Sisältö

Aikuisten akneihon hoito

Akne on arvaamaton: se on saattanut jättää sinut rauhaan teini-ikäisenä ja ilmaantua sitten ensimmäistä kertaa aikuisena. Se voi myös yhtä helposti ilmaantua uudelleen kolmekymppisenä, kuin se ei olisi koskaan lähtenytkään. Lyhyesti sanottuna aikuisiän akne on yhtä hämmentävä kuin yleistäkin, ja sitä esiintyy ainakin neljänneksellä kaikista naisista. Sen hoitaminen, peittäminen ja pahenemisen estäminen: miten hoitaa aikuisen akneihoa päivittäin? Neuvomme sinua kaikessa.

Aikuisten akneihon erityispiirteet

Aikuisten akne on enemmän tulehdustyyppistä (suuria punaisia näppylöitä, joissa saattaa olla valkoinen pää), ja sitä esiintyy pääasiassa leuassa, leukalinjalla ja kaulan yläosalla. Jos aknea ei hoideta, syvät leesiot jättävät todennäköisesti arpia.

Toinen ero teini-ikäisten akneen verrattuna on se, että iän myötä iho ohenee ja tuottaa vähemmän talia. Iho on useimmiten sekaihoa, eli se on rasvoittuva T-alueelta (otsa, nenä, leuka) ja muualta kuiva. Se on myös herkempi. Oikeiden tuotteiden käyttö on siksi tärkeää aikuisten akneihon päivittäisessä hoitorutiinissa. Etenkin, jos sinua hoitaa myös ihotautilääkäri. On tärkeää tietää, että jotkin aknehoidot voivat kuivattaa ihoa.

Mitä enemmän vaihdoin tuotteita yrittäessäni kuivata näppylöitäni, sitä enemmän ihoni ärsyyntyi ja iholleni ilmaantui yhä enemmän punaisia näppylöitä. Siitä lähtien, kun olen käyttänyt naisten aknetuotteita enkä ole vaihtanut niitä, näppyläni ovat hävinneet päivä päivältä.

OCEANE, 29 VUOTTA

Aikuisten akneihosta huolehtiminen

Seuraavassa muutamia vinkkejä päivittäiseen ihonhoitorutiiniin aikuisten akneiholle.

 

1. Aikuisen akneihon puhdistaminen

Epäpuhtauksien ja meikin hellävaraiseen poistoon on useita vaihtoehtoja. Esimerkiksi epäpuhtauksille alttiille iholle tarkoitettua misellivettä voidaan levittää varovasti vanulapulla, eikä sitä tarvitse huuhdella pois. Jos tietyt hoitotoimenpiteet kuivattavat ihoasi, valitse herkälle ja akneiholle suunniteltu hellävarainen puhdistusvoide, sillä se vahvistaa ja suojaa ihon läpäisyestettä. Kaikissa tapauksissa viimeistele hoito suihkuttamalla iholle terveyslähdevettä akneleesioiden rauhoittamiseksi.

2. Aikuisen akneihon kosteuttaminen

Käytä seerumia näppylöihin! Nämä aktiivisia aineita sisältävät tuotteet ovat todellisia tehokeinoja, jotka kohdistuvat täydellisesti epäpuhtauksiin. Tietyt tuotteet ovat monitehoisia: ylimääräisen talin vähentäminen, ihohuokosten pienentäminen, ihon silottaminen ja jopa aknearpien häivyttäminen! Levitä seerumia sormenpäilläsi, mutta älä jätä hoitoa siihen, koska on tärkeää myös kosteuttaa ihoa. Käytä lopuksi suojaavaa, kosteuttavaa ja ihonsävyä parantavaa päivävoidetta epäpuhtauksille alttiille iholle, ja illalla silottavaa hoitotuotetta ihohuokosten pienentämiseksi ja aknearpien häivyttämiseksi.

 

Hyvät ja huonot tavat

picto_apaisant-adoucissant_gris

Terveyslähdevesi aknea vastaan aikuisilla naisilla 

Aikuisten vaikean aknen hoidoilla on useita sivuvaikutuksia. Iho punoittaa, kuivuu ja muuttuu yliherkäksi. Tämä herkkyyden lisääntyminen vaikuttaa elämänlaatuun siinä määrin, että jotkut potilaat haluavat jättää hoidot kesken.

Avène Terveyslähdevesi rauhoittaa akneihoa vähentämällä punoitusta ja epämukavuutta kuivattamatta ihoa. Kaikki tämä yhdellä vaiheella? Hienoa!

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI

Aurinko: aikuisten akneihon toinen vihollinen

Aurinko tekee hyvää mielialalle. Mutta liiallinen aurinko on erittäin haitallista iholle. Jos näppylät näyttävät häviävän auringossa, sinun on tiedostettava, että se on vain väliaikaista. Ne palaavat voimakkaampina heti, kun auringon säteet vähenevät ja auringon vaikutuksesta paksuuntunut iho on palautunut tavanomaisen paksuutensa. 

Muita auringon haitallisia vaikutuksia: se korostaa ikääntymisen merkkejä ja jättää pieniä ruskeita pigmenttiläiskiä aknearpien tilalle. Käytä päivittäin aurinkosuojalla varustettua päivävoidetta. Kun altistut voimakkaalle auringonvalolle, käytä korkean suojakertoimen (SPF 50+) ja laajakirjoisen (UVA ja UVB) suojakertoimen sisältävää aurinkosuojaa, etenkin jos käytät aknelääkkeitä. Jotkin näistä aknelääkkeistä eivät sovi hyvin yhteen auringon kanssa.

Yleiset väärinkäsitykset: aurinko ja akne

Aikuisten akneihon oikeanlainen hoito

Aikuisten akneiho on ominaisuuksiltaan suunnilleen samantyyppinen kuin teini-ikäisten akneiho. Kaikki kuitenkin riippuu määritelmästä ”suunnilleen”, sillä jotkin teini-ikäisille suunnitellut tuotteet eivät sovi aikuisille. Valitessasi tuotteita, varmista, että ne on kehitetty erityisesti aikuisten akneen!

Samasta tuotesarjasta

Erityisesti aikuisille naisille suunnitellut ratkaisumme

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet on suunniteltu ihoasi varten

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Poistaa meikin - Mattapinnan jättävä - Puhdistaa - Puhdistava

Cleanance Women Corrective Serum

Cleanance Women Corrective Serum

Tasoittaa ihon sävyä - Vähentää epäpuhtauksia - Tasoittaa ihon rakennetta

Palaa alkuun