Sisältö

Punastuminen: tilapäinen punoitus

Punainen kuin tomaatti tai punainen kuin punajuuri... Punastumista kuvaavia ilmaisuja on monia! Miksi poskesi punoittavat, kun nolostut tai olet stressaantunut? Mitä tämän reaktion välttämiseksi on tehtävissä? Lue lisää punastumisesta, jotta voit hallita sitä paremmin.

 

Mitä punastuminen on?

Punastutko usein ”ilman syytä”? Kasvosi punastuvat yhtäkkiä, kun tunnet voimakkaita tunteita tai kun ihosi reagoi ulkoiseen haittatekijään. Punoitus näkyy poskissa, nenässä ja leuassa tai kaulassa. Se on väliaikaista ja kestää vain muutaman minuutin (mutta tarpeeksi kauan tunteaksesi olosi epämukavaksi!). Punoitusta esiintyy usein herkällä iholla, mutta sitä voi esiintyä kaikilla ihotyypeillä kuivasta ihosta sekaihoon ja jopa rasvoittuvaan ihoon. 

av_peaux-sensibles_joue-rouge_1x1 472x472
av_peaux-sensibles_coup-de-chaud_gene_1x1 472*472

Satunnainen punoitus: punoituksen syyt

Punastuminen nolostuessa tai suuttuessa, kasvojen kuumotus pienimmästäkin ponnistuksesta tai kun ruoka on liian mausteista: nämä ovat monelle tuttuja oireita! Ranskassa lähes neljä miljoonaa ihmistä kärsii punastumisesta(1). Miksi toiset punastuvat? Koska ihosi on vasoaktiivinen. Kasvojen verisuonet laajenevat liian helposti. Oireet ovat tyypillisiä erityisesti vaalealla ja ohuella iholla.

Punoitusta voi myös esiintyä tai se voi lisääntyä vaihdevuosien ensimmäisten oireiden yhteydessä. Hormonaaliset muutokset voivat aiheuttaa kuumia aaltoja ja kasvojen ihon odottamatonta punoitusta.

(1) Tan J, Berg M. J. Am Acad Dermatol 2013; 69: S27-35 

Parhaat keinot punastumisen ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi

Voi olla vaikeaa, kun kaikki tunteet näkyvät kasvoilla ja punoitus ilmestyy varoittamatta. Onneksi on olemassa ratkaisuja punoituksen ehkäisemiseksi. Seuraavassa on muutamia vinkkejä punoituksen hoitamiseksi: 

  • Käytä puhdistustuotteita, jotka sopivat ihosi herkkyydelle, kuten hellävaraisia meikinpoistoaineita, joita ei tarvitse huuhdella pois.
  • Käytä päivittäin ihotyypillesi sopivia dermokosmeettisia kosteusvoiteita, jotka sisältävät valikoituja aktiivisia ainesosia punoitusta vastaan.
  • Suojaa ihosi ulkoisilta haittatekijöiltä, esimerkiksi muistamalla käyttää aurinkosuojaa altistuessasi auringolle.
  • Käytä punoitukseen taipuvaiselle iholle tarkoitettua meikkiä peittääksesi punoituksen näkyvyyttä.
  • <span class="ezstring-field">av_peaux-sensibles_lait_texture_4x5 500*500</span>
  • <span class="ezstring-field">av_peaux-sensibles_application_produit_visage_4x5 500*500</span>
  • <span class="ezstring-field">av_peaux-sensibles_couvrance_sticks_4x5 500*500</span>

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI

Rauhoittava vinkki punoituksen ilmaantuessa

Toivotko, että sinulla olisi resepti poskipäiden punoituksen poistamiseen? Voit hyödyntää tätä vinkkiä, kun tunnet punoituksen nousevan: laita kasvoillesi terveyslähdevedessä kostutetut vanulaput, jotka ovat olleet pakastimessa muutaman minuutin. Kylmän vaikutus pysäyttää punoituksen. 
Jos punoitus yleistyy tai jatkuu, suosittelemme kääntymään lääkärin puoleen saadaksesi tarkan diagnoosin ja asianmukaista hoitoa.

Samasta tuotesarjasta

RATKAISUMME PUNOITTAVAN IHON HOITOON

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet on suunniteltu yliherkälle iholle

Antirougeurs Anti-Redness Soothing DAY Cream SPF 30

Antirougeurs Anti-Redness Soothing DA...

Suojaa - Kosteuttaa - Vähentää punoitusta

Antirougeurs Anti-Redness Soothing DAY Emulsion SPF 30

Antirougeurs Anti-Redness Soothing DA...

Suojaa - Kosteuttaa - Vähentää punoitusta

Antirougeurs UNIFY Unifying Care SPF 30

Antirougeurs UNIFY Unifying Care SPF 30

Suojaa - Kosteuttaa - Vähentää punoitusta

Palaa alkuun