Herkkien alueiden hoito

Herkkien alueiden hoito

Herkkien alueiden hoito

2 tulokset "Herkkien alueiden hoito"

LUE LISÄÄ
LUE LISÄÄ

Vauvan iho-ongelmat: tunnistaminen ja hoito

Vaippaihottuma

Vaippaihottuma ilmenee epämiellyttävänä punoituksena vauvan pepussa. Joskus esiintyy pieniä näppylöitä.

Tämä pepun ihottuma johtuu virtsan ja ulosteiden jäämisestä vaippaan liian pitkäksi aikaa tai happamuudesta. Happamuus puolestaan johtuu ripulista tai löysistä ulosteista, jotka liittyvät hampaiden puhkeamiseen.

Cicalfate+ Repairing Protective Cream vähentää ärsytystä ja on ihanteellinen valinta vauvan ihon korjaamiseen, puhdistamiseen ja rauhoittamiseen. Kun annat vauvan pepun hengittää ilman vaippaa noin kymmenen minuuttia useita kertoja päivässä, ihottuma paranee nopeammin ja vauvan ihosta tulee jälleen pehmeä. Voit hyödyntää kyseisen hetken käyttämällä Terveyslähdevesisuihketta, joka vähentää ärsytystä entisestään.

Jos vauvan iho on altis hautumiselle, käytä voiteen sijaan Cicalfate Absorbing Repair Spray-suihketta.

Ihottuma (Ekseema)

Vauvaihottuma eli atooppinen dermatiitti on tulehduksellinen ihosairaus, jota esiintyy allergialle alttiissa ympäristössä eli atopiassa. Useammalla kuin yhdellä kymmenestä vauvasta esiintyy tätä ihottumaa.

Oireena on kuiva iho, ja ihottuman lehahtaessa esiintyy punaisia ja kutiavia laikkuja. Vauvan ensimmäisinä elinkuukausina ihottumaa esiintyy eniten poskilla, käsivarsilla ja käsissä. Kun vauva on täyttänyt vuoden, ihottuma keskittyy enemmän lapsen ihopoimuihin.

Ihottuman syyt ovat usein geneettisiä, joskin tietyt ravitsemus- ja ympäristötekijät voivat edistää sen esiintymistä.

Vauvan ihottuma edellyttää lastenlääkärin tai ihotautilääkärin konsultaatiota asianmukaisen hoidon varmistamiseksi. Pehmentäviin aineisiin perustuva hajusteeton ihonhoitorutiini tehostaa lääkärin määräämää hoitoa.

Laboratoriomme ovat kehittäneet Xeracalm A.D -sarjan, joka palauttaa vauvan ihon läpäisyesteen toiminnan ja vähentää kutinaa. Voidetta tai balsamia tulee käyttää kerran tai kahdesti päivässä ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä ihon suojaamiseksi ja ravitsemiseksi. Puhdistusöljy tai erittäin täyteläinen pesupala puolestaan puhdistavat vauvan ihon kylvyn yhteydessä. Vauvan kylpyveden sopiva lämpötila on 32–35 °C, eikä kylpy saa kestää yli kymmentä minuuttia. Lue lisää vinkkejä vauvan päivittäiseen hygieniaan.

Hautumat: mitä vauvan kaulaan kannattaa käyttää?

Pikkuisellasi saattaa olla hautuma eli intertrigo, jos punoitusta esiintyy kaulan poimuissa sekä nivusissa, reisissä tai muulla alueella, jossa kaksi ihopintaa koskettaa toisiaan. Tällainen vauvan kaulan ärsytys johtuu siitä, että herkät ihoalueet hankaavat toisiaan. Lämmin ja kostea ympäristö voi voimistaa sitä.

Ihopoimuihottuma on yleinen ja vaaraton iho-ongelma vastasyntyneillä, ja sitä esiintyy pääasiassa alle vuoden ikäisillä vauvoilla.

Seuraavassa on hyviä käytäntöjä, joilla pääset eroon tästä vauvojen iho-ongelmasta:

  • Anna tämän kehon osan hengittää vapaasti mahdollisimman paljon.
  • Pese herkät alueet hellävaraisella, hajusteettomalla vauvanpesuaineella tulehdusten ja allergioiden ehkäisemiseksi.
  • Kuivaa vauva taputtelemalla pyyhkeellä – älä hankaa.
  • Vähennä vauvan ihon ärsytystä Terveyslähdevesisuihkeella.
  • Käytä Cicalfate+ Repairing Protective Cream-voidetta kaulan ihoärsytyksen vähentämiseen.
  • Älä pue vauvalle liikaa vaatteita varsinkaan öisin.
Palaa alkuun