Sisältö

Aknen psykologinen vaikutus aikuisiin

Olet juuri täyttänyt 30 vuotta ja luulit, että akne olisi ohi, mutta nyt se on palannut. Mikä pahempaa, säästyit siltä teini-ikäisenä, ja nyt se ilmaantuu, kun vähiten odotit sitä. Jos olet allapäin näppylöiden takia, se on normaalia. Monen muun tavoin luulit, että akne on vain teini-ikäisten ongelma. Aikuisten akne on paljon vähemmän tunnettu, mutta teini-ikäisten aknen tavoin sillä voi olla merkittäviä psykologisia vaikutuksia. Onneksi aknen hoitoon on olemassa ratkaisuja, jopa yli 30-vuotiaille.

Aikuisten akneihon erityispiirteet

Miehet säästyvät aikuisiän aknelta suhteellisen hyvin, mutta ainakin neljännes yli 25-vuotiaista naisista kärsii siitä. Suurin osa ei ole koskaan nähnyt nuoruusvuosiensa näppylöiden häviävän. Ne joko hävisivät väliaikaisesti tai ne eivät ole koskaan hävinneet kokonaan. Toiset naiset taas, joskin harvemmin, saavat näppylöitä aikuisiän saavuttaessaan. 
Hormonaaliset vaihtelut, perinnöllisyys, mutta myös stressi, ruokavalio, tupakointi, ilmansaasteet tai sopimaton kosmetiikka voivat vaikuttaa.... Tiettyjen tekijöiden vaikutus aikuisten akneen on hyvin todettu. Aknen kanssa ei ole kuitenkaan helppo elää aikuisiällä. Sillä voi olla suuri vaikutus itseluottamukseen sekä sosiaalisiin, romanttisiin ja ammatillisiin suhteisiin. Älä hätäänny, sillä et ole yksin!

Aikuisten aknen hoitaminen ja sen psykologisten vaikutusten vähentäminen

Onko pillerisi sopivia? Onko ruokavaliosi tasapainoinen? Puhkeaako akne stressin aikana? Ovatko kosmetiikkatuotteesi ”näppylöitä ehkäiseviä”? Puhdistatko meikkisienet ja siveltimet säännöllisesti?

Vastaamalla näihin kysymyksiin voit laatia luettelon tekijöistä, joiden perusteella voit yrittää toimia ensisijaisisesti. Tilanteestasi riippuen pelkkä ehkäisyn vaihtaminen (tietenkin lääkärin neuvosta) tai kauneusrutiinisi muuttaminen voivat saada aikaan parannuksen ihossasi ja tuntemaan olosi paremmaksi. 

Jos tämä ei riitä, käy ihotautilääkärillä. He määräävät sopivan hoidon. Mitä tarkemmin noudatat hoitoa – ottaen huomioon, että se voi joskus kestää kauan – sitä parempi tulos on. 

Syyt

 

av_acne_maquillage_accessoires_1x1 472x472

Laboratoires Pierre Fabre Dermatologie ja CSA Santén toteuttaman tutkimuksen mukaan 83 %* naisista on sitä mieltä, että heidän aknensa on vaikuttanut heidän jokapäiväiseen elämäänsä tai heidän ystävyyssuhteisiinsa.

*Laboratoires Pierre Fabre Dermatologie ja CSA Santé tekivät tutkimuksen 10 000 henkilölle Ranskassa.

Aikuisten akne: hyväksy se vai peitä se?

Aikuisiän aknen psykologisia vaikutuksia voidaan rajoittaa hyväksymällä oma epätäydellinen iho. Mutta se ei ole kuitenkaan aina helppoa.

Aikuisten akne: sen hyväksyminen

Sosiaalisessa mediassa on yhä useammin kuvia nuorista aikuisista, joilla on häpeilemättä näppylöiden peittämät kasvot. Vaikka ”skin positive” -liike kuuluukin vähemmistöön, se yrittää murtaa myytin virheettömästä ihosta ja kehottaa ihmisiä näyttämään itsensä ilman meikkiä. Eikö omien virheiden hyväksyminen ole sama asia kuin parempi olo? 

...vai näppylöiden peittäminen?

Arkielämässä, töissä tai ystävien kanssa voi kuitenkin olla hankalaa paljastaa kasvonsa aknen vakavuudesta riippumatta. Odottaessasi ihonhoitotuotteiden ja/tai lääkehoitojen vaikutuksen alkamista sinun on valittava meikkisi huolellisesti: peitevoiteen tai puuterin on oltava hyvin peittävä, mutta ei ihohuokosia tukkiva, ja ennen kaikkea sen koostumuksen on oltava epäpuhtauksia ehkäisevä

Meikki aknen peittämiseksi

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI

Aikuisten aknen ja sen psykologisten vaikutusten vähentämiseksi on tärkeää valita oikeat tuotteet.

Riippumatta siitä, hyväksytkö näppylät vai haluatko piilottaa ne, joudut kohtaamaan saman tosiasian: aikuisiän iho ei ole sama kuin murrosiässä. Se on usein kuivempi, ohuempi ja herkemmin reagoiva. Joskus ensimmäiset ikääntymisen merkit ovat jo ilmaantuneet ja aknearvet jättävät jälkensä erityisesti tummemmalle iholle.

Oikeiden kosmetiikkatuotteiden valitseminen voi olla vaikeaa. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että jotkut tuotteet, kuten kosteusvoiteet, seerumit ja yöhoitotuotteet, on kehitetty erityisesti aikuisten akneiholle.

Aikuisten akneihosta huolehtiminen 

Oikeat toimet aikuisten aknen hoitoon

Olitpa teini-ikäinen tai aikuinen, jos et halua aknen jättävän jälkiä, älä puristele näppylöitäsi. Vaikka se onkin vaikeaa, on parasta olla koskematta niihin ja olla kärsivällinen: hoidot voivat tuntua pitkiltä, mutta onneksi päivittäinen ihonhoito ja herkälle iholle sopiva meikki, joka ei tuki ihohuokosia, auttavat sinua selviytymään oireista. Saat lopulta takaisin kauniin ihon... ja hyvän mielen!

Samasta tuotesarjasta

Erityisesti aikuisille naisille suunnitellut ratkaisumme

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet on suunniteltu ihoasi varten

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Poistaa meikin - Mattapinnan jättävä - Puhdistaa - Puhdistava

Cleanance Women Corrective Serum

Cleanance Women Corrective Serum

Tasoittaa ihon sävyä - Vähentää epäpuhtauksia - Tasoittaa ihon rakennetta

Palaa alkuun