Sisältö

Akne: hyvät ja huonot tavat

Jotkut päivät alkavat huonosti, kun yön aikana on ilmestynyt yksi näppylä lisää... Olitpa sitten teini-ikäinen tai aikuinen, akne on harvoin tervetullut, ja kiusaus saada näppylät katoamaan mahdollisimman nopeasti on suuri. Meiltä saat neuvoja oikeiden tapojen noudattamiseen, jotta arki aknen kanssa olisi helpompaa.

av_acne_hormones_stress_1x1

Hygienia, aurinko... Luovu aknea koskevista myyteistä

Aknen kanssa joudut kohtaamaan monia ennakkoluuloja ja väärinkäsityksiä. Aknen sanotaan olevan yhteydessä hygienian puutteeseen. Sen sanotaan katoavan auringon avulla. Se koskettaa vain teini-ikäisiä. Lisää?

Aknella ei siis ole mitään tekemistä huonon hygienian kanssa (eikä se myöskään ole tarttuvaa).Se on krooninen ihosairaus, jota sairastaa noin 80 % teini-ikäisistä ja yli neljännes aikuisista, pääasiassa naisista. Se johtuu hormoneista, ja sitä voivat pahentaa esimerkiksi ruokavalio, stressi, tupakointi tai sopimaton kosmetiikka.

Entä aurinko? Selvitetään jälleen kerran tämän myytin todellisuus. Vaikka aurinko saisi aknen vähenemään tai katoamaan, tämä vaikutus on vain väliaikainen. Heti kun auringon vaikutus vähenee ja auringossa paksuuntunut iho palautuu tavalliseen paksuuteensa, näppylät palaavat... joskus jopa moninkertaisina.

Rasvoittuva iho, jossa on epäpuhtauksia ja aknea / Akneiho / Syyt

 

Ihotautilääkärini suositteli, että kiinnittäisin huomiota voiteiden ja meikkituotteiden koostumukseen, koska tietyt koostumukset tukkivat ihohuokoset. Sen jälkeen olen ollut paljon varovaisempi sen suhteen, mitä ostan ja käytän iholleni!

Salomé, 24 vuotta

Näppylöiden puristelu, ihon kuorinta... Jätä nämä huonot tavat

Miten päästä aknesta eroon? Aloita välttämällä näppyjen koskettelemista: sormissa ja käsissä voi olla bakteereja, ja kasvot tulisi pitää mahdollisimman puhtaina. Ja niin houkuttelevaa kuin se olisikin, älä puristele näppylöitäsi! Vaarana on tulehduksen paheneminen ja arpien syntyminen.

Myöskään ihon kuorinta ei ole suositeltavaa. Liian usein käytetyt ärsyttävät puhdistustuotteet hyökkäävät ennen kaikkea ihoa vastaan. Puolustautuakseen voimakkaita puhdistusaineita vastaan iho alkaa tuottaa enemmän talia ja siten enemmän näppylöitä!

Entä luonnolliset ratkaisut? Ole varovainen internetistä löytyvien kotitekoisten naamioiden tai kuorintareseptien suhteen. Luonnollinen ei välttämättä tarkoita, että se sopii herkälle ihollesi. Sen sijaan käänny ihotautilääkärin puoleen, joka on paras ihoasiantuntija.

 

av_acne_femme_masque_1x1

Puhdistus ja kosteutus: oikeat tavat

Mitkä ovat parhaat ihonhoitotavat akneiholle?

Akneihon puhdistus

Tämä on perusta. Saatavilla on useita erilaisia tuotteita: misellivesiä, puhdistusgeelejä, puhdistusvoiteita jne., mutta ole varovainen, sillä niiden on oltava erityisesti akneiholle kehitettyjä. Levitä tuotteita hellävaraisesti (ei hankaamalla!) aamuin ja illoin meikin poistamiseksi ja ihon puhdistamiseksi talista ja epäpuhtauksista. Suihkauta lopuksi terveyslähdevettä ihon rauhoittamiseksi.

Akneihon kosteuttaminen

Vaikka akneiho on yleensä rasvoittuva, sitä on kosteutettava epäpuhtauksia ehkäisevillä ihonhoitotuotteilla, jotka eivät tuki ihohuokosia. Käytä siis akneiholle sopivia tuotteita. Kun menet ulos aurinkoon, muista käyttää laajakirjoisen (UVA ja UVB) ja korkean suojakertoimen (SPF 50+) sisältäviä aurinkotuotteita, jotka on suunniteltu herkälle iholle.

 

Rasvoittuva iho, jolla on epäpuhtauksia ja aknea / Akneiho / Aikuisten akne / Akneihosta huolehtiminen

Rasvoittuva iho, jolla on epäpuhtauksia ja aknea / Akneiho / Teini-ikäisten akne / Akneihosta huolehtiminen / Akneihon hoito

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI 

Aknen psykologinen vaikutus voi olla merkittävä. Jos haluat peittää näppylöitäsi, meikkaaminen ei ole kiellettyä (päinvastoin!).

Vihreä punaisille näppylöille, korallin sävyinen ruskeille arville: korjauspuikot ovat erinomaisia aknejälkien peittämiseen. Lisää päälle kiinteää meikkivoidetta tai nestemäistä meikkivoidetta tasoittamaan ihon sävyä ja kiinnitä meikki lopuksi puuterilla. Kaikkien näiden kosmetiikkatuotteiden on tietenkin oltava sopivia epäpuhtauksille alttiille iholle eikä niiden tule tukkia ihohuokosia. Muista myös puhdistaa siveltimesi ja meikkisienesi, sillä muuten saatat pitää aknea yllä meikkitarvikkeissa olevien bakteerien vuoksi.

Rasvoittuva iho, jolla on epäpuhtauksia ja aknea / Akneiho / Teini-ikäisten akne / Akneihosta huolehtiminen / Akneihon hoito

Oikeat toimet aknen hoitoon

Oikeat toimet aknen hoitoon

Jos kaikesta huolimatta akne jatkuu ja vaikeuttaa elämääsi, älä epäröi kääntyä ihotautilääkärin puoleen. Olitpa teini-ikäinen tai aikuinen, ihotautilääkäri voi suositella sinulle sopivia suun kautta otettavia lääkkeitä tai paikallisia hoitotuotteita. Jatka oikeiden rutiinien noudattamista aamu- ja iltapuhdistuksesta aina meikkaamiseen ja kosteutukseen, jotta voit elää mahdollisimman hyvin aknen kanssa (kunnes se lopulta hellittää).

Samasta tuotesarjasta

Ratkaisumme aknen kanssa elämiseen

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet on suunniteltu ihoasi varten

Cleanance Cleansing Gel

Cleanance Cleansing Gel

Mattapinnan jättävä - Puhdistaa

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Poistaa meikin - Mattapinnan jättävä - Puhdistaa - Puhdistava

Cleanance Comedomed

Cleanance Comedomed

Vähentää ylimääräistä talia - Vähentää epäpuhtauksia - Ihohuokosia kiinteyttävä

Palaa alkuun