Sisältö

Tulehduksellisen aknen tunnistaminen

Suuret, kovat, punaiset näppylät, joissa saattaa olla valkoinen pää. Näin akne ilmenee tulehdusvaiheessa. Miten sitä voidaan hoitaa? Onko sitä mahdollista peittää? Tässä joitakin vinkkejä.

av_acne_inflammatoire_femme_1x1

Mikä tarkoittaa tulehduksellinen akne?

Tulehduksellinen akne seuraa yleensä komedoaknea, joka ilmenee mustapäinä tai mikrokystina. Nämä ovat seurausta talin ylituotannosta ja paksuuntumisesta, kun tali ei pääse virtaamaan pois ihohuokosista. Tämä ympäristö edistää Cutibacterium Acnes -bakteerin lisääntymistä.

Mikrokystat ja avoimet komedot (mustapäät) voivat joko hävitä itsestään tai tulehtua. Näppylät muuttuvat sitten papuloiksi (suuret, kovat, punaiset näppylät) ja märkärakkuloiksi (valkopäiset näppylät, jotka sisältävät märkivää nestettä) tai jopa kyhmyiksi, kun tulehdus on edennyt syvälle. Tämä on tulehduksellista aknea.

Tulehduksellista aknea esiintyy teini-ikäisillä...

ja naisilla

Teini-ikäiset

Tulehduksellinen akne liittyy useimmiten murrosiän hormonaaliseen myllerrykseen. Sitä esiintyy siellä, missä talirauhasia on eniten: kasvoissa, selässä, hartioissa ja rinnalla. 

Naiset 

Tätä aknetyyppiä voi esiintyä myös aikuisiässä, pääasiassa naisilla. Sitä esiintyy yleensä kasvojen alaosassa leukalinjalla ja leuassa. Tässäkin tapauksessa akne voi olla hormonaalista alkuperää, mutta myös muut tekijät, kuten ruokavalio, stressi tai sopimattomien kosmetiikkatuotteiden käyttö, voivat vaikuttaa asiaan.

 

Lue lisää

Miten hoitaa akneihoa?

Tulehduksellista aknea voidaan hoitaa yleislääkärin, lastenlääkärin tai ihotautilääkärin määräämillä lääkkeillä. Päivittäinen ihonhoitorutiini on myös erittäin tärkeä.

Tavoitteena on puhdistaa iho epäpuhtauksista (tali, meikki, ilmansaasteet jne.) ja vähentää ihon virheitä. Poishuuhdeltava puhdistusgeeli, vanulapulla levitettävä misellivesi, hellävarainen puhdistusvoide (jos iho on kuivunut hoidon seurauksena)... Valinta on sinun. Ja ennen kaikkea, puhdista iho aamuin illoin. Tehostaaksesi tuotteiden vaikutusta ja rauhoittaaksesi ihoasi suihkuta terveyslähdevettä kasvoillesi puhdistuksen jälkeen.

Sen jälkeen voit levittää paikallishoitotuotetta, epäpuhtauksia ehkäisevää tuotetta tai mattapinnan jättävää tuotetta. Jos ihosi on rasvoittuva, käytä kevyttä, hyvin imeytyvää voidetta, joka sisältää imukykyisiä mikrokapseleita, jotka kosteuttavat ja jättävät ihon mattapintaiseksi. Jos ihosi on kuiva aknehoitojen vuoksi, käytä rauhoittavaa ja ravitsevaa voidetta. Voiteen ei tule tukkia ihohuokosia ja se tulisi olla suunniteltu epäpuhtaalle iholle.

Toimenpiteet

 

av_acne_inflammatoire_1x1

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI

On totta, että aurinko parantaa tulehduksellisen aknen ulkonäköä. Mutta varo rebound-ilmiötä!

Kun iho altistuu auringolle, se paksuuntuu ultraviolettisäteiden vaikutuksesta ja näppylät näyttävät katoavan. Mutta tämä on vain väliaikaista. Heti kun auringon vaikutus vähenee, iho muuttuu taas tavanomaisen paksuksi ja näppylät palaavat. Tätä kutsutaan rebound-ilmiöksi. 

Ensimmäinen neuvo tämän välttämiseksi on välttää auringolle altistumista mahdollisimman paljon. Jos tämä ei ole mahdollista, käytä rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle tarkoitettua aurinkotuotetta päivävoiteen alla. Siinä tulisi olla korkea suojakerroin (SPF 50+) ja laajakirjoinen UVA-UVB-suoja. Joidenkin aurinkovoiteiden hyvin imeytyvä koostumus tarjoaa korkean suojan tuntumatta rasvaiselta. Ne sopivat erityisesti rasvoittuvalle iholle.

Auringon vaikutukset akneihoon

Oikeat vaiheet tulehduksellisen aknen peittämiseen 

Voiko meikkiä käyttää tulehdukselliseen akneen? Vastaus on kyllä! Kunhan vältät näppylöiden koskettelua mahdollisimman paljon ja valitset ihollesi sopivia tuotteita, jotka eivät tuki ihohuokosia, muuten akne voi yltyä entisestään. Peittääksesi ihon virheet aiheuttamatta uusien näppylöiden syntymistä, turvallisinta on käyttää erityisesti ihotyypillesi suunniteltua lääketieteellistä korjaavaa meikkiä.

Välttämättömät tarvikkeet: keltainen korjauspuikko violetteja näppylöitä varten, tai vihreä punaisia varten; kiinteä mattapintainen meikkivoide, joka peittää hyvin ilman naamiomaista vaikutelmaa; ja läpikuultava mosaiikkipuuteri, joka kiinnittää meikin ja jättää ihon mattapintaiseksi.

Samasta tuotesarjasta

Ratkaisumme tulehduksellisen aknen hoitoon

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet on suunniteltu ihoasi varten

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Poistaa meikin - Mattapinnan jättävä - Puhdistaa - Puhdistava

Cleanance Cleansing Gel

Cleanance Cleansing Gel

Mattapinnan jättävä - Puhdistaa

Cleanance Comedomed

Cleanance Comedomed

Vähentää ylimääräistä talia - Vähentää epäpuhtauksia - Ihohuokosia kiinteyttävä

Palaa alkuun