av_solaires_acne_1x1 470x470

Auringon vaikutukset akneihoon

Akneiho paranee yleensä kesän alussa, mutta tämä on usein lyhytaikaista. Auringolle altistumisella on itse asiassa useita kielteisiä vaikutuksia akneihoon. Nämä vaikutukset pahentavat aknea viiveellä.

Keratinisaatio

Aluksi UV-säteet auttavat kuivattamaan ihon pintakerrosta ja sen mukana aknea aiheuttavia P. acnes -bakteereja. Tämä tunnetaan nimellä ihon keratinisaatio, joka kovettaa ihosoluja. Ihon pinta näyttää tasaisemmalta, ja näppylät vähenevät. Mutta muutaman viikon päästä akneoireet palaavat. Tätä kutsutaan aknen uudelleen puhkeamiseksi (acne rebound -ilmiö). Mitä se tarkoittaa?   Koska iho on paksuuntunut, sen on itse asiassa vaikeampi päästä eroon kuolleista soluista. Talia ja ihon epäpuhtauksia on vaikeampi puhdistaa ja ne alkavat tukkia huokosia, mikä johtaa mustapäiden ja mikrokystien lisääntymiseen ja mikä taas altistaa tulehduksille (vähän niin kuin tukkiutunut viemäri, joka ei enää pysty poistamaan jätteitä). Kesähelle ja hikoilu vain pahentavat tilannetta, sillä ne luovat otollisen alustan bakteerien lisääntymiselle .

 

av_votre-peau_cicatrisation_acne_1x1 473x473

Talirauhasten tehtävä

Vaikka ihosi vaikuttaisikin levänneeltä ja akne rauhoittuneen kesäkuukausien aikana, todellisuudessa se on silti ollut hyökkäyksen kohteena. Iho on menettänyt lipidejä ja se alkaa ”ylituottaa” talia korvatakseen puutteen. Liian aktiiviset talirauhaset voivat aiheuttaa näppylöitä, mustapäitä ja mikrokystia, minkä vuoksi akne yleensä uusiutuu kesän jälkeen. Muista myös, että solut eivät lopeta talineritystä auringonpaisteessa, vaan tali vain jämähtää paksumpaan orvasketeen. Kun tämä suojaava prosessi päättyy, iho päästää ulos kaiken ylimääräisen talin.

YSTÄVÄLLISTÄ, ASIANTUNTEVAA NEUVONTAA

Omaksumalla hyvät käytännöt voit nauttia auringosta huolehtien samalla akneihostasi.

Rajoita auringolle altistumista

Liiallista auringolle altistumista kannattaa välttää, jotta akne ei pahenisi. Liiallinen altistuminen auringolle ja/tai vääränlainen aurinkosuojaus voi myös aiheuttaa pigmenttiongelmia, ja akne tai aknearvet ovat erityisen alttiita hyperpigmentaatiolle. Vältä ainakin päivän vaarallisinta aikaa klo 11–16 ja noudata kaikkia auringolle altistumista koskevia sääntöjä. Solariumeja tulisi välttää kokonaan, sillä ne edistävät ihon paksuuntumista.

Käytä asianmukaista aurinkosuojaa

Hyperpigmentaation ehkäisemiseksi on tärkeää käyttää tehokasta aurinkosuojaa, joka sopii akneiholle ja jonka koostumus imeytyy hyvin eikä tuki ihohuokosia. Kevyt koostumus, kuten geeli tai neste, sopii erityisen hyvin akneiholle. Muista levittää aurinkovoidetta vähintään kahden tunnin välein sekä aina uinnin, pyyhekuivauksen tai hikoilun jälkeen.

Pese kasvot aamuin illoin misellivedellä tai pH-neutraalilla puhdistusgeelillä, jotta saat puhdistettua epäpuhtaudet ja ylimääräisen talin ihon pinnalta. Voit myös kuoria ihosi tai käyttää naamiota kerran tai kahdesti viikossa poistaaksesi kuolleet ihosolut ja estämään ihohuokosten tukkeutumista. Tasapainoinen ruokavalio ja säännöllinen nesteytys voivat myös auttaa poistamaan toksiineja kehosta.

 

  • <span class="ezstring-field">av_solaires_acne_application_produits_4x5_368x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_acne_soleil_4x5_v1_368x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_acne_4x5_368x460</span>

AURINKOTUOTTEET

AURINKOTUOTTEET

Cleanance Solaire SPF 50+

  • 91 %: erittäin kevyt koostumus¹
  • 91%: pitkäkestoinen mattapinta¹
  • 96%: ei tahmeaa ihoa¹

Erittäin korkean suojakertoimen aurinkovoide herkälle, rasvoittuvalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

¹% samaa mieltä. Kuluttajatesti, 64 koehenkilöä, 12–58 vuotta (keski-ikä 30 vuotta), käyttö 22 päivän ajan, vähintään 2 käyttökertaa päivässä.

Tutustu tarkemmin
AURINKOTUOTTEET
Palaa alkuun