Sisältö

Elämäntapavinkkejä aknen kanssa elämiseen

Aknen vaikeudesta riippuen hoito voi kestää enemmän tai vähemmän aikaa. Odottaessasi, että ihosi paranee, voit yrittää omaksua uusia tapoja, jotka ovat hyväksi sekä ihollesi että mielellesi. Tutustu oppaaseen!

av_acne_adolescent_relax_respiration_1x1

Vähennä stressiä

Akne on usein monien tekijöiden yhdistelmä. Ensinnäkin hormonit aiheuttavat aknen ensiesiintymisen nuoruusiässä. Ne edistävät talineritystä ja näppylöiden syntymistä (80 % teini-ikäisistä kärsii aknesta!)* kasvoille, selkään, kaula-aukolle ja hartioille.... 

Myös muut tekijät voivat selittää aknea: perinnöllisyys (onko vanhempasi kärsineet aknesta?), mutta myös elämäntavat. Esimerkiksi stressi voi lisätä talintuotantoa. Olemme kaikki huomanneet tämän tenttiä tai treffejä edeltävänä iltana: näppylä ilmestyy aina pahimmalla mahdollisella hetkellä!

Miten vähentää stressiä, joka aiheuttaa aknen puhkeamista? Jos meillä vain olisi jokin ihmeresepti... Miksi et aloittaisi harrastamalla rentouttavia aktiviteetteja, kuten joogaa, sofrologiaa tai meditaatiota? Erilaiset hengitysmenetelmät karkottavat stressiä ja parantavat kehon ja siten myös ihon hapensaantia. Kasvosi hyötyvät: ihosi on raikkaampi ja kirkkaampi ja aknen oireet vähenevät.

 

Säännöllinen liikunta voi myös auttaa aknen hoidossa. Liikunnan, kuten minkä tahansa hoidon, tulokset eivät ole välittömiä, joten sinun on oltava sinnikäs!

Joris Palomé, yleisurheiluvalmentaja

Liiku enemmän, nuku paremmin

Jos harrastat mieluummin jalkapalloa tai juoksemista kuin rentoutumista, sekin käy! Liikkumisesta on vain hyötyä, sillä se stimuloi mielihyvähormonien (erityisesti endorfiinien) tuotantoa, mikä vaikuttaa myönteisesti stressiin. 

Fyysinen aktiivisuus parantaa myös verenkiertoa, mikä saa sinut näyttämään paremmalta ja kohottaa itseluottamustasi! Varsinkin jos noudatat muutamia yksinkertaisia sääntöjä. Iho kannattaa esimerkiksi puhdistaa ennen liikuntasuoritusta ja heti sen jälkeen, jotta meikki tai tali eivät keräänny huokosiin hien kanssa, tuki niitä ja aiheuta aknea. Jos liikut ulkona, on käytettävä aurinkovoidetta (muista, että aurinko ja akne eivät sovi yhteen). 

Kaksi tai kolme kertaa viikossa liikkuminen parantaa unen laatua, joka on yksi terveen ihon takaajista.

Auringon vaikutukset akneihoon

 

av_acne_adolescents_sport-collectif_1x1

Noudata monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota

Aknen vastaista ruokavaliota ei ole olemassa, mutta muutamaa yksinkertaista sääntöä noudattamalla voidaan välttää aknen paheneminen.

Elintarvikkeet, joita kannattaa varoa

Aknea edistävistä elintarvikkeista on monia ennakkokäsityksiä. Tiedämme nyt hieman enemmän niistä elintarvikkeista, jotka todella vaikuttavat akneen: ne ovat pääasiassa elintarvikkeita, joilla on korkea glykeeminen indeksi, toisin sanoen runsaasti sokeria sisältävät elintarvikkeet. Makeisia, sokeripitoisia virvokejuomia, levitteitä ja suklaapatukoita kannattaa välttää, mutta myös sipsejä, hampurilaisleipää jne. Niitä voi syödä, mutta kohtuudella.

Suositeltavat elintarvikkeet tapauksesta riippuen

Mitä vähemmän jalostettuja ja prosessoituja elintarvikkeita, sitä parempia ne ovat kehollesi ja ihollesi, kunhan noudatat monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää proteiineja sekä rasvoja, kuituja ja hiilihydraatteja. Kananmunat, liha ja rasvainen kala, kuivatut ja tuoreet vihannekset, täysjyvävilja ja hedelmät ovat suositeltavia elintarvikkeita.

Aknea pahentavat tekijät

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI 

Kauniin ihon salaisuus on myös kosteutus. Mutta miten?

Pitääkö juoda litroittain vettä aknesta eroon pääsemiseksi? Se ei ole niin yksinkertaista, eivätkä asiantuntijatkaan suosittele sitä. Tiedetään, että kehosi tarvitsee päivittäin riittävästi nestettä, jotta virtsan ja hien kautta menetetty vesi voidaan korvata ja jotta ihosi pysyy terveenä. Tämä nesteytys saavutetaan tietysti juomalla vettä, mutta myös syömällä hedelmiä ja vihanneksia sekä keittoja ja yrttijuomia. 

Akneihosta huolehtiminen

Oikeat toimet aknen hoitoon

Urheilu stressin lievittämiseksi ja paremman unen saamiseksi, tasapainoinen ruokavalio, nesteytyksen muistaminen... Nämä tavat voivat auttaa sinua tuntemaan olosi paremmaksi kehossasi ja ihossasi. Iholle käytettävien tuotteiden valinta on myös tärkeää, sillä epäsopivat tuotteet voivat lisätä aknea. Valitse akneihosi puhdistamiseen, kosteuttamiseen, suojaamiseen, puhdistamiseen ja rauhoittamiseen erityisesti sinulle suunnitellut koostumukset.

Mikä on suositeltavaa ja mikä ei

Samasta tuotesarjasta

Ratkaisuja akneihon hoitoon

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet on suunniteltu ihoasi varten

Cleanance Cleansing Gel

Cleanance Cleansing Gel

Mattapinnan jättävä - Puhdistaa

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Poistaa meikin - Mattapinnan jättävä - Puhdistaa - Puhdistava

Palaa alkuun