Sisältö

Rasvoittuvan ihon syyt

Kiiltääkö kasvojesi iho, onko siinä paljon epäpuhtauksia eikä meikki kestä koko päivää? Siinä tapauksessa sinulla on todennäköisesti rasvoittuva iho. Mistä rasvoittuva iho johtuu? Voidaanko sen oireita lieventää? Vastaus on kyllä!

Hormonit ovat rasvoittuvan ihon pääasiallinen syy

Hormonit ovat rasvoittuvan ihon pääasiallinen syy

Rasvoittuvan ihon syy on tali. Talirauhaset erittävät talia ihon alla, ja syntymästä lähtien talin tarkoitus on suojata ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä peittämällä se kevyellä rasvaisella suojakalvolla. Murrosiässä iho alkaa hormonien vaikutuksesta tuottaa enemmän talia. Ihosta tulee kiiltävä ja rasvoittuva, ja talia poistavat ihohuokoset tukkeutuvat usein. Tämä aiheuttaa ihon ”tukehtumisen”. Iholle syntyy epäpuhtauksia: näppylöitä, mustapäitä tai aknea, tai kaikkia näitä samanaikaisesti! Tämä ilmiö koskettaa sekä tyttöjä että poikia, ja se voi kestää aikuisuuteen asti. 

”Päivän aikana minun on joskus pyyhittävä useasti ihoni rasvoittuvat alueet, jotta ihoni ei kiiltelisi. Käytän pientä nenäliinaan palaa, se on paras, sillä se on hyvin imukykyistä.”

Pauline, 33 vuotta

Muita rasvoittuvan ihon syitä

Rasvoittuva iho ei liity ainoastaan murrosiässä tapahtuviin hormonaalisiin muutoksiin. Siihen liittyy muitakin tekijöitä aina perinnöllisyydestä alkaen. Kysy vanhemmiltasi, oliko heillä myös nuorempana rasvoittuva iho! 
Myös ympäristösi ja elämäntapasi voivat selittää kiiltävän ihosi: ilmansaasteet, stressi, ruokavalio, tupakointi ja alkoholi vaikuttavat voimakkaasti ihon tasapainoon. Muista kohtuu kaikessa...
Talin määrä muuttuu myös lämpötilan ja vuodenaikojen mukaan: yksi aste lisää talin tuotantoa 10 %! Siksi iho on keväällä ja kesällä rasvoittuvampi.

Tietoa pahentavista tekijöistä

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI 

Rasvoittuva iho ei ole pelkästään huono asia!

Jos rasvoittuva iho tuottaa liikaa talia, pitäisikö se yrittää poistaa kokonaan? Ei, sillä tali on osa ihon läpäisyestettä. Se toimii suojakilpenä ulkoisia haittatekijöitä vastaan ja auttaa suojaamaan ihoa niiltä. Siksi on parasta yrittää vähentää talintuotantoa oikeilla tuotteilla. Toinen etu on se, että rasvoittuva iho on kuivaa ihoa paksumpi ja kestää paremmin ihon ikääntymistä. Ensimmäiset juonteet ilmestyvät rasvoittuvalle iholle myöhemmin!

Oikeat keinot rasvoittuvan ihon hoitoon

Oikeat keinot rasvoittuvan ihon hoitoon

Puhdistus, kosteutus, meikki... Rasvoittuvalla iholla on erityisiä tarpeita, varsinkin jos se on altis epäpuhtauksille. Hyvä perussääntö on valita tuotteita, jotka ovat hellävaraisia eivätkä tuki ihohuokosia ja tietysti sopivat rasvoittuvalle iholle. Jos ne ovat liian voimakkaita tai kuorivia, iho reagoi tuottamalla enemmän talia. Silloin parannuskeinosta tulee pahempi kuin itse taudista! Saat parhaat tulokset hellävaraisella, säännöllisellä ihonhoidolla. 

 

Rasvoittuvan ihon hoito

Samasta tuotesarjasta

Ratkaisuja rasvaisen ihon hoitoon

Eau Thermale Avène -tuotteet on suunniteltu auttamaan sinua viihtymään jälleen ihossasi

Cleanance Mattifying Emulsion

Cleanance Mattifying Emulsion

Kosteuttaa - Mattapinnan jättävä - Vähentää epäpuhtauksia

Palaa alkuun