Sisältö

Komedoaknen tunnistaminen

Rasvoittuva iho on otollinen maasto ”pienille” iho-ongelmille, kuten mustapäille ja mikrokystille, jotka ovat merkkejä komedoaknesta. Pitääksesi nämä leesiot pinnallisina ja välttääksesi tulehduksen, noudata tätä opasta!

av_acne_retentionnelle_femme_1x1

Mikä tarkoittaa komedoakne?

Tämä on yleensä se aknen muoto, joka näkyy teini-ikäisten kasvoilla: mikrokystia ja mustapäitä syntyy murrosiän hormonaalisen myllerryksen aiheuttaman talin ylituotannon vuoksi.

Mutta miksi ne muodostuvat? Koska paksu, runsaasti muodostuva tali ei pääse virtaamaan ihohuokosista ulos, se tukkii ihohuokoset. Tämä talin kertyminen edistää näiden suhteellisen pinnallisten leesioiden muodostumista nenään, otsaan, poskiin ja leukaan sekä tytöillä että pojilla.

Komedoakne: mikä on mikrokystien ja mustapäiden ero?

Mikrokystat ja mustapäät ovat kaksi tärkeintä komedoaknen ilmenemismuotoa.

Mikrokystat (tai sulkeutuneet komedot)

Mikrokysta muodostuu rasvoittuvalla iholla Seuraava vaihe on mikrokomedon muodostuminen: liikaa tuotettu tali paksuuntuu ja muuttuu, minkä jälkeen se muodostuu eräänlaiseksi sarveksi, joka tukkii ihohuokoset. Tässä vaiheessa mikroleesio jää huomaamatta, mutta pinnalle kertyvä tali saa sen näyttämään valkoiselta. Tätä kutsutaan sulkeutuneeksi komedoksi.

Mustapäät (tai avoimet komedot)

Avoimia komedot tunnetaan myös mustapäinä. Niiden väri johtuu talin hapettumisesta joutuessaan kosketuksiin ilman kanssa. Mikrokystien tapaan mustapäät voivat joko hävitä itsestään tai tulehtua. Siksi on tärkeää toimia aikaisessa vaiheessa.

 

Tietoa aknenäppylöistä

Miten hoitaa akneihoa?

Jos huomaat kasvoillasi samanaikaisesti mikrokystia ja mustapäitä tai molempia, mitä sinun pitäisi tehdä? 

Ensimmäinen askel on valita päivittäiset hygieniatuotteet huolellisesti. Käytä puhdistukseen misellivettä tai hellävaraista, saippua-aineetonta puhdistusgeeliä, joka auttaa vähentämään ylimääräistä talia ja tekemään ihosta mattapintaisen ilman, että iho kuoriutuu. Ihonhoitorutiinia kannattaa noudattaa aamuin ja illoin, jotta se olisi tehokkaampi.

Kosteuttava vaihe on myös erittäin tärkeä, vaikka ihosi olisi rasvoittuva. Riittämättömästi kosteutettu iho reagoi tuottamalla enemmän talia. Valitse kevyt, hyvin imeytyvä, mattapintainen ja epäpuhtauksia ehkäisevä voide, joka ei tuki ihohuokosia. Enintään kaksi kertaa viikossa voit käyttää kuorivaa naamiota, jolla on puhdistavia ja imukykyisiä ominaisuuksia.

Jos käytät ihotautihoitoja komedoakneen, muista, että jotkut niistä voivat kuivattaa ihoa. Sinun on vaihdettava päivittäiset ihonhoitotuotteet tuotteisiin, jotka on suunniteltu erityisesti aknehoitojen kuivattamalle iholle.

Rutiini aikuisten akneiholle

 

av_acne_retentionnelle_1x1

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI 

Miksi on tärkeää hoitaa komedoakne heti?

Olipa kyseessä avoin tai sulkeutunut mustapää, se on ihanteellinen ympäristö Cutibacterium Acnes -bakteerien lisääntymiselle. Seuraavaksi kehittyvät papulat (suuret, kovat, punaiset näppylät) ja märkärakkulat (näppylät sisältävät märkivää nestettä). Aknesta tulee tulehduksellinen.

Siksi paras tapa on hoitaa sitä etukäteen. Miten? Jotkin innovatiiviset ihonhoitotuotteet kohdistuvat aknen mikromustapäävaiheeseen. Tällainen hoitotuote vaikuttaa olemassa oleviin mikrokomedoihin ja estää uusien muodostumista.

Oikeat vaiheet komedoaknen hoitamiseksi

Vaikka mustapäiden tai valkopäiden puristelu voi olla hyvin houkuttelevaa, on parempi olla koskematta niihin. Riskinä on tulehdus ja aknen muuttuminen vaikeammaksi. Käyttämällä ihotyypillesi sopivia epäpuhtauksia ehkäiseviä tuotteita, jotka eivät tuki ihohuokosia, akne on helpompi pitää pinnallisena. 

Samasta tuotesarjasta

Ratkaisumme komedoaknen hoitoon

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet on suunniteltu ihoasi varten

Cleanance Micellar Water

Cleanance Micellar Water

Poistaa meikin - Mattapinnan jättävä - Puhdistaa - Puhdistava

Cleanance Cleansing Gel

Cleanance Cleansing Gel

Mattapinnan jättävä - Puhdistaa

Cleanance Comedomed

Cleanance Comedomed

Vähentää ylimääräistä talia - Vähentää epäpuhtauksia - Ihohuokosia kiinteyttävä

Cleanance Mattifying Emulsion

Cleanance Mattifying Emulsion

Kosteuttaa - Mattapinnan jättävä - Vähentää epäpuhtauksia

Palaa alkuun