Sisältö

Kasvomaski ja akne

Keväällä 2020 uusi asuste vakiintui elämäämme: kasvomaski. Kouluissa, toimistoissa, julkisissa liikennevälineissä ja muissa julkisissa tiloissa siitä tuli vakio ”asuste” pitämään COVID-19-virus loitolla. Joillekin sen käytöstä on kuitenkin ollut haittapuolensa, sillä se on saattanut pahentaa aknea. Annamme sinulle vinkkejä tilanteen hallintaan.

Kasvomaskin vaikutukset iholle

Kasvomaskin vaikutukset iholle

Olipa kyseessä kotitekoinen tai kaupasta ostettu kirurginen kasvomaski, maskin käyttämisestä on tullut välttämätön tapa. Vaikka sen tarkoitus on suojata meitä koronavirukselta (mutta myös flunssalta ja muilta virustaudeilta), on todettu, että se voi myös aiheuttaa joitakin haittoja iholle.

Maski peittää nenän ja kasvojen alaosan aina leukaan asti ja se voi aiheuttaa ärsytystä (punoitusta, kutinaa jne.) sekä aiheuttaa tai pahentaa olemassa olevia ihosairauksia, kuten aknea. 

Akneiho

Miksi aknea ilmestyy kasvomaskin alle?

Miksi aknea ilmestyy kasvomaskin alle?

Kuumuuden, hankauksen ja kosteuden vuoksi iho ”tukehtuu” maskin alle. Bakteerit lisääntyvät ja talin virtaus häiriintyy. Tuloksena näppylöitä voi ilmaantua erityisesti alueille, joilla on runsaasti talirauhasia, kuten nenässä ja leuassa. Jotta pysyisit tehokkaasti suojautuneena ja antaaksesi ihon hengittää, maskin on istuttava tiiviisti mutta ei liian tiiviisti.

Miten voin estää aknen syntymisen tai pahenemisen? Ensinnäkin noudattamalla voimassa olevia suosituksia: vaihda kertakäyttömaskisi säännöllisesti (neljän tunnin välein tai heti, kun se kostuu) ja pidä asianmukaisesti pestävä kangasmaskisi puhtaana. Epäpuhtaudet jäävät pestävien maskien kankaaseen ja jos niitä ei puhdisteta kunnolla, niistä tulee entistäkin ärsyttävämpiä ja ne tukkivat ihohuokoset.

Lisätietoa näppylöistä

Olen saanut paljon enemmän näppylöitä sen jälkeen, kun aloin käyttää kasvomaskia koulussa. Näen selvästi eron, kun en käytä maskia. Mutta jos käytän voidetta, saan vähemmän näppylöitä.

Mathéo, 15 vuotta

Mikä on sinun ihonhoitorutiinisi kasvomaskiin liittyvän aknen hoitoon?

Puhdistus ja kosteutus ovat hyvän päivittäisen ihonhoitorutiinin perusta. Tämä on vieläkin tärkeämpää kasvomaskia käytettäessä.

Puhdista ihosi

Puhdistusgeeli, misellivesi, hellävarainen puhdistusvoide... Puhdistaaksesi ihosi ja poistaaksesi talin ja epäpuhtaudet, jotka kerääntyvät kasvomaskin alle, sinulla on paljon valinnanvaraa. Valitse sinulle parhaiten sopiva koostumus ja käytä sitä aamuin illoin. Sen tulisi sopia ihotyypillesi ja ehkäistä epäpuhtauksia tukkimatta ihohuokosia.

Kosteuta ihoasi

Jotta iho ei ”tukehtuisi” eikä aknea ilmaantuisi tai se pahenisi, suosittelemme käyttämään mattapinnan jättävää tai epäpuhtauksia torjuvaa ihonhoitotuotetta, joka antaa ihon hengittää, vaikuttaa erityisesti näppyihin ja estää niiden ilmaantumisen uudelleen. Illalla kun et enää käytä kasvomaskia, levitä epäpuhtauksia ehkäisevää tai silottavaa yöhoitotuotetta.

 

Akneiho

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI

Pitäisikö meikin käyttö lopettaa?

Mikään ei estä sinua käyttämästä meikkiä, joko itsesi takia tai peittääksesi aknenäppylöitä. On kuitenkin tärkeää noudattaa suosituksia ja valita oikeat tuotteet: esimerkiksi paksuna kerroksena levitetty meikkivoide voi tukkia huokoset entisestään. Tukkeutuneet ihohuokoset kostuneen tai likaisen maskin alla ovat otollinen ympäristö aknen kehittymiselle tai pahenemiselle.

Välttääksesi nämä haitat käytä apteekeista ja kauneusliikkeistä saatavia dermokosmetiikkatuotteita, joissa on medikaalinen meikkimerkintä tai jotka on tarkoitettu herkälle iholle. Ne peittävät, mutta eivät tuki ihohuokosia, ja antavat ihosi hengittää.

Meikki aknen peittämiseksi

 

Oikeat toimenpiteet kasvomaskiin liittyvää aknea vastaan

Oikeat toimenpiteet kasvomaskiin liittyvää aknea vastaan

Sinulla saattoi olla aknea jo ennen maskien laajamittaista käyttöä. Tai se saattoi ilmestyä sittemmin. Vastusta joka tapauksessa kiusausta kosketella näppylöitäsi, jos haluat välttää bakteerien lisääntymisen ja uusien syntymisen. Kun suositukset ja olosuhteet sallivat, poista maski muutamaksi minuutiksi ja suihkuta ihollesi terveyslähdevettä, jolla on rauhoittavia, pehmentäviä ja ärsytystä ehkäiseviä ominaisuuksia. Ihosi kiittää sinua!

Samasta tuotesarjasta

Ratkaisumme kasvomaskiin liittyvään akneen

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet on suunniteltu ihoasi varten

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Poistaa meikin - Mattapinnan jättävä - Puhdistaa - Puhdistava

Cleanance Comedomed

Cleanance Comedomed

Vähentää ylimääräistä talia - Vähentää epäpuhtauksia - Ihohuokosia kiinteyttävä

Cleanance Mattifying Emulsion

Cleanance Mattifying Emulsion

Kosteuttaa - Mattapinnan jättävä - Vähentää epäpuhtauksia

Palaa alkuun