Sisältö

Kasvojen juonteet: opas

Miten juonteiden ulkonäköä voidaan vähentää? Niiden ulkonäkö aihettaa usein ahdistusta. Tämä on normaali reaktio. Mutta ne ovat myös osa meitä ja aiempia kokemuksiamme. Olivatpa ne sitten silmien, suun tai otsan ympärillä, oikeiden elintapojen sekä tuotteiden omaksuminen niiden ehkäisemiseksi tai vähentämiseksi auttaa sinua hyväksymään ne paremmin. Kerromme sinulle kaiken.

av_anti-age_jeune-femme_miroir_premieres-rides-1x1_v1 472X472

Miksi iho rypistyy?

Mistä juonteet tulevat? Ihomme on hämmästyttävä mekanismi. Se uudistuu jatkuvasti. Valitettavasti tämä mekanismi heikkenee ajan myötä. Kollageeni-, elastiini- ja hyaluronihappotasot, jotka antavat iholle sen kiinteyden ja kimmoisuuden, vähenevät. 

Tuloksena on iho, josta puuttuu elinvoimaa ja heleyttä; iho kuivuu ja ohenee, menettää kiinteyttään ja sen lihaskudokset veltostuvat. Juonteita ilmestyy ja ne syvenevät.

Myös muut yksilölliset tekijät (hormonit, perinnöllisyys, oksidatiivinen stressi) ja elintapoihin liittyvät tekijät (aurinko, tupakointi jne.) vaikuttavat ihon vanhenemiseen. 

Tähän luonnolliseen ilmiöön on kuitenkin mahdollista vaikuttaa ja sitä voidaan hidastaa.

Kuinka vähentää silmien ympärillä olevia juonteita ?

Juonteiden eri tyypit 

Tapa, jolla juonteita tarkastellaan, on muuttunut. Aikoinaan niitä pidettiin ajan kulumisen merkkinä, nykyään niitä pidetään luonteen... ja viettelyn symbolina! 

On olemassa kaksi pääasiallista juonteiden lajia: 
• ”Ilmejuonteet” (tai ”dynaamiset” juonteet). Silmäkulmissa tai suupielissä hymyillessä, ne ovat elämänilon merkkejä! Ne muodostuvat tiettyjen kasvojen lihasten toistuvasta supistumisesta. 
• ”Staattiset juonteet” liittyvät suoraan kollageenin ja hyaluronihapon katoamiseen. Kaulan ja dekolteen juonteet, suupielissä olevat ”marionettijuonteet” tai ylähuulen yläpuolella olevat juonteet ovat joitakin esimerkkejä näistä.

Lue lisää

av_anti-age_femme_senior_bouche_rides_1x1_v1 472X472

YSTÄVÄN (JA ASIANTUNTIJAN) VINKKI

Älä pelästy juonteista

Juonteiden hyväksyminen on itsesi hyväksymistä. Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Terveellisten elämäntapojen omaksuminen auttaa sinua selviytymään niiden ilmestyessä. 
Solujen uusiutumisprosessi alkaa vähentyä... parikymppisenä! Kyllä, niin pian! Iästä riippumatta, terveellisen ruokavalion ja liikunnan ohella, ota käyttöön ihon ”kosteutusrefleksi”. 
Muista myös, että tupakointi on yksi ihon (ja terveyden) pahimmista vihollisista. Se aiheuttaa oksidatiivista stressiä ja saa ihon rypistymään nopeammin (erityisesti suun ja silmien ympärillä, missä iho on ohuempi).
Myös ilmansaasteet voivat jättää jälkensä. Ne heikentävät ihoa suojaavaa hydrolipidikalvoa ja synnyttävät vapaita radikaaleja, joilla on voimakas oksidatiivinen vaikutus. Voit torjua tätä puhdistamalla ihosi aamuin ja illoin. Muista myös meikinpoisto. Ja aurinkosuoja! Eikä vain kasvoille... vaan myös dekolteelle, jonka me usein unohdamme! 

Dekolteen juonteiden ehkäiseminen 

Otsan juonteet 

Otsan juonteet näkyvät kasvoillasi ensimmäisten joukossa. Nämä ovat todellisia ilmejuonteita, sillä ne näkyvät, kun olet yllättynyt ja nostat kulmakarvojasi. Mutta toisin kuin silmäkulman juonteet, jotka voivat antaa sinulle eloisan ilmeen, otsan juonteet voivat saada sinut näyttänmään vihaiselta. 

Siksi on hyvä ryhtyä heti toimiin, jotteivat ne pääse korostumaan entisestään viisissäkympissäsi. Meillä on ratkaisu tähän. 
Tietoa otsan juonteista

av_anti-age_femme_etonnee_rides-front_1x1_v1 472X472

MITÄ TEHDÄ JUONTEILLE?

Mitä kosmetiikkaa minun pitäisi käyttää ikäni vuoksi?

Nuortakin ihoa on hyvä hoitaa ennaltaehkäisevästi

Nuorelle iholle kannattaa käyttää ennaltaehkäisevänä hoitona antioksidanttituotetta ja levittää sitä kasvoille ja kaulalle (myös dekolteelle) illalla ennen nukkumaanmenoa: silloin iho uudistuu eniten. Äläkä unohda herkkiä alueita, joille ensimmäiset juonteet syntyvät, kuten silmien ympärille.

Entä jos juonteeni ovat jo syntyneet?

Siirry kohdennetumpiin tuotteisiin. Aloita levittämällä juonteita ehkäisevää seerumia kiinteyttämään ihoa. Tämä sopii erinomaisesti näkyvämpiin juonteisiin. Levitä sitten joka aamu runsaasti hyaluronihappoa ja antioksidantteja sisältävää hoitotuotetta, joka parantaa ihosi rakennetta. Käytä yöllä uudistavaa hoitotuotetta, joka rentouttaa piirteitäsi.

 

av_anti-age_femme_senior_sourire_rides-nasolabiales_1x1_v1 472X472

Syviin juonteisiin keskittyminen 

Ajan myötä juonteita voi syntyä pysyvästi ja ne voivat syventyä. Nämä ovat enimmäkseen ilmejuonteita. Niiden tasoittamiseksi esteettiset toimenpiteet (täyteaineet, kuten hyaluronihappopistokset, tai jopa laser tai kuorinta) ovat erittäin tehokkaita. 

Mutta myös kosmetiikkatuotteista voi olla paljon apua. Hyaluronihappoa ja retinolia sisältävät ihonhoitotuotteet auttavat täyttämään juonteita ja kiinteyttämään ihoa. 
Miten vähentää syviä juonteita?

Samasta tuotesarjasta

RATKAISUMME JUONTEISIIN

Juonteiden vähentämiseen suunnitellut Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet

PhysioLift SERUM Smoothing Plumping Serum

PhysioLift SERUM Smoothing Plumping S...

Suoristava - Ehkäisee syviä juonteita - Ihon täyteläisyyttä edistävä

PhysioLift DAY Smoothing Cream

PhysioLift DAY Smoothing Cream

Suoristava - Lisää hehkua - Ihon täyteläisyyttä edistävä

PhysioLift NIGHT Smoothing Regenerating Night Balm

PhysioLift NIGHT Smoothing Regenerati...

Ehkäisee syviä juonteita - Ihoa kiinteyttävä - Virkistävä

Palaa alkuun