Sisältö

Akneihon meikkaaminen

Miten saavuttaa mielenrauha aknenäppylöiden kanssa? Meikki on yksi ratkaisu riippumatta aknehoidoista, mutta on tärkeää käyttää oikeanlaista meikkiä. Muuten se voi pahentaa aknea. Seuraavassa muutamia vinkkejä meikin valintaan ja oikeanlaiseen käyttöön.

av_acne_jeune-femme_miroir_1x1

Valitsemalla aknemeikki

Hormonaaliset muutokset, perinnöllisyys, liian sokeripitoinen ruokavalio, stressi... Nämä ovat tärkeimmät syyt aknen esiintymiseen teini-ikäisillä (sekä tytöillä että pojilla) ja sen jatkumiseen tai uudelleen puhkeamiseen monilla aikuisikäisillä naisilla.

Akne on harvoin tervetullut missään vaiheessa elämää. Meikki on yksi tapa peittää näppylöitä ja kestää muiden katseita. Meikki on myös keino vastustaa kiusausta kosketella näppylöitä päivän aikana. Peittäessäsi näppylät meikillä sinulla on vähemmän houkutusta puristella niitä.

Edellytyksenä on, että valitset meikkisi huolellisesti, sillä epäsopiva meikki voi pahentaa aknea. Tämä johtuu siitä, että meikki voi tukkia ihohuokosia (eli edistää näppylöiden muodostumista). Ja koska joskus unohdamme poistaa meikin sekä puhdistaa sienet ja siveltimet, joissa bakteerit lisääntyvät.

 

Valmistele ihosi ennen meikin levittämistä

Puhdista akneiho 

Ihon puhdistus aamulla on yksi vaihe, jota ei kannata jättää väliin, sillä se on tärkeää yön aikana tuotetun talin poistamiseksi. Jos ihosi on rasvoittuva, voit käyttää joko misellivettä tai hellävaraista, saippua-aineetonta puhdistusgeeliä. Valitse mielestäsi miellyttävin koostumus. Jos ihosi on kuiva ihotautilääkärin määräämän aknehoidon jälkeen, valitse akneiholle suunniteltu rauhoittava voidemainen puhdistusaine.

Akneihon hoito ja kosteutus

Levitä seuraavaksi paikallishoitotuote tai kohdennettu hoitotuote, jos käytät sellaista, tai suoraan kosteusvoide. Jälleen kerran tuotteen valinta on tärkeää ja riippuu ihotyypistäsi. Jos akneihosi on yleensä rasvoittuva, valitse kevyt, hyvin imeytyvä voide, joka sisältää imukykyisiä mikrokapseleita kosteuttamaan ja tekemään ihosta mattapintaisen. Jos taas olet kuivattavassa ihotautihoidossa, rauhoittava ja ravitseva voide on parempi. Joka tapauksessa, sen koostumuksen ei pitäisi tukkia ihohuokosia ja sen tulisi olla tarkoitettu epäpuhtauksista kärsivälle iholle.

Akneihosta huolehtiminen

 

av_acne_femme_creme_visage_1x1

Sen jälkeen kun päätin huolehtia ihostani ja poistaa meikin joka ilta, iho-ongelmani ovat vähentyneet huomattavasti, ihoni on kirkkaampi ja käytän vähemmän meikkiä.

Elise

Lievästä keskivaikeaan tai vaikeaan, jokaisella aknetyypille on oma meikkinsä

Juuri niin! Oletko valmis meikkaamaan? Seuraavassa muutamia vinkkejä siitä, miten meikkiä kannattaa käyttää aknen vakavuuden mukaan. Tavoitteena on peittää näppylöitä ja arpia sekä tasoittaa ihon sävyä.

Lievästä kohtalaiseen akneen

Käytä beigen sävyistä peitekynää peittääksesi pienet näppylät. Käytä pumpulipuikkoa peitevoiteen reunojen häivyttämiseen. Vinkki: tasaisemman ihonsävyn aikaansaamiseksi ja laajentuneiden ihohuokosten peittämiseksi voit levittää nestemäistä meikkivoidetta koko kasvoillesi sienellä.

Vaikea akne

Aloita levittämällä sormellasi hieman korjauspuikkoa näppylään: vihreää punaisiin näppylöihin, keltaista violetteihin (tavallisia vaalealla iholla), korallinsävyä ruskeisiin arpiin. Taputtele tuotetta, kunnes sen väri muuttuu harmaaksi. Tasoittaaksesi ihonsävyäsi ota sienellä kiinteää meikkivoidetta. Taputtele sitä korjauspuikolla peitetyiden näppylöiden päälle. Jos haluat läpikuultavan lopputuloksen muille kasvoille, tasoita meikkivoide kasvojen reunoja kohti. Viimeistele levittämällä läpikuultavaa puuteria.

 

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI

Jos haluat korostaa kasvojasi ja piirteitäsi, älä unohda viimeistä silausta! 

Kiinnitä meikki ja tee ihosta mattapintainen läpikuultavalla puuterilla. Levitä sitä koko kasvoille aloittaen kasvojen ääriviivoista ja siirtyen kohti kasvojen keskiosaa, jotta lopputulos olisi kevyempi ja jotta vältät näppylöiden korostamisen. Mikään ei voita poskipäiden korostamista ripauksella aurinkopuuteria tai korostusväriä!

Jos haluat saada meikkisi kestämään pidempään ilman ylimääräistä kerrosta, suihkuta kasvoillesi hieno sumutus terveyslähdevettä. Muista puhdistaa meikkisienesi ja siveltimesi huolellisesti! Miksi? Estääksesi meikkivälineisiin jääneiden epäpuhtauksien kerrostumisen iholle ja uusien näppylöiden muodostumisen.

Oikeanlainen aknemeikki

Kaikki meikkituotteet eivät ole samanlaisia, kun on kyse ihon korjaamisesta, tasoittamisesta ja korostamisesta. Peittääksesi ihon virheet tukahduttamatta ihoa ja aiheuttamatta uusien näppylöiden syntymistä, turvallisinta on käyttää lääketieteellistä korjaavaa meikkiä, joka on suunniteltu ihotyypillesi ja joka ei tuki ihohuokosia. Löydät tuotteita apteekeista ja kauneusliikkeistä.

Samasta tuotesarjasta

Ratkaisumme aknemeikkiin

Akneiholle suunnitellut Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Poistaa meikin - Mattapinnan jättävä - Puhdistaa - Puhdistava

Palaa alkuun