Sisältö

Yliherkkä iho

Yliherkkä iho ei aina pysty riittävästi puolustautumaan arkielämän agressioita vastaan. Tutustu ihoosi paremmin ja valitse oikeat tuotteet sen hoitoon.

av_peaux-sensibles_visage_femme_europeenne_1x1 472x472

 

Yliherkkä iho: mitä se todella tarkoittaa?

Yliherkkä iho reagoi nopeasti haittatekijöihin, minkä vuoksi sitä kutsutaan myös herkästi reagoivaksi ihoksi.
Jos haluat selvittää kärsitkö todellakin yliherkästä ihosta, on olemassa tiettyjä merkkejä sen havaitsemiseksi. Jos tunnet punoitusta heti uuden kosteusvoiteen levittämisen jälkeen, jos punastut helposti korviin asti tai jos tuulenpuuska aiheuttaa epämiellyttävää kirvelyä, ihosi on todennäköisesti yliherkkä ja herkästi reagoiva. Jos tämä epämukavuus ja punoitus lisääntyy, diagnoosi on selvä!

 

Miten erottaa yliherkkä iho allergisesta ihosta?

Yliherkkä iho on luonnostaan herkkä. Tämä johtuu siitä, että ihon läpäisyeste ei ole niin suojaava kuin sen pitäisi olla, ja sen pinnalla olevat aistinsensorit reagoivat helpommin. Tämäntyyppinen iho on siis huonompi vastustamaan arkielämän haittatekijöitä. Siksi sinusta tuntuu, että mikä tahansa asia voi saada sen reagoimaan arvaamattomalla tavalla.

Allerginen iho taas reagoi poikkeavasti allergisoivaan aineeseen. Allerginen reaktio näkyy enemmän tai vähemmän iholla ihottumana, nokkosihottumana, kutinana tai punaisina laikkuina. Yleisin allerginen reaktio on kosketusallergia, jossa iho reagoi pelkkään kosketukseen tuotteen tai materiaalin (hajusteista metalleihin) kanssa ja laukaisee reaktion orvaskedessä. Kaikki allergiset reaktiot eivät kuitenkaan liity kosketukseen: ne voivat liittyä myös hengitysteihin, elintarvikkeisiin tai lääkkeisiin.

A: terve ihon läpäisyeste – B: heikentynyt ihon läpäisyeste

 

av_peaux-sensibles_schema_barriere-cutanee_1x1 472x472 1. ihonalaiskerros (hypodermis) 2. verinahka (dermis) 3. orvaskesi (epidermis) 4. ihon läpäisyeste 5. ärsyttävät tekijät ja bakteerit 6. Kuivuminen

Pelkään aina, että ihoni reagoi ulkoisiin haittatekijöihin tai tunteisiin. En koskaan tiedä, milloin se alkaa tai loppuu.

MELANIE, 33 vuotta

 

Mikä saa yliherkän ihon reagoimaan?

Miksi kasvojen iho on niin ärtynyt? Miksi ihosi kutisee tai kasvosi punoittavat? Estääksesi paremmin yliherkkää ihoasi reagoimasta opettele tunnistamaan, mikä voi aiheuttaa näitä epämukavia oireita.

Ymmärrä, miksi iho reagoi

av_texture_creme-hypersensibilite_1x1 472x472

 

Voidaanko ihon yliherkkyyttä vähentää? Oikealla hoidolla kyllä!

Kun muutama auringonsäde tai stressaava ajanjakso saavat epämukavat oireet ilmenemään. Kun aamulla laittautuessasi joudut jännittämään saatko punoitusta uudesta kosteusvoiteesta. Näitä päivittäisiä epämukavia oireita voi esiintyä kaikilla, joilla on yliherkkä iho. Ylireagoivien ihotyyppien, kuten yliherkän ihon, hoidossa on tärkeää käyttää kosmetiikkatuotteita, jotka eivät sisällä ärsyttäviä aineisosia. Tämä auttaa lievittämään ärsytystä ja rajoittamaan ihon yliherkkyyttä. Yliherkkä iho on usein ohut, vaalea ja kuiva, ja se tarvitsee ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät vain sille sopivia ainesosia, jotta sen tila ei pahenisi entisestään.

 

Miten hoitaa yliherkkää ihoa

Aamulla herätessäsi, töissä tai matkalla ollessasi, myös illalla ennen nukkumaanmenoa: yliherkkä ihosi ei anna sinulle hetkeäkään helpotusta. Onneksi on olemassa useita tapoja ehkäistä ärsytystä ja lievittää kirvelyä, kiristystä ja punoitusta. Kun otat käyttöön yksinkertaisen ja tehokkaan päivittäisen ihonhoitorutiinin ja valitset oikeat ihonhoitotuotteet, herkästi reagoiva ihosi rauhoittuu.

Vinkkimme yliherkän ihon hoitoon

av_peaux-sensibles_vie-active_quotidien_1x1 472x472
av_peaux-sensibles_crise_1x1 472x472

 

Miten reagoida nopeasti kriisitilanteessa?

Epäsopiva kauneudenhoitotuote tai joskus vain kylmä tuulahdus riittävät saamaan ihon reagoimaan. Yliherkkä iho kuumenee, kasvot alkavat kihelmöidä tai punoittaa. Näinä hetkinä sinun on tiedettävä, miten reagoida, jotta epämukavat oireet eivät pääse alkamaan. Tässä on muutamia yksinkertaisia (mutta tehokkaita) keinoja, joilla voit nopeasti rauhoittaa ihoa.

Miten toimia ihoagressiossa : kaikki vinkkimme

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI

Kosteutus on avainasemassa!

Ihon läpäisyesteellä on kaksi tärkeää tehtävää: se suojaa ulkoisilta haittatekijöiltä ja säilyttää ihon sisältämän kosteuden. Jos sinulla on yliherkkä iho, sen herkkä läpäisyeste on luonnostaan läpäisevämpi haittatekijöille ja se myös päästää kosteuden karkaamaan iholtasi. Herkästi reagoiva iho on siksi entistäkin herkempi, koska se on usein kuiva ja kuivunut. On erittäin tärkeää käyttää rauhoittavia kosteusvoiteita, jotka vahvistavat yliherkän ihon läpäisyestettä ja tekevät siitä kestävämmän haittatekijöitä vastaan.

Kosteuttamisen hyödyt

RATKAISUMME YLIHERKÄLLE IHOLLE

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet on suunniteltu auttamaan sinua viihtymään ihossasi
av_tolerance control_cream_eretail_5_post_3282770138801_hd

TOLERANCE CONTROL SOOTHING CREAM

Apteekkini suositteli tuotetta, ja olen käyttänyt sitä nyt muutaman viikon ajan. Heti kun levitän sitä, se rauhoittaa ihoani ja vähentää tavanomaisia epämukavuuden tunteita. Tolérance CONTROL Restorative Soothing Cream Sterile Cosmetics®
Palaa alkuun