Sisältö

Ihon ikääntyminen

Juonteet, veltostuva iho, kiinteyden menetys: vuosien saatossa aika jättää jälkensä ihoon. Tämä ei välttämättä tee meistä vähemmän kauniita, mutta on selvää, että ulkonäkömme on muuttumassa! Vaikka ihon ikääntymistä ei voi pysäyttää, sitä on mahdollista hidastaa tai vähentää sen vaikutuksia yksinkertaisilla toimenpiteillä. Katsotaanpa, mitä ihossamme tapahtuu, kun puhutaan ikääntymisestä.

Mitä ihon ikääntyminen tarkoittaa? 

Kuten muukin kehomme, myös iho on altis ajan vaikutuksille. Nämä vaikutukset näkyvät monissa ilmiöissä, jotka alkavat aikaisemmin kuin luulemme. Iho menettää vähitellen heleytensä ja kiinteytensä, juonteita ilmestyy ja ne syvenevät... Tämä on huono uutinen. Hyvä asia 

av_anti-age_femme_trentenaire_inquiet_rides_1x1_v1 472X472

ihon vanhenemisessa

Alun perin ihomme uusiutuu 28 päivän välein. Vähitellen tämä prosessi pitenee yli 30 päivään. Vanhimmat solut kerääntyvät, talirauhaset toimivat huonommin, melanosyyttien (jotka vastaavat ihon pigmentaatiosta) määrä vähenee.... Tätä ihon ikääntymisprosessia kutsutaan myös senesenssiksi.

Milloin se alkaa? Vaikka sitä ei huomaisikaan, tämä prosessi alkaa jo parikymppisenä (kyllä, niin aikaisin!). 30-vuotiaasta lähtien ensimmäiset iän merkit voivat näkyä pieninä juonteina. 
 
 

Juonteet ovat ihon ikääntymisen merkkejä

Kun ajattelemme ihon ikääntymistä, ajattelemme ensimmäisenä juonteita. On totta, että nämä ovat kaikkein ilmeisimpiä ikääntymisen merkkejä!

Mistä ne sitten tulevat? Juonteiden syntymisen taustalla on useampi tekijä. Sisäiset tekijät (geenit, oksidatiivinen stressi jne.) ja ulkoiset tekijät (aurinko, tupakka, saasteet, huono kosteutus jne.). 

Asioille voidaan kuitenkin tehdä jotain! 
 

av_anti-age_femme_sourire_rides-expressions_1x1_v1

MUUTAMA SANA ASIANTUNTIJALTAMME

Kehomme ja ihomme koostuvat suurelta osin vedestä, joka on välttämätöntä solujen ja ihon uusiutumisjaksolle. Ihon kosteuttaminen on siis välttämätöntä. Se on ensimmäinen ”ase” ennenaikaista ikääntymistä vastaan ja kaiken anti-aging-hoidon perusta. Kosteutus on avain kauniiseen ihoon ja iän vaikutusten hidastamiseen.

Aline StennevinTieteellinen ja lääketieteellinen asiantuntija
av_anti-age_femme_creme_visage_1x1_v1 472X472

Muut ihon ikääntymisen merkit

Juonteet eivät ole ainoat merkit ajan kulumisesta. Ihosolujen hidastunut aineenvaihdunta yhdistettynä tiettyihin ulkoisiin haittatekijöihin (kuten aurinko) ilmenee muillakin tavoin. Iho menettää heleytensä ja kimmoisuutensa. Hyaluronihappo ja kollageeni vähenevät. Mitä siitä seuraa? Kudos löystyy. Aivan kuin tämä ei olisi jo tarpeeksi, ihosta tulee myös kuiva.

Aikaa ei tietenkään voi hidastaa, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä toimia. Avainsana on ennaltaehkäisy! 
Lue lisää

RATKAISUMME IHON IKÄÄNTYMISEEN

Eau Thermale Avène -ihonhoitotuotteet on suunniteltu auttamaan sinua viihtymään ihossasi
AV_A-OXITIVE_Antioxidant-Defense-Serum_Font_15ML_3282770145403_3282779288453

A-OXitive SERUM - Antioxidant Defense Serum

Olen käyttänyt sitä nyt lähes vuoden ajan, päivin ja öin, yhdessä muiden sarjan tuotteiden kanssa. Kosteuttava eikä tuki ihohuokosia. Esittelyssä A-OXitive-seerumi

VASTAUKSIA KYSYMYKSIISI

Autamme sinua erottamaan faktat fiktiosta

Aurinko on ihon pahin vihollinen. Vaikka auringolla on monia terveyshyötyjä (erityisesti mielialalle), sillä on myös negatiivisia vaikutuksia. Varsinkin jos altistut sille liikaa. Itse asiassa UV-säteet lisäävät ihosolujen hajoamisnopeutta niiden rakentumiseen verrattuna. Tällöin ihon vastustuskyky heikkenee.

Sama asia. Savukkeet hajottavat hyaluronihappoa, mikä heikentää elastiinin tuotantoa.

Kuivuminen on yksi tärkeimmistä ihon ikääntymiseen vaikuttavista tekijöistä. Ihon kosteuttaminen auttaa säilyttämään sen kimmoisuuden.

Palaa alkuun