Sisältö

Herkkä iho

Tuntuuko sinusta, että kuumuus, ilmansaasteet tai jopa kasvomaskin käyttö rasittavat ihoasi ja tekevät siitä epämukavan? Onko punoitus, kireys tai kutina päivittäistä? Kun ymmärrät ihosi herkkyyden, voit löytää oikeat ratkaisut sen rauhoittamiseksi. Aloitetaanko?

av_tolerance control_social_1_post_3282770138801_3282770138856_3282770142280_3282770142273_hd 472x472

Mistä tunnistaa herkän ihon?

Ihosi on joskus tavallista epämiellyttävämpi, mutta et tiedä miksi? Et ole ainoa, joka kokee tätä epämukavuutta silloin tällöin, tai useamminkin. Herkkäihoiset eivät kärsi mistään erityisestä sairaudesta, mutta he kokevat epämukavuutta, joka voi olla hyvin epämiellyttävää ihon altistuessa tietyille tilanteille. Usein tämä herkkyys koskee kasvojen ihoa.
Epämiellyttäviä tuntemuksia syntyy, kun kasvot altistuvat kylmälle tuulelle tai auringolle. Ihosi reagoi, kihelmöi tai kuumottaa, kun kokeilet uutta kosmetiikkatuotetta. Ihosi tuntuu kireältä, kun tulet suihkusta. Kuulostaako tämä tutulta? Silloin ihosi on varmasti keskimääräistä herkempi reagoimaan: tätä kutsutaan herkäksi ihoksi. 

Miten tunnistaa herkkä iho?

Herkkä iho reagoi tai ylireagoi siihen vaikuttavaan ulkoiseen haittatekijään. Tämän herkkyyden ilmenemismuodot ovat usein hyvin epämiellyttäviä tuntemuksia, kuten kireyttä, ihon kuumotusta tai kirvelyä. Joskus niihin liittyy lievää punoitusta.

Herkkä iho on usein kuiva, mikä lisää sen herkkyyttä. Ihon hydrolipidikalvo, joka toimii ihon suojana, on puutteellinen: iho ei pysty puolustautumaan, se on haavoittuvaisempi ja reagoi voimakkaammin ympäristöönsä.

av_tolerance control_social_5_post_3282770138801_3282770138856_3282770142280_3282770142273_hd 500x500

Minulla on aina ollut herkkä iho, mutta minusta tuntuu, että se on pahentunut iän myötä ja samalla ihoni kuivuus lisääntynyt.

Valerie, 52 vuotta

 

Mitä tuotteita käyttää herkän ihon hoitoon?

Onko mahdollista lievittää herkän ihon epämiellyttäviä tuntemuksia? Kyllä, tietenkin! Tätä varten sinun on löydettävä sopivimmat kosmetiikkatuotteet, joilla voit puhdistaa ja hoitaa ihoasi, mutta sinun on myös noudatettava oikeanlaisia päivittäisiä hoitotapoja. 

Vinkkimme herkän ihon hoitoon

 

Miksi minulla on herkkä iho?

Kuten tiedämme, orvaskesi (epidermis) toimii suojaavana esteenä ympäristön haittatekijöitä vastaan. Tuuli, auringonvalo ja ilmansaasteet voivat kaikki nopeuttaa ihon kuivumista ja tehdä siitä herkemmän. Tästä johtuen ihon läpäisyeste muuttuu. Se ei enää suojaa sinua tietyiltä herkistäviltä tekijöiltä, kuten sopimattomalta kosmetiikalta, äkillisiltä lämpötilan muutoksilta tai voimakkailta tunteilta.

Herkän ihon ymmärtäminen

av_peaux-sensibles_trois-produits-neutres_1x1 472x472
av_instit-sensicure1-hdrvb_1x1 472x472

 

SensiCure: hemmottele ihoasi asiantuntijoiden avulla

Herkkä iho vaatii erityistä huomiota. SensiCuren avulla voit hyödyntää asiantuntemusta, joka on yleensä varattu hydroterapiapotilaille. Lääkärin konsultaatio ja dermokosmeettinen arviointi, hydroterapiahoitoja, hyvinvointityöpajoja.... Yksilöllisen hoidon ja tuen ansiosta pääset aloittamaan uudelta pohjalta Avène-hydroterapiakeskuksen etuoikeutetussa ympäristössä.

Tutustu Sensicureen

RATKAISUMME YLIHERKÄLLE IHOLLE

AV_Tolerance Extreme_Instagram_Post_Quarter3-2018_Cream_3282770053135_Low-resolution
Tolerance EXTREME, ihotautilääkärini suosittelema ihonhoitotuotteeni, johon olen ollut jo vuosien ajan hyvin tyytyväinen.

VASTAUKSIA KYSYMYKSIISI

Autamme sinua erottamaan faktat fiktiosta.

Herkkä iho on keskimääräistä herkempi reagoimaan. Et voi muuttaa ihoasi, mutta voit ehkäistä epämiellyttäviä reaktioita. Tätä varten sinun on vähennettävä ärsytysriskiä rauhoittamalla ihoa ja vahvistamalla sen puolustuskykyä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi sinun on käytettävä sopivia kosteuttavia tuotteita, mutta myös omaksuttava oikeanlaiset päivittäiset hoitomenetelmät.

Kyllä! Herkän ihon oireet vaihtelevat henkilöittäin. Ihosi voi olla luonnostaan herkkä, ja/tai ihosi voi reagoida herkästi ulkoisiin tekijöihin, kuten säähän tai kosmetiikkatuotteisiin. Sinulla voi myös olla ajoittaista ihoherkkyyttä, joka johtuu ihotaudista, kuten ruusufinnistä tai seborrooisesta ihottumasta. Ihon herkkyys on yksilöllistä, joten on tärkeää valita oikeat tuotteet herkälle iholle.

Jos sinulla on herkkä iho, on suositeltavaa etsiä erityisesti herkälle iholle suunniteltuja hypoallergeenisia tuotteita, jotka sisältävät erityisesti rauhoittavia ja ihon läpäisyestettä suojaavia ainesosia.

Jos ihosi on allergiaan taipuvainen, se reagoi voimakkaasti ja johdonmukaisesti joutuessaan kosketuksiin tietyn allergeenin kanssa. Saatat kokea oireita, kuten kutinaa tai kirvelyä. Jos sinulla on epäilyksiä, suosittelemme ottamaan yhteyttä ihotautilääkäriin.

Yliherkkä iho on hyvin reaktiivinen ja sen sietokynnys tietyille ärsykkeille on hyvin matala. Epämukavuus on siis yleistä, jopa päivittäistä. Sillä on todellinen vaikutus elämänlaatuun. Herkällä iholla ihon epämukavuus pysyy kohtuullisena ja satunnaisena, vaikka se voikin ollakin epämiellyttävää.

Palaa alkuun