Sisältö

Akneihon hoito teini-ikäisillä

Akne on todellisuutta noin 80 %:lle* teini-ikäisistä ja se koskettaa sekä tyttöjä että poikia. Hyvä uutinen on, että hyvällä hygienialla ja hoidolla akne yleensä häviää, jos se ei ole vaikea. Seuraavassa vinkkejä lievän tai keskivaikean akneihon hoitoon.

Mitä akne on?

Ensimmäiset aknenäppylät ilmaantuvat murrosiässä talintuotantoa stimuloivien hormonaalisten muutosten seurauksena. Iho rasvoittuu, ja talin voi olla vaikea poistua ihohuokosista. Aknea alkaa ilmaantua kasvoihin, selkään, hartioihin ja kaula-aukkoon.

Myös muut tekijät voivat vaikuttaa akneen, kuten geenit (kysy vanhemmiltasi, onko heillä ollut aknea), stressi, tupakointi, saasteet, tietyt lääkkeet ja sokeripitoinen ruokavalio. Kosmetiikka voi olla myös syyllinen, jos sitä ei ole suunniteltu erityisesti akneiholle.

Miten aknea voidaan vähentää? Noudata asianmukaista päivittäistä ihonhoitorutiinia. Koska akneiho tuottaa enemmän talia... Ja enemmän näppylöitä.

Kokeilin monia voiteita, mutta mikään ei auttanut, vaan näppylät tulivat aina takaisin! Apteekissa neuvottiin minua noudattamaan yksinkertaisuutta ja kiinnittämään enemmän huomiota elämäntapoihini, ja ihoni laatu on parantunut sen jälkeen huomattavasti!

Mathilde, 18 vuotta

Akneihosta huolehtiminen: puhdistus

Akneiho on usein rasvoittuva, mutta jotkin hoidot voivat kuivattaa sitä. Miten puhdistaa iho vahingoittamatta sitä

Ihoni on rasvoittuva ja minulla on lievä tai keskivaikea akne

Iho on hyvä pitää mattapintaisena ja puhtaana. Mitkä ovat parhaat keinot? Ylimääräinen tali ja epäpuhtaudet edistävät ihohuokosten tukkeutumista, joten niistä pitää päästä eroon. Käytä hellävaraista, saippua-aineetonta puhdistusgeeliä tai misellivettä aamuin ja illoin.

Iho kuivuu aknenhoidon jälkeen

Jos iho on heikentynyt ihotautilääkärin määräämän hoidon seurauksena, varo ”kuorimasta” ihoa entisestään. Käytä hellävaraista puhdistusvoidetta, joka on suunniteltu erityisesti akneiholle ja herkälle iholle ja joka auttaa palauttamaan ja suojaamaan ihon läpäisyestettä.

Elämä aknen kanssa

Akneihosta huolehtiminen: mikä voide valita?

Kosteusvoiteen valinta riippuu myös ihosi tilanteesta. Rasvoittuva vai kuivunut iho?

Iho on rasvoittuva ja siinä on muutamia aknenäppylöitä

Puhdistuksen jälkeen ihoa tulee kosteuttaa. Vaikka iho on rasvoittuva, se tarvitsee silti kosteutusta! Käytä kevyttä, rasvatonta päivävoidetta, jossa on imukykyisiä mikrokapseleita, jotka jättävät ihosi mattapintaiseksi. Kosteusvoiteen tulisi myös olla koostumukseltaan epäpuhtauksia ehkäisevä eikä sen tulisi tukkia ihohuokosia, jotta näppylöiden muodostumista voitaisiin ehkäistä ja vähentää. Voit myös käyttää kuorivaa naamiota, jolla on imukykyisiä ja puhdistavia ominaisuuksia, mutta käytä sitä enintään kaksi kertaa viikossa.

Iho kuivuu aknenhoidon jälkeen

Pieni vinkki ennen kosteutusta: suihkuta kasvoillesi terveyslähdevettä! Tämä auttaa rauhoittamaan ihoa puhdistuksen jälkeen ennen kuin levität aknehoitojen kuivattamalle iholle tarkoitettua voidetta. Kosteusvoiteen tulisi olla rauhoittava ja ravitseva ihon läpäisyesteen ja mukavuuden palauttamiseksi. Kun iho on liian kuiva, kuorintaa tulisi välttää.

Elämä aknen kanssa

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI 

Epäpuhtauksiin voidaan puuttua ennen kuin niistä tulee näkyviä näppylöitä.

Jotkut innovatiiviset ihonhoitotuotteet on erityisesti suunnattu mikrokomedoille. Se on komedoa eli aknenäppylää edeltävä vaihe. Tällainen hoitotuote vaikuttaa olemassa oleviin mikrokomedoihin ja estää uusien muodostumista. Kun pääsemme ongelman ytimeen, voimme katkaista noidankehän!

Akneihon oikeanlainen hoito

Ennen akneihon hoitoa, sinun on ensin arvioitava ihosi huolellisesti. Onko ihosi rasvoittuva? Onko se kuiva? Onko iholla paljon näppylöitä? Oireidesi perusteella voit valita ihollesi paremmin sopivat puhdistus- ja kosteutustuotteet. Mutta ensimmäinen (ja vaikein) neuvo on olla puristelematta näppylöitä!

Ratkaisuja akneihon hoitoon

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet on suunniteltu ihoasi varten
Samasta tuotesarjasta
Cleanance Cleansing Gel

Cleanance Cleansing Gel

Mattapinnan jättävä - Puhdistaa

Cleanance Comedomed

Cleanance Comedomed

Vähentää ylimääräistä talia - Vähentää epäpuhtauksia - Ihohuokosia kiinteyttävä

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Poistaa meikin - Mattapinnan jättävä - Puhdistaa - Puhdistava

Palaa alkuun