Sisältö

Miten elää arkea aknen kanssa

Akne herättää monia kysymyksiä jokapäiväisessä elämässä. Miten siitä pääsee eroon? Pitäisikö minun olla meikkaamatta? Pitäisikö minun muuttaa ruokavaliotani? Edistääkö kasvojen meikkaaminen aknen puhkeamista? (Tämä on hyvin yleinen kysymys) Tässä ovat asiantuntijoidemme vastaukset kysymyksiisi.

Mikä on suositeltavaa aknen kanssa ja mikä ei

Mikä on suositeltavaa aknen kanssa ja mikä ei

Aknesta eroon pääsemiseksi jokaiselta löytyy vinkkinsä tai isoäitinsä niksi. Kaikkia näitä ”hyviä ideoita” on kuitenkin syytä varoa. Ihon puhdistaminen on tärkeää, mutta älä sekoita ”puhdistamista” ja ”kuorimista” keskenään. Näppylöiden puristelu on houkuttelevaa, mutta se vain pahentaa tulehdusta. Tässä tärkeimmät tavat, joita noudattaa ja joita välttää.

Hyvät ja huonot tavat

Olen kärsinyt aknesta 12 vuotta... Piilottaakseni kurjuuteni käytän meikkiä, ja onneksi tämä ratkaisu on olemassa, koska olen päivittäin tekemisissä asiakkaiden kanssa. En kehtaa esiintyä näppylöiden kanssa... vaikka se säästäisi aikaa aamuisin!

Coline, 26 vuotta

Akne: meikkiä voi käyttää joka päivä

Jos luotat meikkiin peittääksesi kauneusvirheitäsi, se on täysin mahdollista! Se on jopa hyvä idea. Kunhan valitset oikeat tuotteet (jotka eivät tuki ihohuokosia) ja omaksut oikeat tavat (kuten huolellinen meikinpoisto joka ilta). Olemme täällä kertoaksemme sinulle kaiken.

Akneihon meikkaaminen

Mukauta ruokavaliosi

Mukauta ruokavaliosi

Aknen kehittyminen riippuu myös siitä, mitä syöt. Tähänkin asiaan liittyy monia ennakkoluuloja. Aiheuttaako roskaruoka näppylöitä? Periaatteessa liika rasva ei ole aknea pahentava tekijä. Toisaalta nopeat sokerit, joilla on korkea glykeeminen indeksi, vaikuttavat aknen syntyyn ja pysyvyyteen. Karkkeja ja makeisia tulisi siis välttää! Hampurilaisleipää ja sipsejä (jotka sisältävät piilosokeria) tulisi syödä kohtuudella.

Elämäntapavinkkejä aknen kanssa elämiseen
Taistellaksesi aknea vastaan lähde liikkeelle!

Taistellaksesi aknea vastaan lähde liikkeelle!

Ei ole mikään salaisuus, että hyvinvointisi riippuu mielenrauhastasi. Liikunta voi auttaa sinua voimaan paremmin! Liikkuminen auttaa pääsemään eroon väsymyksestä, puhdistamaan ihoa ja kehoa sekä antamaan kasvoillesi välittömän hehkun. Äläkä unohda juoda vettä: iho saa siten kosteutta ja uudistuu myös sisältäpäin.

Elämäntapavinkkejä aknen kanssa elämiseen

YSTÄVÄN JA ASIANTUNTIJAN VINKKI

Olet varmasti huomannut, että kesällä aurinko antaa sinulle kauniin ihon ja vähentää aknen merkkejä. Tämä ilmiö ei ole kuitenkaan kestävä, sillä kun loma on ohi, akne palaa takaisin. Tämä aknen uudelleen puhkeaminen tunnetaan nimellä ”rebound-ilmiö”. Suojaudu aina auringolta SPF 50 -suojakertoimella.

Auringon vaikutukset akneihoon

Akne COVID-19:n aikana

Akne COVID-19:n aikana

Oletko kuullut masknesta? Tätä uudissanaa käytetään kuvaamaan aknea, joka liittyy naamion käyttämiseen. Kasvomaksi voi ”tukahduttaa” ihon, jolloin se on alttiimpi aknen puhkeamiselle. Neuvomme jatkamaan ihonhoitorutiinejasi aamuin ja illoin. Käytä puhdasta maskia joka päivä, sillä kosmetiikka ja voiteet voivat kertyä maskiin, mikä ärsyttää entistä enemmän ihoa ja tukkii ihohuokosia. Ei ole olemassa mitään tiukkoja sääntöjä sen suhteen, millaista maskia kannattaa käyttää. Kokeile erilaisia maskeja muutaman päivän ajan selvittääksesi, mikä niistä sopii sinulle parhaiten...

Kasvomaskin käyttö ja akne

Vastauksia kysymyksiisi

Toden erottaminen tarusta: siksi olemme täällä.

Kyllä. Kun hiki on liian kauan kosketuksissa ihon kanssa, se edistää bakteerien kehittymistä, jotka voivat aiheuttaa näppylöitä tai mustapäitä. Siksi urheilun jälkeen on syytä mennä suoraan suihkuun ja muistaa puhdistaa kasvot sopivalla ihonhoitotuotteella.

Tämä ei ole totta. Vaikkakin sinun on oltava hellävarainen. Käytä mieluummin parranajogeeliä kuin vaahtoa, koska se tarttuu karvoihin paremmin, mikä helpottaa parranajoa. Näin vältät itsesi naarmuttamisen tai näppylöidesi raapimisen. Aja partasi hiusten kasvusuuntaan varovasti ja painamatta. Äläkä käytä alkoholipohjaista after shave -tuotetta!

Totta. Aknen kehittymisen riski on 1,4 kertaa suurempi, kun unemme on häiriintynyt ja heräämme väsyneinä. Tämä on usein merkki fyysisestä ja/tai psyykkisestä stressistä. Siksi on tärkeää nukkua hyvin. Vähennä ruutuaikaa tai jopa vältä ruutujen katsomista ennen nukkumaan menoa...

Ratkaisuja akneihon hoitoon

Cleanance-ihonhoitotuotteemme on suunniteltu ihoasi varten
AV_CLEANANCE_Brand-website_CLEANANCE-COMEDOMED-anti-blemish-concentrate_30ml_Packshot_Product-page_600x725_3282770202854-png

Cleanance Comedomed Anti-Blemish Concentrate

Pieni ihme iholleni. Siitä on paljon apua ihoni virheiden vähentämisessä. Kahden kuukauden aikana se on todella auttanut! En malta odottaa tuloksia muutaman kuukauden kuluttua ja toivon, että näppylät katoavat lopullisesti.

Margot, 26 vuotta

Cleanance Comedomed Anti-Blemish Concentrate
Palaa alkuun