Sisältö

Rasvoittuvan ihon ihonhoitorutiini

Jokaisella ihotyypillä on oma hoitorutiininsa, ja rasvoittuva iho vaatii erityishuomiota. Ihoa tulee puhdistaa ja kosteuttaa, mutta ei ihan miten tahansa. Autamme sinua löytämään oikeat tuotteet, jotka tasapainottavat rasvoittuvaa ihoasi kuorimatta sitä tai olematta liian voimakkaita. Vinkkejä terveemmän (ja kauniimman!) ihon hoitoon.

av_acne_maquillage_peau-grasse_1x1

Rasvoittuvan ihon tunnistaminen

Ihotyyppisi tunnistaminen on ensisijaisen tärkeää, jotta voit valita ihollesi sopivat tuotteet
Rasvaisen ihon tunnistaa siitä, että koko kasvot kiiltävät, koska iho tuottaa liikaa talia. Ihohuokoset eli pienet reiät, joiden kautta tali kulkeutuu, ovat laajentuneet ja hyvin näkyvissä. Epäpuhtauksia syntyy, kun ihohuokoset tukkeutuvat. Jos käytät meikkiä, meikkivoide ei pysy iholla koko päivää, vaan sitä on korjattava säännöllisesti. Lisäksi myös päänahka oireilee ja hiukset rasvoittuvat helposti.
Jos tunnistat itsesi tästä kuvauksesta, sinulla on todennäköisesti rasvoittuva iho.

Mistä rasvoittuva iho johtuu?

”Minulle sanotaan, että rasvoittuva iho ikääntyy paremmin kuin kuiva iho, mutta en voi sietää kiiltävää ihoani ja laajentuneita ihohuokosia…”

Emilie, 29 vuotta

Mitä tuotteita rasvaisen ihon puhdistamiseen tulisi käyttää?

Rasvaisen ihon hoito alkaa puhdistuksella. On tärkeää puhdistaa iho ja vähentää ylimääräistä talia. Tähän on useita keinoja.

Puhdistusgeeli

Alkoholiton tai saippua-aineeton puhdistusgeeli on hellävaraisin vaihtoehto rasvoittuvan ihon hoitoon. Puhdistusgeeliä käytetään aamulla poistamaan yöllä erittynyt tali ja illalla poistamaan päivän aikana kertynyt tali, meikki ja epäpuhtaudet. Puhdistusgeeli levitetään kostealle iholle ja huuhdellaan pois. Suihkuta lopuksi kasvoille rauhoittavaa ja ärsytystä ehkäisevää Terveyslähdevettä, joka poistaa vesijohtoveden kalkkijäämät ja kloorin sekä rauhoittaa ja pehmentää ihoa. Suihkuta vettä kasvoille ja hiero sormenpäilläsi jäljellä olevien epäpuhtauksien poistamiseksi.

Misellivesi 

Se sitoo talin ja epäpuhtaudet ”misellien” ansiosta, jotka ovat pieniä hiukkasia, jotka vetävät rasva-aineita puoleensa. Erittäin hellävarainen misellivesi poistaa meikin ja puhdistaa herkän ja rasvoittuvan ihon aamuin ja illoin. Kätevä ja nopea kaksivaiheinen tuote (meikinpoistoon ja puhdistukseen) voidaan levittää vanulapulla, eikä sitä tarvitse huuhdella pois. Täydellinen tuote, kun olet laiska poistamaan meikkiäsi...

 

Miten kosteuttaa rasvoittuvaa ihoa

Rasvoittuva iho ei tarkoita sitä, etteikö se tarvitsisi kosteutusta – päinvastoin! Levitä rasvoittuvalle ihollesi aamupuhdistuksen jälkeen kevyt, hyvin imeytyvä, mattapinnan jättävä päivävoide, joka vähentää ylimääräistä rasvaisuutta, kosteuttaa ja suojaa ihoa. Tuotetta voidaan käyttää meikinalusvoiteena, mutta muista käyttää meikkiä, joka ei tuki ihohuokosia. Puhdista meikki illalla puhdistusgeelillä tai misellivedellä, ja kosteuta iho rasvoittuvalle iholle tarkoitetulla voiteella. Tarvittaessa voit myös käyttää epäpuhtauksia ehkäisevää hoitotuotetta. 

Kaikki meikkivinkkimme rasvoittuvalle iholle

 

av_acne_peau-grasse_creme_1x1

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI 

Rasvoittuva ihosi tarvitsee myös syväpuhdistusta.

Puhdistus ja kosteutus ovat osa rasvoittuvan ihon päivittäistä hoitorutiinia. Jotta iho voisi hengittää ja saisi heleyttä, voit käyttää hellävaraista kuorintahoitoa tai puhdistusnaamiota. Nämä ”vapauttavat” ihohuokoset poistamalla ylimääräisen talin, kuolleet solut ja epäpuhtaudet perusteellisesti. Ole kuitenkin varovainen ja käytä näitä naamioita korkeintaan kerran tai kahdesti viikossa, ja aina sellaisten tuotteiden rinnalla, jotka eivät ole liian voimakkaita eivätkä kuori ihoa. Jos ihoa hoidetaan liian voimakkailla tuotteilla, se reagoi paksuuntumalla ja tuottamalla enemmän talia, mitä on juuri tarkoitus välttää. 

Hyviä vinkkejä rasvoittuvan ihon hoitoon

Hyviä vinkkejä rasvoittuvan ihon hoitoon

Vaikka iho vaikuttaa paksummalta ja vahvemmalta kuin kuiva iho, myös rasvainen iho tarvitsee pehmentämistä. Tärkeintä on käyttää tälle ihotyypille tarkoitettuja tuotteita ja käyttää niitä hellävaraisesti. Käytä sormenpäitäsi puhdistusaineen, voiteen tai kuorinta-aineen levittämiseen, äläkä hankaa ihoa, jos käytät vanulappua ja misellivettä. 

Samasta tuotesarjasta

Ratkaisuja rasvaisen ihon hoitoon

Eau Thermale Avène -tuotteet on suunniteltu auttamaan sinua viihtymään jälleen ihossasi

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Poistaa meikin - Mattapinnan jättävä - Puhdistaa - Puhdistava

Cleanance Cleansing Gel

Cleanance Cleansing Gel

Mattapinnan jättävä - Puhdistaa

Cleanance Mattifying Emulsion

Cleanance Mattifying Emulsion

Kosteuttaa - Mattapinnan jättävä - Vähentää epäpuhtauksia

Palaa alkuun