Sisältö

Herkästi reagoivan ihon rauhoittaminen

Yliherkkä iho voi reagoida epämiellyttävästi ja äkillisesti. Kun tunnet suurta epämukavuutta, haluat lievittää sitä nopeasti (ja me ymmärrämme tämän!). Seuraa opasta selvittääksesi, miten toimia.

av_peaux-sensibles_femme_stress_1x1 472x472

 

Apua, ihoni on kriisissä!

Oletko juuri kokeillut uutta kosmetiikkatuotetta ja ihosi alkaa kirvellä? Oletko julkisessa liikenteessä, toimistossa tai ystävien kanssa, ja yhtäkkiä kasvosi alkavat punoittaa? Ihosi on juuri reagoinut hyökkääjään. Nämä tuntemukset ovat todellinen riesa ihmisille, joilla on yliherkkä ja herkästi reagoiva iho. Etenkin kun nämä reaktiot ovat arvaamattomia! Voit nopeasti lievittää ärsytystä ottamalla käyttöön muutamia yksinkertaisia keinoja.

 

Parhaat keinot herkästi reagoivan ihon rauhoittamiseen

  • Puhdista oireileva alue herkälle iholle tarkoitetulla voiteella, jota levität sormenpäillä.
  • Suihkuta ihollesi terveyslähdevettä, joka rauhoittaa ärsytystä luonnollisesti.
  • Levitä rauhoittavaa voidetta, mieluiten sellaista, joka ei sisällä hajusteita eikä säilöntäaineita, kuten Sterile Cosmetics® -tuotteet, jotka sisältävät vain herkälle iholle sopivia ainesosia.

 

 

av_peaux-sensibles_application_produits_1x1 472x472
av_peaux-sensibles_nettoyer-visage_1x1 472x472

Herkästi reagoiva iho: mitä välttää

  • Vältä puhdistamista juoksevalla vedellä, sillä jotkut yliherkät ihot reagoivat myös kalkkiin ja klooriin, mikä voi lisätä ihon epämukavuutta. Jos kuitenkin haluat huuhdella kasvosi, huuhtele ne terveyslähdevesisuihkeella, joka rauhoittaa ja poistaa mahdollisesti ärsyttävien yhdisteiden jäämät.
  • Puhdista ihosi hellävaraisella koostumuksella, kuten puhdistusmaidolla tai geelivoiteella, jota voit levittää suoraan sormenpäilläsi välttääksesi ihon liiallista ärsyttämistä vanulapulla. Jos haluat käyttää vanua meikinpoistoon, kostuta vanutuppo ensin terveyslähdevedellä ja sitten puhdistustuotteella, jotta vanukuidut pehmenevät. Näin raikas vaikutus on taattu!

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI

Yliherkkä iho: milloin pitäisi kääntyä asiantuntijan puoleen?

Kiristävä iho, voimakas punoitus, kutina, turvotus... Jos sinulla on tämäntyyppisiä reaktioita useaan otteeseen, ota viipymättä yhteyttä ihotautilääkäriin. Oireet voivat johtua todellisesta allergiasta, joka voi aiheuttaa esimerkiksi ihottumaa tai nokkosihottumaa. Lääkäri määrää sinut tarvittaessa allergiatesteihin, joiden avulla voidaan selvittää allergian syy.

Lääkäri voi joka tapauksessa opastaa sinua ihollesi sopivien puhdistus- ja hoitotuotteiden valinnassa.

Herkästi reagoivan ihon rauhoittaminen

Miten välttää oireiden puhkeamisen?

Käytä oikeanlaisia tuotteita joka päivä

Kun iho on hyvin kosteutettu ja suojattu, oireiden ilmaantuminen on harvinaisempaa eivätkä ne ole niin voimakkaita. Sinun tulisi käyttää päivittäin yliherkälle iholle sopivaa kosteusvoidetta tai balsamivoidetta, mieluiten sellaista, joka ei sisällä hajusteita tai säilöntäaineita, kuten Sterile Cosmetics® -tuotteet. Iho on tällöin vastustuskykyisempi ulkoisia haittatekijöitä vastaan.

Lopuksi on tärkeää, ettei iholle päivittäin levitettävien kosmetiikkatuotteiden määrää lisätä. Mitä enemmän erilaisia tuotteita käytät, sitä todennäköisemmin törmäät tuotteeseen, jota ihosi ei siedä. Se myös vaikeuttaa tarkkojen syiden tunnistamista.

Tunnista puhkeamisen syyt

Yliherkkä iho reagoi äkillisesti ja usein arvaamattomasti. Voit kuitenkin yrittää ehkäistä kirvelyä, kiristystä tai ärsytystä tunnistamalla laukaisevat tekijät.

Yliherkkä iho voi reagoida ulkoiseen haittatekijään, kuten joidenkin kosmetiikkatuotteiden sisältämiin ärsyttäviin ainesosiin, ilman epäpuhtauksiin tai auringolle altistumiseen. Jos jokin näistä haittatekijöistä aiheuttaa ihollesi epämukavuutta tai ärsytystä, osaat välttää sitä tai suojata ihosi etukäteen.

 

Samasta tuotesarjasta

RATKAISUMME YLIHERKÄLLE IHOLLE

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet on suunniteltu auttamaan sinua viihtymään ihossasi

Tolérance CONTROL Restorative Soothing Cream Sterile Cosmetics®

Tolérance CONTROL Restorative Soothin...

Kosteuttaa - Rauhoittaa - Vahvistaa ihon suojakerrosta

Palaa alkuun