Sisältö

Aknearvista eroon pääseminen

Aknenäppylät ovat tulehduksellisia leesioita. Joskus niistä jää jälkiä, eli aknearpia, joiden muodostumista usein pelätään, koska ne voivat aiheuttaa häpeää ja ahdistusta. Miten näitä jälkiä voidaan häivyttää?

Ratkaisuja aknearpien vähentämiseksi

Ratkaisuja aknearpien vähentämiseksi

Oikealla hoidolla kasvojen, kaulan ja dekolteen ihomuutokset todennäköisesti häviävät, kun taas jotkut itsepäiset akneleesiot voivat jättää lähtemättömiä arpia. Pienempien aknearpien kohdalla hoidot räätälöidään arpityypin mukaan. Atrofisten arpien hoito on kirurgista, ja sen lisäksi ihon pinnan käsittelyyn käytetään usein erilaisia tekniikoita. Vaikeimpiin arpiin eli niin sanottuihin hypertrofisiin arpiin käytetään kylmähoitoa, kylmäkirurgiaa, kortikoidi-injektioita ja silikonisidoksia.

Miten kasvojen arpia voidaan häivyttää?

Miten kasvojen arpia voidaan häivyttää?

Ihotautilääkäri voi käyttää erilaisia tekniikoita (dermahionta, laserhionta, kuorinta trikloorietikkahapolla tai fenolilla, ihon pinnan käsittely, fraktionaalinen fototermolyysi), jos aknearvet kasvoilla hyvin näkyviä. Nämä menetelmät tasoittavat vaurioituneen ihon pintaa ja edistävät neokollageenin muodostumista, mikä kannustaa omia solujasi tuottamaan kollageenia, joka on paranemisen kannalta välttämätön proteiini. Nämä hoidot edellyttävät sosiaalista eristystä noin kymmenen päivän ajan ja säännöllistä jälkihoitoa. 

Hieronta korjaavalla voiteella vähentää pigmenttiläiskiä, kipua ja kutinaa sekä lisää ihon paksuutta, kimmoisuutta ja joustavuutta.

Ranskan ihotautilääkäriyhdistys

Aknearville sopiva meikki

Aknearvet voidaan peittää huomaamattomasti arven rakenteen ja värin mukaan.

 

Väriä korjaavilla, tiiviillä ja hyvin peittävillä meikkivoiteilla voidaan peittää punaiset (vaalea iho) ja hyperpigmentoituneet (tumma iho) arvet. Värin korjaavilla tuotteilla voidaan peittää hienovaraisesti voimakkaan väriset arvet ja välttää meikin naamionkaltainen vaikutelma. Suosittelemme keltaista korjauspuikkoa sinisille ja violeteille virheille, vihreää korjauspuikkoa punaisille virheille ja korallinväristä korjauspuikkoa ruskeille virheille.

 

Syvien arpien kohdalla ihoa voidaan tasoittaa meikkivoiteella, joka sisältää valoa heijastavia pigmenttejä, jotka ”häivyttävät” aknearpia tehokkaammin. Taputtele meikkivoidetta sienellä ja levitä jokaisen aknearven päälle ripaus beigeä peitevoidetta täyttämään onttoja arpia.

 

Tutustu meikkivinkkeihimme

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI

Aknearpien välttäminen: punnitse eri vaihtoehtoja

Aknearpiin ei pitäisi määrätä hoitoja liian aikaisin. 

Käytä ensin arpien hoitoon 2-in-1-dermokosmetiikkatuotteita, jotka ehkäisevät arpien ilmaantumista ja vähentävät niitä. Jos ihosi ei siedä hoitoa, se tulisi aloittaa vasta, kun iho on toipunut tulehduksesta. Harkitse muutaman viikon ajan eri hoitovaihtoehtoja aknevaiheen päättymisen jälkeen ennen kuin aloitat aknearpia vähentävän hoidon. Odottelu ei aina ole helppoa, mutta on välttämätöntä antaa arville mahdollisuus parantua itsestään. Hoitoratkaisut ovat silloin sopivampia eivätkä niin voimakkaita. 

 

av_acne_adolescente_laver_visage_1x1 472x472

Aknearpien välttäminen: mitä tehdä ja mitä ei?

Tärkeimmät keinot aknearpien ehkäisyyn: 

  • Puhdista ihosi kahdesti päivässä akneiholle tarkoitetulla Cleanance Cleansing Gel -puhdistusgeelillä, Cleanance Micellar Water -misellivedellä, joka sopii sekaiholle ja epäpuhtaalle iholle, tai herkälle iholle tarkoitetulla Cleanance Hydra -tuotteella.
  • Käytä epäpuhtauksia ehkäisevää voidetta, joka ehkäisee ja vähentää arpien hyperpigmentaatiota, ja korjaavaa voidetta, joka auttaa ihoa paranemaan.
Samasta tuotesarjasta

Ratkaisuja akneihon hoitoon

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet on suunniteltu vähentämään aknearpia

Palaa alkuun