Miksi urheiluun liittyy riskejä?

Kun urheilet ulkona, altistut auringonvalon heijastumiselle. Erilaiset pinnat, kuten maanpinta, heijastavat osan auringon säteistä. Mitä kirkkaampi pinta on, sitä enemmän se heijastaa valoa. Urheilun lomassa unohdat myös helposti lisätä aurinkovoidetta kahden tunnin välein ja hikoilun vuoksi saatat menettää jo aikaisemmin levittämäsi suojan.

Lumi heijastaa 85 % auringonsäteistä, hiekka 17 %, vesi 5 % ja ruoho 3 %.

Vesiurheilu

Purjelautailu, surffaus, uinti, vesihiihto, melonta... Kesällä rannalla on paljon tekemistä, ja siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti! Muista kuitenkin, että hiekka ja vesi heijastavat auringonsäteitä ja altistavat sinua (vielä) enemmän UV-säteille, etenkin kun aurinko on kuumimmillaan kello 11 ja 16 välillä. 

 

av_solaires_sport-aquatique_1x1 473x473
av_solaires_sport_hiver_1x1 473x473

Vuoriurheilu

Vuoristossa auringon aiheuttamia riskejä pahentaa erittäin korkea säteilytaso. Tämä johtuu korkeudesta, auringonvaloa heijastavasta lumesta sekä ilmastosta ja ympäristöstä, sillä tuuli, kylmyys ja valkoiset pilvet voivat harhauttaa sinut luulemaan, ettei auringon vaikutus ole niin merkittävä. Asia on kuitenkin päinvastoin!

YSTÄVÄLLISTÄ, ASIANTUNTEVAA NEUVONTAA

Suojaa itsesi, jotta voit nauttia rauhallisin mielin

Jotta voisit nauttia urheilusta turvallisesti, suojaa itsesi laadukkaalla, korkean suojakertoimen aurinkotuotteella, ja levitä sitä säännöllisesti. Lisäksi yleisiä auringolle altistumissääntöjä olisi hyvä noudattaa entistäkin huolellisemmin. Käytä urheilulajeillesi sopivaa aurinkosuojaa, eli vedenkestävää vesiurheiluun, erittäin korkeaa suojakerrointa vuoristourheiluun, sekä tietysti ihotyypillesi sopivaa tuotetta. 

Mikä etu on käyttää ”erityistä urheiluun tarkoitettua” aurinkotuotetta liikkuessa?

Mikä etu on käyttää ”erityistä urheiluun tarkoitettua” aurinkotuotetta liikkuessa?

  • Koostumus on suunniteltu hyvin imeytyväksi ja jättämään iholle raikkaan, hengittävän tunteen.
  • Nestemäisen koostumuksen ansiosta sitä on helppo levittää aluille, joissa on karvoja.
  • Koostumus on erittäin vedenkestävä, ja urheilijat ovat tyytyväisiä sen hienkestävyyteen (93 %* koehenkilöistä pitävät tuotetta veden- ja hienkestävänä).
  • Fluide Sport 50+ -tuotteen kätevän matkakoon ansiosta voit pitää aurinkosuojaa aina mukanasi.

Vinkki: Koska koostumus on erittäin vedenkestävä, voit käyttää Avène Terveyslähdevesisuihketta huoletta viilentämään itseäsi urheilun aikana.

Samasta tuotesarjasta

HERKÄN IHON SUOJAAMINEN (LIIKKUESSA)

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet on suunniteltu suojelemaan ihoa valtameriä kunnioittaen.

SPF 50+ Sport Fluid

SPF 50+ Sport Fluid

Suojaa

SPF 50+ Stick for Sensitive Areas

SPF 50+ Stick for Sensitive Areas

Suojaa

Palaa alkuun