Sisältö

Aikuisten akne: syyt ja hoidot

Monet naiset ovat yllättyneitä (ja valittavat siitä), että akne jatkuu tai alkaa ilmaantua 25 ikävuoden jälkeen, ja me ymmärrämme tämän. Akne ei rajoitu vain teini-ikäisiin, vaan se voi jatkua myös aikuisiässä. Onneksi kosmeettiset ja dermatologiset hoidot tarjoavat ratkaisuja. Painajainen ei ala uudelleen!

Mikä on aikuisten naisten akne?

Akne on melko yleistä naisilla. Noin kaksi viidestä 25–45-vuotiaasta naisesta kääntyy lääkärin puoleen tästä syystä. Kyseessä ei siis ole yksittäinen tapaus, vaikka siitä ei vieläkään keskustella tarpeeksi. Naisten akne voi aluksi olla ”pysyvää”, jolloin kyseessä on nuoruusvuosien taudin jatkuminen tai uusiutuminen. Se voi kuitenkin ilmaantua myös myöhemmällä iällä ja kehittyä ensimmäisen kerran aikuisiässä. 

Miten naisten akne ilmenee?

Vaikka akneprosessi on aina sama (liiallinen talineritys, hiuskanavan tukkeutuminen ja mikrobien lisääntyminen), sen muoto naisilla eroaanuoruusiän aknesta.. Ensinnäkin sitä esiintyy pääasiassa kasvojen alaosassa, leukalinjan ja leuan ympärillä (tätä kutsutaan U-muotoiseksi akneksi). Sitä voi esiintyä myös kaula-aukolla. Yleisesti ottaen sille ovat tyypillisiä lähinnä tulehdukselliset leesiot, joihin liittyy joskus kyhmyjä leuassa, mutta myös mikrokystia, jotka voivat jättää pigmenttijälkiä ja atrofisia arpia.

Kun olin 22-vuotias, sain äkillisen aknen ja hyvin suuria näppylöitä (kauhistus!). Kävin ihotautilääkärillä, ja hän lähetti minut suoraan gynekologille, joka määräsi minulle uudet pillerit, jotka auttaisivat akneen. Mutta minun on odotettava kolme kuukautta nähdäkseni ensimmäiset vaikutukset, ja se tuntuu niin pitkältä...

Anaïs, 22 vuotta

Mikä aiheuttaa naisten aknea?

Useita laukaisevia tekijöitä on tuotu esille:

  • Perinnöllisyydellä on tietysti merkitystä, mutta se ei ole ainoa tekijä. 
  • Stressin on todettu olevan yksi aknen puhkeamiseen vaikuttava tekijä. 
  • Hormonaalisilla vaihteluilla on myös merkitystä. Ennen kuukautisia tuotettu progesteroni stimuloi talirauhasten toimintaa. Tietyt hormoneja sisältävät ehkäisytavat tai kierukka voivat myös edistää aknea aikuisilla naisilla. 
  • Myös tietyt sopimattomat kosmetiikkatuotteet voivat olla syyllisiä (jotkin niistä sisältävät eteerisiä öljyjä jne.). 

Ilmeinen psykologinen vaikutus

Luulit aknen olevan vain teini-ikäisten ongelma... Tunne menneisyyteen palaamisesta ja siitä, miten muut katsovat sinua, vaikuttaa luonnollisesti jokapäiväiseen elämään. Suurin osa näppylöistä kärsivistä naisista kertovat olevansa ”stressaantuneita”, ”turhautuneita” tai ”noloissaan” oireidensa vuoksi. Asianmukainen hoito on siksi olennaisen tärkeää. 

Hanki itseluottamuksesi takaisin!

Miten hoitaa naisten aknea?

Kliiniset näkökohdat, etenemisvaihe, riskitekijät... Naisten akne on erilainen kuin teini-ikäisten. Hoitojen on myös oltava erilaisia ja yksilöllisiä, koska tietyillä paikallishoidoilla ei ole aina hyvää siedettävyyttä. Ihotautilääkäri auttaa sinua tehokkaan ratkaisun löytämisessä. Hän pystyy määräämään oikean suun kautta otettavan lääkkeen tai paikallishoidon (iholle levitettävä) tai tiettyjä dermatologisia toimenpiteitä, kuten kuorintoja... 

Vinkkimme ihon hoitoon 

Akneihon hygieniarutiini: olennaiset säännöt

Ihon hoitaminen sopivilla dermokosmetiikkatuotteilla on myös tärkeää. Päivittäiseen ihonhoitoon kannattaa valita hellävaraisia, saippua-aineettomia tuotteita, jotta iho ei ärsyyntyisi; kosteuttavia tuotteita, joilla kompensoidaan tiettyjen hoitojen aiheuttamaa ihon kuivuutta; tuotteita, jotka eivät tuki ihohuokosia ja joilla estetään uusien mustapäiden muodostuminen, ja yleisesti ottaen tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti akneiholle.

Tutustu vinkkeihimme

Vastauksia kysymyksiisi

Toden erottaminen tarusta: siksi olemme täällä.

Meikki voi olla erinomainen ratkaisu, jos valitset tuotteet hyvin ja käytät sitä oikein. Meikki parantaa itsetuntoa, koska se antaa välittömän tuloksen ja voi myös estää sinua puristelemasta näppylöitäsi. Käytä erityisiä hyvin imeytyviä koostumuksia, jotka eivät tuki ihohuokosia.

Tämä on totta, ainakin joidenkin kohdalla. Jotkut pillerit todellakin parantavat aknea. Toiset taas voivat pahentaa tilannetta. Siksi on tärkeää keskustella asiasta ihotautilääkärin, gynekologin tai yleislääkärin kanssa.

Se on melko yleistä. Raskauden alussa tapahtuvat hormonaaliset muutokset edistävät aknen puhkeamista. Akne yleensä kuitenkin vähenee raskauden aikana. Sillä välin puhdista ja kosteuta ihoa akneiholle sopivilla tuotteilla. Ja tietysti suojaudu auringolta.

Erityisesti aikuisille naisille suunnitellut ratkaisumme

Cleanance WOMEN -ihonhoitotuotteemme on suunniteltu ihoasi varten
av_cleanance-women_smoothing-night-cream_front_30ml_3282770205589

Cleanance WOMEN Smoothing Night Cream

Ihon virheet eivät tarkoita, että olisit vähemmän nainen, ja siksi Cleanance WOMEN -hoitosarja on omistettu aikuisille naisille. Se korjaa ihon virheitä ja parantaa samalla ihoa pysyvästi tehokkaan ja miellyttävän rituaalin sekä taattujen tulosten ja käyttömukavuuden ansiosta. CLEANANCE WOMEN SMOOTHING NIGHT CREAM
Palaa alkuun