av_solaires_ville_femme_1x1 470x470

Auringon riskit kaupungissa

Heti kun ensimmäiset auringonsäteet saapuvat kaupunkiin, kahviloiden terassit ja puistot täyttyvät ihmisistä. Emme kuitenkaan aina muista suojata ihoamme, koska yhdistämme aurinkovoiteen käytön yleensä rantaan. Mutta juuri näinä ensimmäisinä aurinkoisina hetkinä, kun iho on juuri heräämässä talven jäljiltä, eikä ole vielä tottunut auringonpaisteeseen, on suurin auringonpolttamien riski.

Varo UV-säteitä kaupungissa

Kaupungissa UV-valoa on myös kaikkialla. Ulkona kadulla UV-säteet ulottuvat helposti kasvoihisi, dekolteen alueelle ja käsiisi. Kuten tiedät, auringolle altistuminen ei ole riskitöntä. Auringonpolttamat, pigmenttiläiskät, ihon vanheneminen tai pahemmissa tapauksessa melanooma ovat UV-säteilyn vakavimpia seurauksia iholle.

Ilmansaasteet pahentavat vaikutuksia 

Kaupunkien saasteet (hiilimonoksidi, ajoneuvojen pakokaasut ja raskasmetallit) pahentavat auringon haitallisia vaikutuksia. Varsinkin kun kaupunkirakennusten lasiset julkisivut heijastavat voimakkaasti auringon säteitä. Mikä vielä pahempaa, UVA-säteily (joka tunkeutuu syvemmälle ihoon kuin UVB-säteily) pääsee jopa ikkunoiden läpi, joten se pääsee vaikuttamaan sinuun myös autossa tai toimistossa ollessasi. Mitä lämpimämpi sää on, sitä enemmän ihohuokoset avautuvat ja laajenevat, jolloin iho on alttiimpi saasteille. Juuri nämä saasteet ovat auringon säteiden tavoin myös vastuussa ihon ennenaikaisesta vanhenemisesta.

Stressi pahentavana tekijänä

Kaupunkielämän stressi voi vaikuttaa voimakkaasti ihoon. Auringon ja saasteiden tavoin myös stressi vaikuttaa ihon ikääntymiseen. Yhdistettynä auringon ja saasteiden haittoihin stressi pahentaa ihoa. Jotta voisimme välttää julkisen liikenteen, työn ja huonon unenlaadun iholle aiheuttamat riskit, on tärkeää noudattaa terveellisiä elämäntapoja ja suojella ihoamme.

SUOJAA IHOSI PAREMPAA RUSKETUSTA VARTEN

Aurinkovoiteen käyttäminen ei tarkoita sitä, ettet ruskettuisi – päinvastoin! Aurinkovoide ehkäisee auringonpolttamia ja muita auringon aiheuttamia ihovaurioita ja pitää sinut hyvännäköisenä pidempään.

Ihon suojeleminen kaupungissa

Ihon suojeleminen kaupungissa

Monissa päivävoiteissa on nykyään SPF-suojakerroin. Mikäli kosteusvoiteessasi ei ole suojakerrointa, sinun tulisi lisätä ihotyypillesi sopiva, vähintään SPF 20 - suojakertoimen sisältävä voide aamuihonhoitorutiineihisi, jotta suojaudut UV-säteiltä. Lisäksi joidenkin aurinkovoiteiden antioksidanteilla on rauhoittavia ominaisuuksia UV-säteilyn ja saasteiden aiheuttamaa stressiä vastaan, ja niillä voi olla myös merkitystä aurinkovoiteiden koostumuksen ja tehokkuuden lisäämisessä.

 

Samasta tuotesarjasta

TULEVAISUUDEN TURVAAMINEN

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet on suunniteltu suojelemaan ihoa valtameriä kunnioittaen.

B-Protect SPF 50+

B-Protect SPF 50+

Tehostaa - Suojaa - Tasoittaa ihon sävyä

Palaa alkuun