Sisältö

Vaikean aknen hoito

Olitpa teini-ikäinen tai aikuinen, akne voi saada vakavia muotoja, jotka jättävät arpia ja heikentävät elämänlaatua ja itseluottamusta. Onneksi asianmukainen hoito ja hyvä päivittäinen hygienia auttavat sinua torjumaan vaikeaa aknea. Voit luottaa siihen, että jaamme kaikki vinkkimme kanssasi.

av_acne_adolescent_dermatologue_1x1

Parhaat hoidot vakavaan akneen

Aknen hoito riippuu useista tekijöistä, kuten aknen vaikeusasteesta, arpeutumisriskistä, psykososiaalisista vaikutuksista jne. Ihotautilääkäri pystyy opastamaan sinua oikeassa hoidossa. Jos kyseessä on keskivaikea tai vaikea akne, hoidossa voidaan yhdistää paikallishoito (bentsoyyliperoksidi, retinoidi) ja suun kautta otettava antibiootti (doksisykliini tai lymesykliini).

Äitinä kärsin nähdessäni poikani kasvoissa ja selässä akneoireita ja tunnen itseni avuttomaksi, koska hän kieltäytyy kaikista neuvoistani.

Joëlle, 45, erittäin vaikeasta aknesta kärsivän teini-ikäisen äiti

Vaikea akne: tietoa isotretinoiinista

Jos muut hoidot eivät tehoa, vaikeaan tai erittäin vaikeaan akneen käytetään usein isotretinoiinia (tunnetaan paremmin kauppanimellä Curacne® tai aiemmin Roaccutane®).

Miten tämä lääke toimii?

Suun kautta otettava isotretinoiini on A-vitamiinista johdettu lääke, joka vähentää tehokkaasti talintuotantoa. Se vaikuttaa talirauhasten toimintaan ja siten estää talintuotantoa. 

Käytä sitä varoen

Ennen kaikkea isotretinoiinia on ehdottomasti vältettävä raskauden aikana sikiön epämuodostumisriskin vuoksi. Lisäksi, kuten kaikilla lääkkeillä, sillä on myös sivuvaikutuksia. Isotretinoiinin käyttöön voi liittyä ihon ja limakalvojen kuivumista. Onneksi näitä sivuvaikutuksia voidaan lievittää, ja voit keskustella näistä asioista ihotautilääkärisi kanssa. 

 

Vaikea akne ja isotretinoiini

Vaikea akne ja isotretinoiini

Isotretinoiinin aiheuttamien ihottumien välttämiseksi sinun on käytettävä ”kompensoivia” ihonhoitotuotteita. Mitä ovat ”kompensoivat” tuotteet? ”Kompensoivat” ihonhoitotuotteet rauhoittavat, kosteuttavat ja ravitsevat kuivaa ihoa. Jotkin tuotteet (kuten Cleanance HYDRA -sarja) on erityisesti kehitetty aknelääkkeiden kuivattamalle ja ärsyttämälle iholle. Tämä hoitotuote voi auttaa sinua.Isotretinoiini tekee myös ihon läpäisyesteestä herkemmän UV-valolle. Jos sinun on mentävä ulos aurinkoon, muista käyttää säännöllisesti aurinkovoidetta, jonka suojakerroin on yli 50.

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI 

Vaikka käytät lääkitystä vakavaan akneen, pidä kiinni päivittäisistä rutiineistasi. 

Ihon puhdistaminen aamuin illoin auttaa pitämään sen tasapainossa. Käytä hellävaraisia, saippua-aineettomia puhdistusgeelejä, jotka sekä puhdistavat että säilyttävät ihon läpäisyesteen. 

Jos ihosi on erityisen herkkä tiettyjen lääkkeiden, kuten retinoidien, vuoksi, kuorinta-aineiden ja kuorintanaamioiden käyttö voi vahingoittaa ihoa. Käytä niiden sijaan pehmentäviä ihonhoitotuotteita, jotka kosteuttavat ihoa tehokkaasti ja vahvistavat sen läpäisyestettä. Jos huulesi halkeilevat, käytä tarpeen mukaan säännöllisesti huulivoidetta huulten pehmeyden palauttamiseksi.

Vaikean aknen peittäminen

Vaikean aknen peittäminen

Vaikean aknen hoito vaatii hieman enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä, joten mikään ei estä sinua käyttämästä meikkiä pienten virheiden peittämiseen. Käytä herkälle iholle suunniteltuja kosmetiikkatuotteita, jotka eivät tuki ihohuokosia. Lisävinkki: Mattapinnan jättävät kompaktit meikkivoiteet auttavat parhaiten peittämään vakavia ihon virheitä. Poista meikki aina yöksi, jotta ihosi pysyy terveenä.

Samasta tuotesarjasta

Ratkaisumme ihon hoitoon

Eau Thermale Avène -hoitotuotteet on suunniteltu palauttamaan lääkehoitojen kuivattaman ihon mukavuus

Cleanance HYDRA Soothing Cleansing Cream

Cleanance HYDRA Soothing Cleansing Cream

Ravitseva - Rauhoittava - Puhdistaa - Kosteuttaa - Rauhoittaa

Cleanance HYDRA Soothing Cream

Cleanance HYDRA Soothing Cream

Ravitseva - Rauhoittava - Auttaa ihon suojakerrosta

Cicalfate LIPS Restorative Lip Cream

Cicalfate LIPS Restorative Lip Cream

Ravitseva - Suojaa - Korjaava

Palaa alkuun