Aurinko

Mitä sininen valo on?

Sininen valo on pääasiassa lähtöisin auringosta, mutta myös keinotekoiset LED- tai pienet loistelamput, kuten tietokoneiden näytöt, älypuhelimet jne. säteilevät sitä. Näkyvän valon spektrissä sininen valo jakautuu kahteen hyvin erityyppiseen säteilyyn.
 

 

”Turkoosinsininen” valo

”Turkoosinsininen” valo on tunnustettu elintärkeäksi kehon toiminnalle. Tämäntyyppinen valo säätelee vuorokausirytmiämme: se vaikuttaa siihen, milloin heräämme ja nukahdamme, sekä yleiseen hyvinvointiimme.

”Sinivioletti” valo 

”Sinivioletti” valo on näkyvän spektrin alue, joka sisältää eniten energiaa, ja siksi sen lyhenne HEV tulee sanoista ”High Energy Visible Light” (korkeaenerginen näkyvä valo). Se on haitallista kehollemme, sillä se nopeuttaa solujen vanhenemista, ja meidän on suojauduttava siltä. 

Mitä eroa on auringon ja näyttöjen sinisen valon välillä?

Näyttöjen sinistä valoa ei voi verrata auringon valon voimakkuuteen, vaikka tämäntyyppinen valo on yhä yleisempää arjessamme, sillä altistumme sille aikaisemmin ja pidempään. Auringonvalo voi olla 1 000 kertaa voimakkaampi kuin näytön valo, sinun pitäisi täten viettää 64 päivää näyttösi ääressä, jotta saisit yhden tunnin verran auringonvaloa. Ulkona iho taas altistuu suoraan auringolle, kun taas silmä havaitsee vain valon heijastuman.

1. fluxometer.com -sivuston datavertailu
iPhone X:n valon voimakkuus: Sininen valo (painotettu teho): 8,14 µW/cm²/ 1 tunnin annos = 0,0293 J/cm²
iPad4:n valon voimakkuus: Sininen valo (painotettu teho): 5,45 µW/cm²/ 1 tunnin annos: 0,0196 J/cm²
Goutte ETA

Sinisen valon vaikutukset

Sininen, korkeaenerginen näkyvä valo on ihon uusi vihollinen, joka on ehkä jopa haitallisempi kuin UVA- ja UVB-valo. Nämä haitalliset säteet tunkeutuvat vielä syvemmälle ihokerroksiin ja ulottuvat aina ihonalaiskerrokseen asti. Sininen valo vaikuttaa voimakkaasti kaikkiin solujen ainesosiin: lipideihin, proteiineihin ja DNA:han. Nämä säteet vaurioittavat ihosoluja jo tunnin auringolle altistumisella². Vahingot tulevat ilmi pitkällä aikavälillä, minkä vuoksi kansanterveyden kannalta on ehdottoman tärkeää suojautua mahdollisimman varhaisesta iästä lähtien ja koko elämän ajan. Nämä eivät kuitenkaan ole ainoita sinisen valon vaikutuksia kehoon. Toiset tutkimukset ovat osoittaneet, että sinivioletti valo muodostaa myrkyllisiä reaktiivisia happilajeja, jotka vaikuttavat kaikkiin ihosolujen ainesosiin: lipideihin, proteiineihin ja DNA:han.

 

²Vastaa 1 tunnin altistumista auringolle meidän leveysasteillamme kesällä. Journal of Investigative Dermatology (2010) 130, 259–269; doi : 10.1038/jid.2009.194; julkaistu verkossa 13. elokuuta 2009)
av_solaires_schema_lumiere-bleue_spectre_16x9

Näin ollen on perusteltua olettaa, että pitkällä aikavälillä ja erityisesti ikääntymisen heikentäessä solujen puolustusmekanismeja, ihon altistaminen korkeaenergiselle valolle voi olla haitallista, sillä se voi lisätä ikääntymisprosessia ja sillä voi olla jopa syöpää aiheuttavia vaikutuksia. Lisäksi sininen valo vaikuttaa pigmenttigeeniin ja stimuloi melanosyyttien toimintaa. Tämä pahentaa tiettyjä melaniinin toimintaan liittyviä ihosairauksia, kuten maksaläiskiä tai tulehduksen jälkeistä hyperpigmentaatiota. Sinisellä valolla voi siis olla jopa tuhoisampia vaikutuksia kuin UVA-valolla, erityisesti tummemmalle iholle. 

av_solaires_schema_lumiere-bleue_effets_nefastes_16x9
1. Solujen oksidaatio: keskeisten geenien lisääntynyt mutaatioriski. DNA-MUUTOS 

YSTÄVÄLLISTÄ, ASIANTUNTEVAA NEUVONTAA

Dermatologinen ratkaisu sinistä valoa vastaan

Eau Thermale Avènen uusi innovaatio sinistä valoa vastaan: TriAsorb™-aurinkofiltteri

Eau Thermale Avène Laboratories on kehittänyt vallankumouksellisen uuden teknologian sinisen valon haittavaikutusten torjunnassa ihoon: TriAsorb-filtterin, joka on saanut innoituksensa melaniinin luonnollisesta valolta suojaavasta vaikutuksesta.
 

TriAsorb™-filtterin ansiosta valoreseptorit voivat ottaa vastaan valon turkoosinsinisen osan, aivan kuten melaniini, eikä se näin ollen häiritse kehon fysiologiaa.

YSTÄVÄLLISTÄ, ASIANTUNTEVAA NEUVONTAA

Miten se toimii käytännössä?

Melaniini, joka riippuu kunkin yksilön ihotyypistä, on vastuussa siitä, että iho saa luonnostaan oikean suojan auringonvalolta. Se suojaa auringonsäteiden akuuteilta vaikutuksilta päivittäin, kuten auringonpolttamilta, mutta myös pitkäaikaisilta vaikutuksilta, kuten auringonvalon vanhentavalta vaikutukselta ja ihosyövältä. Se suojaa myös näkyvältä korkeaenergiseltä siniseltä valolta. Tämän ainutlaatuisen ominaisuutensa ansiosta TriAsorB™ tarjoaa iholle erittäin laajan ja tehokkaan suojan heijastaen auringon spektrin haitallisen osan, joka sisältää UVB-säteet, lyhyet UVA- ja pitkät UVA-säteet sekä näkyvän korkeanenergisen sinisen valon.
 

Goutte ETA

Koostumus täyttää Avènen tuplasitoumuksen ihon ja ympäristön kunnioittamisesta.
 

Uusi TriAsorB™-filtteri vastaa täysin Pierre Fabre Dermo-Cosmeticsin Conscious Care -lähestymistapaa. Hyödyllinen, tarkkaan harkittu ja eettinen. Sen tavoitteena on valmistaa aktiivisia ainesosia, jotka suojaavat paremmin ihoa ympäristöä kunnioittaen. 
 

Turvallinen koostumus 

Uusi TriAsorB™-filtteri on orgaaninen molekyyli, joka on hajotettu koostumukseen. Filtterin lisäämiseen käytetty tekniikka takaa sen turvallisuuden. TriAsorB™:n ansiosta olemme onnistuneet vähentämään filtterien osuutta uudessa Intense Protect 50+3 -tuotteessa noin 10 % ja säilyttämään samalla sen korkealaatuisen suojatason.

Neljä kokonaista työvuotta ja 30 toksikologista tutkimusta on omistettu filtterin turvallisuuden osoittamiseksi Erittäin turvallinen TriAsorB™-filtteri pysyy ihon pinnalla riippumatta ihon laadusta, terve tai vaurioitunut.

3 Testiä osoittavat, että filtteri suojaa solujen DNA:ta UV-säteiden aiheuttamilta vaurioilta.4

3. Paikallinen levitys (5 mg/cm²) Ihmisen ihokappaleille suoritetut toimenpiteet.
3 käytettyä mallia: Terve iho / Terve ja säteilylle altistettu iho / Vaurioitunut ja säteilylle altistettu iho
4. Paikallinen levitys (2 mg/cm²) Toimenpiteet suoritettiin rekonstruoidulle orvaskedelle – follikulaarimallit. Stressi: akuutti UV-altistus. DNA-vaurioiden kvantifiointi (LC/MS-analyysillä (nestekromatografia/massaspektrometria))
 
av_solaires_engagement-formulation_microscope_1x1
av_solaires_engagement_phytoplancton-zooplancton_1x1 1620x1620

Ympäristön kunnioittaminen

Eau Thermale Avène Laboratories jatkaa ympäristövastuullista lähestymistapaansa ja sitoumustaan rajoittaa aurinkofilttereiden vaikutusta meriin. Uusi TriAsorB™-filtteri on läpäissyt lukuisia testejä, jotka ovat osoittaneet, että se ei ole myrkyllinen kolmelle meriympäristön avainlajille: yhdelle korallilajille, yhdelle kasviplanktonlajille ja yhdelle eläinplanktonlajille.

 

AURINKOTUOTTEET

AURINKOTUOTTEET

Intense Protect 50+

  • Erittäin laajakirjoinen aurinkosuojavoide, joka vastaa ihon vaativimpiin haasteisiin minimoiden ympäristövaikutukset
  • Vähentää 95,3 % sinisen valon aiheuttamia DNA-vaurioita ¹ 

¹In vitro -testi. Paikallinen levitys (2 mg.cm-2) Toimenpiteet suoritettiin rekonstruoidulle orvaskedelle. Stressi: simuloitu altistuminen siniselle valolle. Oksidatiivisten DNA-vaurioiden kvantifiointi immunohistokemiallisella analyysillä.

Tutustu tarkemmin
AURINKOTUOTTEET
Back to top