Sisältö

Oikeanlaisen aurinkosuojan valitseminen

Miten valita kaikkien markkinoilla saatavilla olevien erilaisten aurinkovoiteiden väliltä? Päätöstä tehtäessä on otettava huomioon monia tekijöitä: 

 • Olosuhteet (vuodenaika, leveyspiiri, korkeus merenpinnasta, lunta vai ei)
 • Altistumisen kesto (pyöräily, vaellus, auringonotto)
 • Suojattava alue (paljaat, peittämättömät alueet)
 • Ihotyyppi (kuiva, herkästi reagoiva, allerginen tai rasvoittuva) ja sen allergisuus tai valoherkkyys
 • UVB- ja UVA-suojaindeksi ihon suojaamiseen ikääntymiseltä ja ihosyöpäriskiltä.
 • Elämäntyyli: urheilullinen, urbaani, stressaava jne. 

VAATIMUKSET HYVÄLLE AURINKOSUOJALLE

Aurinkotuotteen tulisi:

 • sisältää vähintään (SPF) 6 suojakertoimen
 • UVA-suojan tulisi olla vähintään 1/3 etiketissä ilmoitetusta suojakertoimesta
 • suojata pisimmiltä UVA-säteiltä: kriittisen aallonpituuden ollessa vähintään 370 nm.

OIKEANLAISEN AURINKOSUOJAN VALITSEMINEN

Tuotteen SPF (Sun Protection Factor) ilmoittaa sen UVB-suojan tason. UVB-säteet ovat kaikkein vaarallisimpia, koska ne polttavat orvaskettä ja aiheuttavat auringonpolttamia iholle, jota melaniinipigmentit eivät suojaa riittävästi (UVB-säteet aiheuttavat 90 % ihosyövistä). UVA-säteet eivät ole myöskään vaarattomia. Ne tunkeutuvat syvemmälle ihoon ja tuhoavat kollageeni- ja elastiinikuituja, jotka pitävät ihon kiinteänä. Nämä säteet ovat siten ensisijainen syy ihon vanhenemiseen. 

av_solaires_shema_protection_uva_uvb_filtres-chimique-mineral_16x9 1202x670 1: Orvaskesi (epidermis) – 2: Verinahka (dermis) – 3: Ihonalaiskerros (hypodermis) – 4: Imeytyminen – 5: Heijastus – jakautuminen

Eri SPF-suojakertoimet

Aurinkotuotteet jaetaan neljään luokkaan SPF-suojakertoimen mukaan:

 • Alhainen suojakerroin (Low): SPF 6 tai 10
 • Keskitason suojakerroin (Medium): SPF 15, 20 tai 25
 • Korkea suojakerroin (High): SPF 30 tai 50
 • Erittäin korkea suojakerroin (Very High): SPF 50+

Korkeissa suojakertoimissa ero kahden korkeimman suojakertoimen välillä on kuitenkin erittäin pieni, sillä SPF 30 suodattaa 96,7 % UVB-säteistä, kun taas SPF 50 suodattaa 98 % UVB-säteistä.

YSTÄVÄLLISTÄ, ASIANTUNTEVAA NEUVONTAA 

Noudata käyttöohjeita!

Suojakertoimesta riippumatta tärkeintä on käyttää aurinkovoidetta runsaasti ja säännöllisesti. On todistettu, että 50 % suositeltua vähempi käyttö vähentää suojan tehoa 75 %:lla. Toisin sanoen SPF20- tai SPF30-tuote, jota käytetään runsaasti ja säännöllisesti koko päivän ajan, on usein tehokkaampi kuin SPF50-tuote, jota käytetään vain kerran päivässä.

Miten aurinkovoidetta levitetään oikein

 • Lue käyttöohjeet ja varotoimet huolellisesti ennen tuotteen ensimmäistä käyttökertaa.
 • Levitä tuotetta tasaisesti kaikille alttiille kehon osille ennen auringonottoa. 
 • Levitä aurinkovoidetta uudelleen erityisesti jos altistut auringolle pitkään ja/tai uimisen, pyyhkimisen tai hikoilun jälkeen
 • Levitä riittävästi tuotetta. Jos aurinkovoidetta ei levitetä riittävästi, suojaus heikkenee merkittävästi
av_sun-care_spray-50-_social_3282770100617

Mikä suojakerroin sopii kullekin ihotyypille?

Suojakerroin tulisi valita auringon voimakkuuden, auringolle altistumisen keston ja kunkin ihotyypin mukaan. Mitä vaaleampi iho (ihotyyppi 1), sitä korkeampi suojakertoimen tulisi olla.

Ihotyyppi I

Tämä ihotyyppi on hyvin vaalea ja maitomaisen värinen, ja siinä on usein pisamia. Hiusten väri on yleensä punainen. Jopa hyvin lyhytkin auringolle altistuminen aiheuttaa auringonpolttamia, eikä tämä ihotyyppi rusketu juuri lainkaan. Tämän ryhmän tulee pysyä suojassa auringolta.
Suositeltu suojakerroin: 50+

Ihotyyppi II

Vaalea iho, jossa on joskus pisamia, ja vaaleat hiukset. Nämä ihmiset palavat melkein aina auringossa, mutta he ruskettuvat kevyesti ja saavat loman päätteeksi kevyen rusketuksen.
Suositeltu suojakerroin: 50+

Ihotyyppi III

Nämä ihmiset ovat vaalea- tai ruskeatukkaisia, ja heillä on vaalea tai tumma iho. He saattavat palaa auringossa varhaisessa vaiheessa, mutta saavat sitten kultaisen rusketuksen. Silmien ja hiusten väri on tärkeä. Ihotyyppi 3:n vaaleahiuksiset tai vaaleasilmäiset vanhenevat nopeammin toistuvasti auringolle altistuessaan kuin tämän ihotyypin tummasilmäiset ja tummahiuksiset.
Suositeltu suojakerroin: 30 tai 50.

Ihotyyppi IV

Tämä ryhmä koostuu tummaihoisista ja tummahiuksisista ihmisistä, jotka harvoin palavat auringossa. He myös ruskettuvat helposti.
Suositeltu suojakerroin: 20 tai 25.

Ihotyyppi V

Nämä ovat tummaihoisia ihmisiä, jotka palavat hyvin harvoin auringossa ja ruskettuvat hyvin nopeasti. He saavat tumman rusketuksen.
Suositeltu suojakerroin: 20 tai 25.

Ihotyyppi VI

Tähän ryhmään kuuluvat ihmiset, joilla on musta iho ja tummat silmät ja jotka kestävät hyvin aurinkoa. Heille riittää matalan suojakertoimen aurinkovoide.
Suositeltu suojakerroin: 10 (ja 20–25 vaaleammille ihoalueille).

 • <span class="ezstring-field">av_solaires_protection_phototype-1_4x5 367x460</span>
 • <span class="ezstring-field">av_solaires_protection_phototype-3_4x5 367x460</span>
 • <span class="ezstring-field">av_solaires_protection_phototype-5_4x5 367x460</span>

Oikean koostumuksen valitseminen 

Koostumusta valittaessa on muistettava kaksi asiaa: henkilökohtaiset mieltymykset ja ihotyyppi. Mitä kuivempi iho, sitä rasvaisempi koostumus kannattaa valita. Voidemaiset aurinkotuotteet sopivat kuivalle iholle, nestemäiset sekaiholle tai rasvoittuvalle iholle jne. Aurinkovoiteen koostumuksen valinta voi riippua myös suojattavasta kehon alueesta ja suosimastasi levitysmenetelmästä: suihke, voide, puikko jne.

 

 

av_solaires_protection_choisir_textures_1x1 473x473

Valitessasi Avènen tuotteen, hyödyt 30 vuoden tutkimus- ja innovaatiokokemuksestamme aurinkotuotteiden valmistuksessa.

Herkkä iho Lapset ja aikuiset
Orange-sarja

Yliherkkä iho, joka ei siedä kemiallisia filttereitä tai hajusteita Lapset ja aikuiset
Mineral-sarja

Herkkä iho Lapset ja aikuiset
Sunless-sarja 

YSTÄVÄLLISTÄ, ASIANTUNTEVAA NEUVONTAA

Aurinkovoide ei koskaan anna täydellistä suojaa!

Käsitteistä ”sun block” ja ”total protection” on luovuttu, sillä mikään aurinkovoide ei takaa täydellistä suojaa UV-säteiltä. Vuodesta 2006 lähtien Euroopan komissio on ryhmitellyt yli 50 SPF:n suojakertoimet (60, 80 ja jopa 100 %) yhdeksi 50+ -indeksiksi. Tällä toimenpiteellä on haluttu suojata kuluttajia ajattelemasta, että 100-prosenttisen suojakertoimen avulla he voisivat oleskella auringossa koko päivän ilman, että heidän tarvitsisi lisätä aurinkovoidetta tai kärsiä auringon haittavaikutuksista.

av_solaires_sport_jogging_1x1 473x473

Aurinko ja urheilu

Urheilu on riskialtista auringossa, koska altistut auringonsäteiden heijastukselle. Urheilun lomassa saatat myös unohtaa lisätä aurinkovoidetta kahden tunnin välein. Siksi sinun on valittava aurinkotuote, joka sopii liikuntamuotoosi ja jonka koostumus kestää vettä ja hikeä.

Lue lisää

 

Ihon suojaaminen auringolta

Ihon suojaaminen auringolle altistumisen aikana on tärkeää. Voit myös huolehtia ihosta etukäteen valmistelemalla sitä auringonottoon erityisesti ravintolisien ja sopivan ruokavalion avulla. Rusketuksen pidentämiseksi on myös tärkeää huolehtia ihon rauhoittamisesta auringolle altistumisen jälkeen.

Lue lisää

av_solaires_hydrater_1x1 473x473
av_solaires_cicatrices_proteger_1x1 473x473

Arpien suojaaminen

Arvet eivät pidä auringosta. Auringolle altistunut arpi voi jättää ihoon pysyvän jäljen. Arven ensimmäisten kuukausien aikana on parasta välttää sen altistamista auringolle. Kuuden kuukauden kuluttua, kun arpi on muuttunut valkoiseksi, se on suojattava sopivalla korkean suojakertoimen aurinkovoiteella. Ja tämä pätee koko loppuelämän ajan.

Lue lisää

Luomien suojaaminen

Mitä enemmän luomia, sitä suurempi riski sairastua melanoomaan: 35 % näistä syövistä kehittyy olemassa olevaan luomeen. Siksi on tärkeää suojata iho hyvin auringolta ihotyypillesi sopivalla aurinkovoiteella, jotta uusien luomien syntymistä voitaisiin ehkäistä mahdollisimman hyvin. Lisäksi olemassa olevien luomien liiallinen altistaminen auringolle saattaa kehittää leesioita, jotka voivat muuttua syöpäkasvaimiksi.

Lue lisää

av_solaires_proteger_grains-de-beaute_1x1 473x473
av_sun care_lotion 50-_social_1_post_3282770100747_hd

SPF50+ SUN MILK

Erittäin tehokas tuote, joka on erittäin miellyttävä koostumukseltaan, ei jätä jälkiä ja levittyy erittäin helposti. Yliherkkä ihoni pitää siitä ja se on yksi harvoista tuotteista, joita ihoni sietää! Tutustu aurinkotuotteisiimme
Palaa alkuun