Sisältö

Syyt ja ennaltaehkäisy

Ihon yliherkkyyden ymmärtäminen ja sen parempi hoitaminen. Kiristääkö tai kuumottaako ihoasi helposti? Saako pieninkin ärsytys kasvoissasi aikaan kutinaa tai punoitusta? Kun sinulla on yliherkkä tai herkästi reagoiva iho, ihon epämukavuus on hyvin yleistä. Jotta nämä oireet helpottaisivat pysyvästi, on tärkeää tunnistaa ärsytyksen syy ja löytää siihen sopivin ratkaisu.

av_peaux-sensibles_schema_agressions-exterieures_1x1 472x472

Mistä tämä ihon yliherkkyys johtuu?

Orvaskesi eli epidermis on ihoa suojaava este. Sen tärkein tehtävä on estää ulkoisten haittatekijöiden tunkeutuminen ihoon. Jos tämä läpäisyeste on heikentynyt, se ei enää pysty pysäyttämään ulkoisia haittatekijöitä, kuten ärsyttäviä ainesosia tai allergeeneja. Herkästi reagoivan ihon suojakilpi ei siis enää riitä suojaamaan sitä tehokkaasti.
Sen toinen tehtävä on estää ihon sisältämän kosteuden poistuminen. Joidenkin yliherkkien ihojen kohdalla ihon läpäisyeste on liian heikko hoitamaan tätä tehtävää kunnolla. Tällöin ihon kosteus haihtuu normaalia helpommin ja iho kuivuu (ja tulee siten herkemmäksi ja epämukavammaksi).
A: Normaali iho
B: Herkästi reagoiva iho

 

Toinen yliherkkyyden syy: liian herkät aistinreseptorit

Ihon pinnalla on monia aistinreseptoreita. Niiden tehtävänä on välittää hälytys aivoihin, kun ihoon kohdistuu hyökkäys. Tämä aiheuttaa tuntemuksia, kuten kirvelyä, kiristystä, punoitusta jne. Kun iho on yliherkkä, nämä aistinreseptorit lähettävät tietoa aivoihin pienimmästäkin tilaisuudesta, mikä aiheuttaa epämukavuutta, kutinaa ja kirvelyä.

av_peaux-sensibles_schema_recepteurs-sensoriels_1x1 1. verinahka (dermis) 2. orvaskesi (epidermis) 3. Aistinreseptorit 4. Ulkoiset haittatekijät 5. Varoitusmerkki

YLIHERKKÄ JA HERKÄSTI REAGOIVA IHO

Mikä laukaisee reaktion?

 

Ulkoiset haittatekijät

Iho on yksilöllinen ja voi reagoida eri tavoin ulkoisiin haittatekijöihin. Kun yliherkkä iho reagoi, haittatekijät ovat kuitenkin usein seuraavia:

  • Aurinko, jopa siinä määrin, että voisi luulla, että sinulla on aurinkoallergia.
  • Tuuli, ilmastointi ja lämpötilan vaihtelut aiheuttavat ärsytystä ja epämiellyttäviä reaktioita, varsinkin jos ihosi reagoi kylmään.
  •  Vesi, koska se sisältää runsaasti mineraaleja, jotka voivat aiheuttaa odottamattomia ihotuntemuksia esimerkiksi kalkkiin reagoivalla iholla.
  • Ilmansaasteet.
  • Joidenkin kosmetiikkatuotteiden koostumuksessa esiintyvät kemikaalit ja ärsyttävät ainesosat voivat aiheuttaa voimakkaan reaktion iholla joko jo ensimmäisestä käyttökerrasta tai pitkäaikaisen käytön jälkeen.

Sisäiset syyt:

Näyttääkö ihottuma ilmestyneen ilman syytä? Kutittaako kasvojasi, mutta et pysty tunnistamaan laukaisevaa tekijää? Yksilöllisiä tekijöitä on vaikea määrittää, koska monet tekijät vaihtelevat elämän aikana. Yliherkkä iho voi reagoida esimerkiksi seuraaviin tekijöihin:

  •  Murrosikään, kuukautiskiertoon, raskauteen tai vaihdevuosiin liittyvät hormonaaliset muutokset.
  • Psykologiset tekijät ja voimakkaat tunteet, kuten stressi tai viha.

Onko yliherkälle iholle olemassa ratkaisuja? Älä huoli, kyllä on.

Sterile Cosmetics®: yliherkälle iholle suunnitellut tuotteet.

Jos ihosi on yliherkkä, olet luultavasti jo huomannut, ettei se siedä tiettyjä kosmetiikkatuotteita. Tämä johtuu tietyistä ainesosista. Sterile Cosmetics® on sopivin ratkaisu vaativimmille ihotyypeille. Säilöntäaineeton ja hajusteeton Sterile Cosmetics® sisältää vain välttämättömiä ainesosia, jotka rauhoittavat, kosteuttavat ja suojaavat ihoa. Kuten nimestä voi päätellä, tuotteet valmistetaan steriilissä ympäristössä, ja pakkausten sulkemisjärjestelmä on ilmatiivis pilaantumisen estämiseksi. Siksi säilöntäaineita ei tarvita ja tuotteiden siedettävyys on paras mahdollinen. Sterile Cosmetics® -tuotteet kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa erittäin hellävaraisesti ja vähentävät ihoreaktioiden riskiä.

av_peaux-sensibles_formule-simplifiee_1200x294 1600x500

Yksinkertainen ja tehokas hoitorutiini

Meikinpoistoaineet ja erityyppiset voiteet: oletko kokeillut useita erilaisia kosmetiikkatuotteita yrittäessäsi rauhoittaa yliherkkää ihoasi? Mitä useampia eri tuotteita käytät, sitä useampien mahdollisesti ärsyttävien aineiden kanssa ihosi joutuu kosketuksiin. Silloin voi olla vaikea tunnistaa ainesosia, jotka aiheuttavat ihon ylireagoinnin. Yksi tärkeimmistä neuvoistamme herkkäihoisille ihmisille on tarkistaa ihonhoitorutiini. Tavoitteena on välttää kosmeettisten valmisteiden suurta määrää ja keskittyä sen sijaan turvallisiin, hajusteettomiin ja säilöntäaineettomiin tuotteisiin, jotta ärsytysriskit vähenisivät.

Samasta tuotesarjasta

RATKAISUMME YLIHERKÄLLE IHOLLE

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet on suunniteltu auttamaan sinua viihtymään jälleen ihossasi.

Tolérance CONTROL Restorative Soothing Balm Sterile Cosmetics®

Tolérance CONTROL Restorative Soothin...

Kosteuttaa - Rauhoittaa - Vahvistaa ihon suojakerrosta

Palaa alkuun