Sekaihon hoito"

LUE LISÄÄ
LUE LISÄÄ

Sekaiho: määritelmä

Sekaiho on ihotyyppi, jossa iho on kasvojen eri alueilla erityyppinen epätasapainoisen talintuotannon vuoksi. Se on ihotyypeistä yleisin – mutta miten tunnistat sekaihon, jotta voit valita oikeat kasvojenhoitotuotteet?

Sekaiholle on ominaista epäsäännöllinen ihon pinta: T-alue on rasvaisempi, ja muualla kasvoissa iho normaali tai kuivariippuen ihon herkkyydestä ja vuodenajoista.

Toisin kuin rasvaisella iholla, kiiltoa ja näppylöitä on otsassa, nenässä ja leuassa , ei koko kasvoilla. Kyseisillä alueilla huokoset ovat näkyvämpiä ja laajentuneita ja voivat aiheuttaa mustapäiden ja pienten valkopäiden syntymistä. Tämä johtuu talirauhasten yliaktiivisuudesta, koska ne tuottavat liikaa talia T-alueella.

Muualla kasvoilla iho on yleensä normaali, mutta alttiimpi kosteusköyhyydelle ja siten kuivumiselle ja sameudelle. Poskien hydrolipidikalvossa saattaa olla vähemmän kosteuden ylläpitämiseen tarvittavia lipidejä. Ulkoiset haittatekijät saattavat saada ihon tuntumaan kireältä ja hilseilemään.

Mikä on hyvä ihonhoitorutiini sekaiholle?

Yleinen virhe on yrittää päästä eroon sekaihon näppylöistä käyttämällä voimakkaita kasvojenhoitotuotteita. Jos tuotteet ovat liian kuivattavia, iho kompensoi talin puutetta tuottamalla sitä liikaa, mikä vain lisää ei-toivottuja vaikutuksia.

Kuivalle iholle tarkoitetut voiteet ja balsamit saattavat puolestaan olla liian täyteläisiä otsalle, nenälle ja leualle, ja ne voivat myös tukkia ihohuokosia. Siksi on tärkeää käyttää erityisesti sekaiholle suunniteltuja tuotteita. Sekaiho vaatii kosteutta, hellävaraisuutta sekä mattapinnan tuottavaa vaikutusta T-alueelle.

Suosittelemme myös johdonmukaista päivittäistä rutiinia sekaiholle, jotta vältytään epämukavuudentunteelta tai epätasapainolta.

Miten sekaiho puhdistetaan?

Ensinnäkin, poista meikki ja puhdista kasvot joka ilta, jotta meikkijäämät ja pöly eivät tuki huokosia. Toista puhdistus aamulla, jotta yön aikana erittynyt ylimääräinen tali saadaan poistettua.

Vaihtoehtoja on kaksi:

  • Cleansing Foam Mattifying poistaa hellävaraisesti meikin, puhdistaa ihon ja säätelee talin eritystä. Sen täyteläinen vaahto levitetään sormenpäillä kevyin hierovin liikkein keskittyen T-alueelle. Huuhtele sitten huolellisesti viileällä vedellä, jotta huokoset sulkeutuvat.
  • Micellar Lotion ja 3-in-1 Makeup Remover puhdistavat ja poistavat meikin ja sopivat kaikille herkille ihotyypeille.
  • Cleanance Micellar Water poistaa meikin ja puhdistaa rasvaisen tai sekaihon, joka on altis näppylöille. Muutama hellävarainen veto tuotteeseen kastetulla vanulla vähentää kiiltoa ja epäpuhtauksia.

Miten kasvoihin tulleet näppylät saa pois?

Jos haluat vähentää näppylöitä ja huokosten näkyvyyttävieläkin tehokkaammin, suosittelemme käyttämään Cleanance Women Corrective Serumia päivävoiteen lisäksi. Tämä hoitotuote kaunistaa ihon pintaa ja tasoittaa ihon sävyä. Lisäksi se optimoi seuraavaksi levitettävän mattapintaisen voiteen hyödyt.

Mikä voide sopii sekaiholle?

Eau Thermale Avène on kehittänyt juoksevia emulsiovoiteita, jotka hoitavat sekaiholle yleisiä kosteuden puutteeseen ja ylimääräiseen taliin liittyviä ongelmia:

  • Cleanance Women Day Cream SPF 30 Tinted kosteuttaa, vähentää näppylöitä ja suojaa ihoa päivittäin UV-säteiltä.
  • Refreshing Mattifying Fluidon koostumukseltaan kevyt sekä kosteuttava ja mattapinnan jättävä, ja se vähentää ihon ärsytystä.
  • Hydrance Light Hydrating Emulsionsopii kosteusköyhälle iholle, erityisesti poskipäille. Levitä aamulla ja/tai illalla, jotta iho saa kosteutta päivällä tai nukkuessasi. Tuote on saatavilla myös UV-suojakertoimella 30, jotta voit suojautua auringon haitallisilta säteiltä joka päivä.
  • Tolérance Extrême Emulsion tarjoaa kosteuttavat ominaisuudet ja kevyen, minimalistisen koostumuksen. Se sopii niin naisille kun miehillekin, jotka etsivät tuotetta, jonka siedettävyys iholla on erittäin hyvä.
  • Iltaisin käytettynä Cleanance Women Smoothing Night Cream auttaa korjaamaan aknearpia, jotta iho olisi aamulla sileä ja heleä.

Tutustu vinkkeihimme siitä, miten sekaihon kiiltoa voi vähentää meikin avulla.

Palaa alkuun